• bu onu götveren yapar
  • isveren magduru bu arkadasi yalniz birakmayalim.

    (bkz: up)
  • (bkz: işveren)
  • güncel tutulması gereken bir konu. aynısı bundan tam 6 sene önce başıma geldi.

    koskoca kale holding evraklarınızı hazırlayın ve pazartesi getirin, salı iş başı yapın dedi. evraklarım hazır pazartesi yola koyuldum tam levent’e yaklaştım bir mail. başvurunuz olumsuz sonuçlanmıştır, şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder çalışma hayatınızda başarılar dileriz.

    o kadar mülakattan sonra evrakları hazırladıktan sonra neden diye sorduğumda, ilgili pozisyona şirket içinden birini getirdik.
  • bazi firmalarin ne kadar ciddiyetsiz calistigini gostermis.

    sonra sikayet ediyorlar, aday gorusmeye gelmedi, ise aldik, baslamadi.

    farkinda misiniz, balik bastan kokar?

    farkinda misiniz, sizin firma olarak ciddiyetsizliginiz artik duyula duyula normallesti, ve normallesince isin calisan, aday tarafina da bulasti?

    farkinda misiniz, artik ise basliyorum diye soz verip gelmemek, isi kabul ettim diyip kontratin gonderildigi emaile cevap vermemek, is gorusmesine gitmemek, is gorusmesine gitmek ama sirketi hic merak etmemek, ise baslamak ama baska bir is buldum diye ertesi gun ayrilmak falan bunlarin hepsi cok nor-mal oldu.

    neden? cunku bir zamanlar toplumsal kabullerimiz vardi, ahlak citalarimiz vardi. hele de mesele is ise, bir is itibari vardi. verilen soz tutulurdu. verilen sozu tutmamak nor-mal degildi. verilen sozu tutmamak itibari sarsardi.

    ne zaman ki isveren cephesi, ben isverenim, istedigimi yaparim kafasina geldi, soz verdi tutmadi, gorusme verdi, unuttu, isveren olmanin onu tum ahlaki degerlerden muaf kildigini sandi, o zaman is dunyasinda ahlaksizlik sergilemek normal, ahlak da ahlak diye etik gozetmek anormal oldu.

    simdi hr'lar sosyal medyada aglasiyorlar:
    aday gorusmeye gelmedi,
    aday maile cevap vermedi
    teklifimizi kabul etmisti, simdi ulasamiyoruz
    ama bu cok sinir bozucu (hadi yaa?? gercekten mi?)
    bi haber vermek cok mu zor? (bilmem, siz cevap verin.)
  • öncelikle yapılacak şey ifşa etmelisin bunu. hangi firma? hangi ik sorumlusu, isim ver bunu yapanların... eğer ifşa etmeye çekiniyorsan, üzgünüm ama daha çok ensene vururlar.

    kanunen yapılacak pek bir şey yok sanırım. ortada email veya kağıt üzerine düşen bir söz varsa bir şeyler olabilir gerçi ama burada amaç ne? işi mi almak yoksa rezil mi etmek? bence o işi verseler de alma zaten. ilk günden bu tip sikiklik yapanlar emin ol daha sonra neler yapar. bence ucuz kurtulmuşsun, her ne kadar ekmek aslanın ağzının olsa da, hayırlısı olmuş.
  • karaktersizlik örneği bir işveren hareketi, bence ifşa et, et ki yarın öbür gün bu şirket tekrar eleman almaya kalktığında başvuran kişiler kimlerle karşı karşıya olduklarını bilsin ve o na göre önlemini alsın. he burada senin hatan yok mu var neden 1 hafta sürecinde en azından gitmeden bir iki gün önce işyerini arayıp durumla ilgili tekrar bir bilgi almıyorsun.
  • bu olay şöyle oluyor:
    siz aslında mülakatlarda beğeniliyorsunuz, tüm olması gereken özellikler sizde var, ne isteniyorsa yabancı dil, mesleki yetenekler, kıdem felan.
    sonra bu başvurduğunuz pozisyona patronun bir akrabası veya ne bileyim bir arkadaşının oğlu falan talip oluyor ki bu da işte birkaç gün önce, bir iftarda karşılaştıklarında ''oğlun nasıl, masıl'' konuşmaları sırasında dillendiriliyor.
    hiç bir şeyden habersiz ik size haber veremiyor, sizin işe başlama hazırlıklarınız sırasında, patron imzalaması gereken bir belge falan varsa (mesela bilgisayar alımı)
    ''hop diyor oraya ben benim arkadaşımın çocuğu başlayacak'' tabii ki de ik patrona karşı gelemiyor, sistem var diyemiyor, nasıl desin, tamam efendim diyor ve çıkıyor odadan.
    sonra size haber geliyor veya gelmiyor, iş yerine gidince öğreniyorsunuz.
    birebir yaşadım bu olanları, ik ile aram iyi idi, öğrendim sonrasını. bana yapıldığında çok sinirlenmiştim ki sinirlenilecek bir durum, haber bile vermemişler, saygısızlık.
    yapacak bir şey yok, kalabalık ülke, üretmeyen ülke, çok fazla nitelikli iş gücü sonuç değersizlik.
  • maasi gec yatiran, 2-3 aylik maasi iceride tutan, yillik izne cikarmayan, is cikisi yillik iznin uzerine yatan, mesaili calistirip erken ciktiginda trip atan firmalarin yaninda melektir. karakterini onceden belli etmistir. bu asamada boyle bir olaya maruz kalan kisi haline sukretmelidir. kisi firmayla asla muhatap olmamali, isine gucune bakmalidir.
  • o verdiği sözü tutmadığında kar ettiğini zanneder. halbuki bu sizinle alakalı bir durum değildir. x,y,z kişileri de gelse şirkete, aynı şeyi yaşayacaktır. o yüzden iş bulun ve uzaklaşın. şirket tepeden tırnağa bozuksa, siz düzeltemezsiniz. hele patron salak bir fabrika müdürünün ne olursa olsun arkasındayım diyorsa, o şirket yakın zamanda batacaktır. zira kötü çalışanlar şirketi iyi bir yere götürmez.
hesabın var mı? giriş yap