• atlantik okyanusunda dogan 5inci derecede bir kasirga iken, su anda seviyesi 3uncu dereceye dusmus (ki ruzgarin hizi saatte 250 km'yi bulmakta) ve amerika'nin dogu yakasini tehdit etmekte olan kasirgadir kendisi.

    yarin (sali) georgia, south carolina ve north carolina- carsamba virginia, washington dc- persembe maryland, pennslyvania ve cuma gunude new jersey, new york'u vurmasi beklenmekte.
  • bazi kasirga yasamis insanlarin, "muhtemelen kiyiyi vurur" diyip, genelde bu eyaletlerin cogu bolumunu sirf yalayip gececegini soyledikleri kasirgadir.
  • heyecanla bekliyoruz; ozellikle delaware (bkz: upstate ny) civarinda etkili olup can yakmamakla birlikte longviewun okulunun tatil olmasina sebep olmasini umuyoruz ailecek.
  • (bkz: fabian)
  • iki gün sonra amerika'nin dogu-güneydogu kiyilarina ulasacak hortumun kasirganin adi.
  • "hadi canim" filan desek de chesapeak koyu'nun cok buyuk bir kismini etkileyeceginden baltimore'u da vuracagini dusundugumuz kasirgadir.

    north carolina'da 750.000 kisi tahliye edilmistir, zira persembe gunu cok buyuk bir sekilde kiyi seridini vuracagi bekleniyor. south carolina'da ise tropik firtinalar gorulecekmis.

    amerikan donanmasi da, bati seridindeki gemilerini, olabilecek hasarlar nedeniyle baska yerlere cekmis bulunmakta. yine de, abartildigi kadar yikici olacagini sanmamaktayim. onlem almakta yine de yarar var pek tabii.
  • şekil şemal icabında şöyle bir yavrudur.. http://www.msnbc.com/…/10x7/030916_hurricane_03.jpg
  • biz baltimorelular'in arkasinda bob turk oldukca, birakin kasirgayi, gezegenleri yutan bir hortum bile gelse korkmayiz! sen ne buyuk adamsin ey turklerin en turku, allah'in belasi bob turk'u...
  • amerikanin dogu yakasindaki herkesin hakkinda konustugu, korunma plani yaptigi kasirga.

    eger bugunlerde amerikanin dogu yakasinda iseniz isiniz ne olursa olsun, ne ile mesgul olursaniz olun isabel kasirgasini yakindan takip edip, "hizi azaldi", " yon degistirdi", "buraya su gun gelecekmis " vs seklinde cumleler kurmaniz ve bir yandan acaba eve bir iki kutu makarna, su filan atsam mi diye dusunceler icinde olmaniz gerekmekte. daha evvel bir kasirganin dis cemberindeki ruzgar ve yagmurlara denk gelmis bir insan olarak o kadarinin bile yikim vs seklinde zarar vermemesine ragmen sinir bozmaya yeterli oldugunu dipnot olarak eklemek isterim.
  • hizinin dusmesi sebebiyle yarin carolina'yi vurmasi cuma gunude baltimore vurmasi, yani kiscasi vurucagi yerleri bir gun gec vuracagi soylenmekte olan kasirga.. uzay fotograflarini gordukce 3 1/2 atmamiza sebebiyet vermekte..
hesabın var mı? giriş yap