• dünya'nın geldiği hali özetleyen şey.

    videolu kanıt.

    --- spoiler ---

    endonezya'da ormanlık alanda ağaçları iş makineleriyle söken işçiler hiç beklemedikleri bir durumla karşılaştı. bir orangutan ağaçların sökülmesini engellemek için iş makinesini durdurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.
    --- spoiler ---
  • yemin ediyorum şu orangutan kadar beyni yok bu insanların.
  • internet paketim bitmek üzere, dolayısıyla suser'in beni kandırmayacağına itibar ederek diyorum ki, hayvanların insanlara örnek olduğu, nezaketi öğrettiği, doğaya ve çevresine olan saygısıyla utandırdığı zamanları yaşıyoruz.
  • bu denli karakterli bir canlıdan bu denli öküzlemesine evrimleşmeyi nasıl başardık anlamak güç...
  • geçen gün otobanın kenarında araba çarpması sonucu ölmüş bir tilki gördüm. araba çarpmış kırıklardan dolayı vücudu uzamış. kafası ve vücudu siyahlaşmış kana bulanmıştı.

    yanlışlıkla alt komşunun ziline bassak yukarı çıkarken özür diliyoruz. rahatsız ettik diyoruz.

    ormanların etrafını telle çeviriyoruz. ormanın orta yerinden ağaçları söküp kalan kısmı dümdüz ederek beton döküyoruz. yol yapıyoruz. bir tilkinin besleneceği ortamı mahvediyoruz.

    sonra bu tilki karnını doyurmak için bir köy evinin kümesine girince onu pompalı tüfekle vuruyoruz.

    sonra avm'de çocuk yetiştiriyoruz. çocuğa d&r'dan kitap alıyoruz. kitapta çocuk tilki görüyor. ona tilkiyi anlatıyoruz. bir gün hayvanat bahçesine gidince görürsün diyoruz. tilkiyi hayvanat bahçesine de koyuyoruz. ormandan alıp bilmem kaç metrekareye tıkıyoruz. gdo'lu tavukla besliyoruz.

    gün gelip devran dönse ve bu tilki karşımıza geçip de ben sizin yapacağınız işi sikeyim dese onun da videosunu çekip instagram'a atarız.
  • orang_hutan ya ismiyle müsemma. yerel dilde "orman insanları" demek. umarım örnek alırız.
hesabın var mı? giriş yap