• başka bir çalışanlar yapılan tartışmadan sonra haklı veya haksız da olsanız sinirlenip istifa etmeniz. çok büyük bir hata. çalışana sinirlenip istifa etmek birkaç ay evde oturunca "neden çekip gittim?", "ben gideceğime o gitseydi." düşüncelerine bırakacaktır kendini.
  • ispiyonculuk ve dedikodu yaparak yükselmeye çalışmak. bi yere kadar gidilebiliyor belki ama bi yerden sonra kovulma durumu dahi sözkonusu olabiliyor. şirkette kimsenin sizi sevmemesi de cabası üstelik.
  • yeni bir iş bulmadan, işinden ayrılmak...
  • "üzerinde sadece borç tutarı ve borçlunun imzası olan senedi avukata tahsil etsin diye vermek."

    avukatınız geri zekalıysa eğer ödeme tarihini önce 2008 yazar sonra 2007 ye çevirir. aynı zamanda malsa da gider üzerinde oynama yaptığı senede icra takibine başlar. olaylar gelişir. 2 sene 6 ay hapis kararı çıkar alacaklıya, evrakta sahtecilikten.

    sadece iş hayatımdaki değil, hayatımdaki en büyük hata oldu.

    not: sana o avukatlık diploması veren okulun rektörünü, dekanını, profesörünü, hademesini, çaycısını sikeyim.
  • herhangi bir yerde işe başlamak.
  • iyi niyetli olmaktır. aman diyim adamın ağzına sıçıverirler iki dakikada.
  • bir yerde okuduğum güzelim hikayeye göre ibm çalışanı bir personel, şirketi bilmem kaç milyon dolarlık zarara uğratacak bir hata yapmış. personel, işten çıkacağına emin olarak genel müdürün yanına çıkmış. "heralde işime son vereceksiniz değil mi?" diye sormuş genel müdüre. müdür de o akıl almaz cevabı vermiş: "hayır ( burada kesin durup gülümsüyordur), sadece eğitimin için harcama yapmış olduk."

    bu ve benzer hikayeleri arkadaş grubunda paylaşarak işinize daha iyi motive olabilirsiniz. hatalarınızın telafisi muhakkak vardır.

    oğlum ben şirketi batırsam patron sırtımı sıvazlar, "canın saolsun" der.
    ahahahaha
    çünkü biz insanız
    personelini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih eder bizim patron
    ahaahaha

    (bkz: napak inanak mı kanka)
  • işyerinden birisiyle çıkmak/evlenmek. evet, yapılabilecek en büyük hatadır.
  • yazılı olmadan iş yapmak, sonra "ben demiştim,o öyle dedi bilmem ne" gibi kendini savunmak. herşey yazılı olacak abicim, toplantı tutanakları, fiyat teklifleri, mailler.

    müdürün bile tanımaz seni. söz uçar yazı kalır.

    çok çektim zamanında.
hesabın var mı? giriş yap