• ardından şöyle bir not bırakan öğretmen, "öncelikle hepinizden ailemden arkadaşlarımdan yakın dostlarımdan, böyle bir üzücü durumu yaşattığım için özür diliyorum. üzgünüm. uzun zamandır mutsuzum. mutlu nasıl olunur onu bile bilmiyorum aslında. hayatımın geri kalanını devam ettirmek için umudumu, ışığımı kaybettim. bu paradoksu kıramadım. başka bir sebep aramanıza gerek yok. kendi irademle, kararımla aranızdan ayrılıyorum. bu not yayınladıktan hemen sonra hayatımı sonlandırıyorum. vasiyet: tüm organlarımı ve dokularımı bağışlıyorum. ailemin rızası alınarak. en önemlisi erzincan'a defnedilmek istiyorum'

    gerçekten trajik. son satırlarından bile anlaşılıyor nasıl güzel bir insan olduğu..
  • sözlükte ilgi görmemiş gencecik öğretmeniniz. utanmamız lazım. çok üzgünüm. ben burda game of thrones un gelecek bölümü için kaygılanırken, millet intihar ediyor.

    alttaki yorum daha korkunç : " başka meslek mi kalmadı..o zaman suriyeliler de intihar etsin" bunu da hollanda'da yaşayan biri yazıyor.
  • iyi insanlar birer birer ölüyor. umarım gittiğin yerde huzura erersin. yaşadığın sıkıntıların birçoğunu yaşayan ve atanamamış bir öğretmen adayı olarak seni çok iyi anlıyorum kardeşim. keşke böyle bitmeseydi. keşke hayallerini yaşamana izin verselerdi. ah keşke!
  • "yıllar sadece cildi buruşturur, ideal yoksunluğu öldürür" demiş generaldouglas macarthur.

    intihar günah diyorlar bir de !!! peki ya, insanların ideallerini çalıp, onları ruhsuzluğa, umutsuzluğa ve bunalıma sevk edenlerin veballeri, eylemleri ne olacak ?

    maalesef ne ilk ne de son olacak vakadır bu. yalnız öğretmen adayları için de değil üstelik. her sektörden, ideallerini ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen tüm adaylar adına.

    çok yazık...

    rahmet üstüne, sabır sevenlerine...
  • sabah sabah intihar haberini okuyunca beni üzüntüye boğan genç kardeşimiz.

    bir iyi ve hassas insan daha bu dünyaya, bu ülkenin bozuk sistemine yenildi ve pes etti. neden iyi ve hassas diyorum? tabi ki intihar notundan. böyle bir notu yazan insanın kötü olma ihtimali var mı? fırsat verilse bunalıma girmeyecek ve kendi gibi pırıl pırıl insanlar yetiştirecekti. fotoğraflarından gezmeyi seven yani hayattan keyif almayı da bilen biri olduğu görülüyor. böyle bir insanın bu hale gelmesi çok acı.

    sana tüm kalbimle allahtan rahmet diliyorum kardeşim. umarım çektiğin acılar bitmiş, ruhun huzur bulmuştur.
  • o kadar duyarsızlaştık ki artık, ' atanamadığı için intihar etti' haberi çoğumuzun dikkatini bile çekmedi.

    her yere mantar gibi üniversite açılınca eğitimde dünya lideri olacağımızı, mutluluk endeksimizde patlama yapıp finlandiya'yı geçeceğimizi sandık. kaba hesapla yılda 10 bin öğretmen ataması yapılırken yılda yüzbinlerce öğretmen adayı mezunu vermeye ne gerek var. bir gün güzel haberle uyanayım güzel türkiyem.
  • allah rahmet eylesin nur içinde yat kardeşim.
    intihar notunda yazdıklarından, karıncayı bile incitmeyecek nitelikte bir insan olduğu görünüyor.
    keşke birşeyler yapabilseydik senin için güzel kardeşim. kim bilir nasıl bir baskı nasıl bir ruh daralması hissettin.
    akp ekonomi politikalarının, eğitim politikalarının ülkemizi, gençlerimizi getirdiği son nokta.
    16-24 yaş arası gençlerimiz arasındaki işsizlik oranları maalesef %35-40 bandında, bakmayın tüik manipülasyonlarına. gençlerin çoğu iş arama umudunu kaybettiğinden, hesaplamalara bile girmiyor. yani duruç içler acısı.
    ne bir plan ne bir program var.
    madem istihdam edemeyeceksin neden bu bölümleri açıyor neden bu jkadar mezun veriyorsun?
    ilahiyat mezunu mu olmak lazım z..min ülkesinde iş bulmak için?
    ah isa ah, çok üzdün bizi güzel kardeşim.
    eren bülbül'den sonra bu hafta ikinci üzüzcü olay.
    maalesef bu ülke gittikçe yaşanmaz hale geliyor.
    insanlar mutsuz, umutsuz.
    umarım güzel günler gelir yakında çok ümidim olmasa da.
hesabın var mı? giriş yap