• aşağıda yazılmış entry nostaljik olarak kalmaya devam edecek. yıllar içinde androidi bıraktım iosa geçtim tekrar androide geçtim. artık stream kullanıyorum. #92271462 entrym den okuyabilirsiniz. yine bu nonstop yt ayarında bi program. ama biraz daha iyisi ve gelişmişi. sevgiler.

    bu da orijinal entry

    non stop yt : başka uygulamalar açıkken arka planda youtube'dan video oynatıyor. ekran kilitliyken de devam ediyor. pop up değil. ücretsiz. videolar donma yapmıyor. diyeceklerim bu kadar.

    edit ; arkadaşlar uygulama hala çalışıyor mu bilemiyorum. ama çalışmıyorsa bilgilendirin editlerim

    edit 2; mağazada yok dediler.

    edit 3; rrrekt uyardı. newpipe diye aynı özellikte bi uygulama varmış. play market değil f-droid'den indiriliyormuş, araba özelliği de varmış.
  • water your body>>> önce günlük sıvı ihtiyacınızı tespit ediyorsunuz. sonra içtiğiniz her şeyi bu uygulamaya girip günlük sıvı ihtiyacınızı ne kadar karşıladınız görebiliyorsunuz. widget'ı da geliyor uygulamayla. az sıvı tükettiğinizi düşünüyorsanız ya da çok, takip etme açısından gerçekten çok pratik.

    habitbull>>> bu uygulamayla ne kasıyorsanız hayatınızda onu takip edeceksiniz. mesela sigarayı bıraktınız, sigarayı bırakmak yazıp takvimde en son hangi gün sigara içtiğinizi görebilir, başarılı gününüzün sonunda gönül rahatlığı ile o günü yeşil keçeli kalemle boyayabilirsiniz. aynı şekilde bunu başka alanlarda da yapabilirsiniz. günlük belli sayfa okuma, ders çalışma, alkol almama, ilaç alma, spora gitme gibi. istediğiniz gibi spesikleştirebiliyorsunuz.

    checky >>> günde kaç kere telefonunuzu kontrol ettiğinizi bu uygulama sayesinde görebilirsiniz.

    soundwave >>> last.fm benzeri dinlediğiniz müziklerle arkadaş edinebileceğiniz dinlediğiniz müziklerin istatistiğini tutabileceğiniz bir uygulama. bence sonradan çok popüler olacak. günün şarkısını belirleyip, etrafınızda benzer müzik dinleyen insanları görebiliyorsunuz.

    noom coach >>> baya detaylı bir kilo verme hocası. ne yediniz, ne egzersizi yaptınız? ya da ne yapmalısınız? gibi tavsiyeler veren üstüne motive falan eden bi uygulama.

    ifttt >>> daha önce bu başlık altında yazılmış ama yeterince açıklanmamış. sosyal ağlarınız arasında kombinasyonlar yaratabileceğiniz bir uygulama. mesela; instagram için çektiğim fotoları dropboxa aktar gibi ya da çektiğim screenshotları dropbox'a koy gibi. en uçuğu eğer gerekli ekipman ve applicationlar varsa; eve yaklaştığınızda gps ile tespit edilmeniz ve evinizin ışıklarının açılması gibi kombinasyonları sağlıyor bu uygulama.

    brilliant quotes>>> çok harika bir quote programı. her günün sabahına dünyayı etkiliyen ünlü birinin sözüyle başlayıp motive olabilirsiniz. ingilizce olması sıkıntı yaratabilir ama olduğu kadar.

    drinks recipes>>> mükemmel bir kokteyl programı. istediğiniz kokteylin tarifini öğrenin, elinizdeki malzemeyi yazın uygun kokteyller bulun. bulduklarınızı favorilere ekleyin vs. gerçekten çok memnun kaldığım bir uygulama.

    edit: ufak tefek yazım hataları.
  • eski/yeni bazı faydalı uygulamaları barındıran liste.

    debe editi: bu entryi ios cihazlar için hazırlamıştım aslında. ‘android versiyonlarını da bu başlığa gireyim’ dedim, debe’ye girmiş.* (bkz: işe yarar ios uygulamaları/#116472036)

    spark: birden fazla mail hesabınızı tek bir uygulamada toplayabileceğiniz çoklu mail uygulaması. arayüz ve swipe actionların istediğiniz gibi özelleştirilebilir olması en büyük artısı.
    android, ios

    friendly: facebook, messenger, instagram, twitter, linkedin ve diğer sosyal hesaplarınızı tek bir yerde toplayıp arayüzlerini istediğiniz gibi özelleştirerek, reklamsız takipsiz kullanmanızı sağlayan uygulama.
    android, ios

    kliktag: paketli gıda ürünlerin barkodunu tarayarak içeriğindeki maddelerin hangilerinin zararlı olduğunu gösteren uygulama. kaynakları ise gıda güvenliği hareketi derneğinin hazırladığı raporlar.
    android, ios

    searchcam ctrl+f for world: okuduğunuz basılı bir yayında keşke pdf'te olduğu gibi (ctrl+f) kelime araması olsun ister miydiniz? bu uygulama telefonunuzun kamerasını kullanarak kağıt üzerindeki kelimeleri tanıyarak aradığınız kelimeyi bulmanıza yardımcı olur.
    android, ios

    phone drive: android cihazınızı taşınabilir bir kablosuz flash bellek olarak kullanabileceğiniz bir dosya yöneticisi. mac veya pc'den tarayıcı üzerinden wifi ile bağlanabilir ve dosyaları doğrudan windows gezgini'nden sürükleyip bırakarak aktarabilirsiniz.
    android, ios

    productive alışkanlık takibi: zamanı daha efektif kullanmak istiyorsanız bu görev yöneticisi uygulaması ile belirlediğiniz hedeflere ilerlemenizi takip edebilir ve hedeflerinize ulaşmak için motive olabilirsiniz.
    android, ios

    notion: kapsamlı bir görev ve not yöneticisi. tercih sebebim senkronizasyon özelliğiyle tüm cihazlarımdan offline kolayca erişebilmek.
    android, ios

    business card scanner: kartvizitlerinizi ve diğer kartları tarayarak telefonunuzda taşımanızı sağlayan uygulayan.
    android, ios

    remote mouse: akıllı telefonunuzu veya tabletinizi kablosuz mouse ve klavye yerine kullanmanızı sağlayan uygulama.
    android, ios

    remini: eski, düşük çözünürlüklü fotoğraflarınızı tarayan ve piksel piksel olan yüzleri yapay zeka ile yeni çekilmiş fotoğraf gibi yapan uygulama.
    android, ios

    alpaca: cihazınızdaki (benzer veya çift) fotoğrafları gruplayarak verimli bir şekilde silmenizi ve bellek tasarrufu yapmanızı sağlayan uygulama.
    android, ios

    touchretouch: fotoğraflarınızdaki istenmeyen objeleri yok etmeniz için gerekli tüm araçları sunan bir uygulama.
    android, ios

    photoroom: nesneleri düzenleyerek görüntüleri yakalamanızı, düzenlemenizi ve karıştırmanızı sağlayan bir fotoğraf düzenleme uygulaması. arka planı otomatik olarak kesmek ve nesneyi farklı bir arka plan üzerine bindirebiliyorsunuz.
    android, ios

    whitagram: yatay ve dikey fotoğrafların arka planını beyaz veya istediğiniz renkte ayarlayarak kırpmadan sosyal ağlarda paylaşmanızı sağlayan uygulama.
    android, ios

    storybeat: video ve fotoğraflarınıza müzik eklemenizi sağlayan yaratıcı hikayeler oluşturma uygulaması.
    android, ios

    mojo: farklı tarzlarda şablonlarla animasyonlu hikayeler oluşturmanızı sağlayan uygulama.
    android, ios

    skrwt: sofistike fotoğrafçılık meraklıları ve simetri manyakları için piyasanın en güçlü perspektif ve lens düzeltme aracı.
    android, ios

    fyuse: akıllı telefonlarınızla üç boyutlu uzamsal görüntüleri çekmenizi sağlayan bir fotoğrafçılık uygulaması.
    android, ios

    kargo takip: yurt içi ve yurt dışı tüm kargolarınız tek bir yerden takip etmenizi sağlayan uygulama.
    android, ios

    flyover country: internet olmayan uçuşlarda nerelerden geçtiğinizi, ilgi çekici noktaları ve envai çeşit coğrafi bilgileri çevrimdışı keşfedebileceğiniz güzel bir uygulama.
    android, ios

    piri (sesli seyahat rehberi): çeşitli şehirlerde yürüyüş turları öneren seyahat uygulaması, bu yürüyüş turlarına ise sesli olarak anlatılmış enteresan bilgiler ve hikâyelerle eşlik ediyor.
    android, ios

    civilisations ar: antik mısır'ın sırlarını keşfedin, rönesans başyapıtlarının altındaki gizli katmanları ortaya çıkarın. eski çağlardan bugüne birçok eseri, tarihi yeri 3 boyutlu olarak incelemenizi sağlayan bbc uygulaması.
    android, ios

    plantnet: gördüğünüz çiçek, ağaç ve çeşitli bitkilerin fotoğrafını çekip uygulamaya yükleyin; size türünü, ne olduğunu, meyvesinin yenip yenmeyeceğine kadar her şeyini söylesin.
    android, ios

    airvisual: yaşadığınız şehirdeki hava kalitesini (hava kirliliği ve diğer tüm verileri) anlık olarak takip edebileceğiniz bir uygulama.
    android, ios

    grammarly keyboard: ingilizce yazım, noktalama ve dil bilgisi hatalarını düzelten klavye. ücretsiz versiyonu bile gayet yeterli.
    android, ios

    tureng: online sözlükler içerisinde en güzeli ve en çok kullanılanlarından biri.
    android, ios

    sesli sözlük: online sözlükler içerisinde en güzeli ve en çok kullanılanlarından bir diğeri.
    android, ios

    etimoloji kelime kökeni: türkçe'de kullanılan kelimelerin kökenlerinin hangi dillerden geldiğini ve anlamını içeren sözlük uygulaması.
    android, ios

    lugatim.com: kubbealtı sözlüğü olarak da bilinir, tdk sözlüğünün yer verip de yaşatmadığı güzel kelimeleri ağırlayarak gönlümüzün efendisi olan sözlük.
    android, ios

    aposto news: gürültüden uzak, odaklı, öz, sakin bir medya deneyimi. her sabah 07.30'da yalnızca en önemli hikâyelerden derlenmiş 5 dakikalık bir haber bülteni telefonunuzda.
    android, ios

    qoshe.com: köşe yazısı okumak için kullandığım, kullanışlı uygulama.
    android, ios

    medium: 170 milyon üyesiyle büyük bir makale okuma/yazma platformu. uzman ve keşfedilmemiş kalemler, herhangi bir konunun kalbine dalarak ve yeni bakış açısı fikirleri yüzeye çıkardığı (çoğunuzun bildiği) sitenin mobil uygulaması.
    android, ios. türkçe yayınlar

    goodreads: sevdiğiniz kitapları keşfedeceğiniz ve paylaşacağınız, okuma hedefleri belirleyebileceğiniz (yine çoğunuzun bildiği) goodreads'in mobil uygulaması.
    android, ios

    1000kitap: okuduğun, okumayı düşündüğün, şu anda okuduğun, yarım bıraktığın kitapları arşivleme olanağı sunan yerli sitenin mobil uygulaması.
    android, ios

    sleep cycle alarm clock: uyurken hafif uykudan derin uykuya dek farklı uyku evrelerinden geçersiniz. alarmınız çaldığında içinde bulunduğunuz uyku evresi, uyandığınızda kendinizi ne kadar dinlenmiş hissedeceğinizi belirleyen önemli bir faktördür. uygulamada saat aralığı belirleyin ve bu saat aralığında hafif uykuna geçtiğiniz an sizi dinlenmiş ve enerjik uyandırsın. yıllardır kullanırım.
    android, ios

    photomath: zorlandığınız veya çözümünü öğrenmek istediğiniz matematik probleminin fotoğrafını çekip uygulamaya yükleyin; basit, anlaşılması kolay adımlara bölerek çözsün.
    android, ios

    motivation daily quotes (ingilizce): iş, arkadaşlık, spor ve aşk gibi pek çok kategoride sizi motive edecek özlü sözler barındıran widget destekli uygulama.
    android, ios, türkçe android, türkçe ios

    priceandme.com: kişisel alışveriş asistanı, tercihlerinize göre istenilen ürünü; en avantajlı şekilde nereden alabileceğinizi bulduğunu iddia eden uygulama. bilgilerinizi girerseniz her siteden kartlarınıza özel bonus ve indirimlerin hepsini görebiliyorsunuz.
    android (henüz ios uygulaması yok ya da ben bulamadım)

    listele: istediğiniz ürün için fiyat alarmı ayarlayabileceğiniz ve indirime girdiğinde haberdar ettiğini iddia eden uygulama.
    android, ios

    kodio: tüm indirimleri tek uygulama topladığını iddia eden bir başka alışveriş asistan uygulaması.
    android, ios

    star walk 2: binlerce yıldız, kuyruklu yıldız, takımyıldızı, uydu, cüce gezegen, ay, meteor yağmuru, asteroit, derin gökyüzü nesnesi, nebula ve galaksi arasında rahatça gezinmenizi sağlayan uygulama. tek yapmanız gereken cihazınızı gökyüzüne doğru çevirmek. geçmiş ve gelecek tarihte gökyüzündeki herhangi bir nesnenin pozisyonunu da öğrenebiliyorsunuz.
    android, ios

    animal tracker: araştırmacılar tarafından göçmen kuşlara takılan vericiler sayesinde gerçek zamanlı olarak göçmen kuşları ve göç hareketlerini takip edebileceğiniz bir uygulama, meraklısına.
    android, ios. örnek 1, örnek 2

    steam link: bilgisayarınızdaki steam oyunlarını android tv veya apple tv'de oynamanızı sağlayan uygulama.
    android, ios

    fing: wifi ağınızda kimler var? konakladığınız odada (gizli) kamera var mı? bu uygulama sayesinde wifi ağınıza bağlı tüm cihazları görebilirsiniz.
    android, ios

    smart iptv: en kullanışlı arayüze sahip mobil iptv uygulaması.
    android, ios alternatif

    1.1.1.1: faster internet: cloudflare'in sunduğu gizlilik ve hız odaklı dns servisinin mobil uygulaması. ip bilgilerinizi saklamadıklarını ve google dns'lerinden daha hızlı olduklarını iddia ediyorlar, mozilla vakfı'nın da desteği var arkasında.
    android, ios

    adguard adblocker: reklam ve çerez engelleyicisi.
    android, ios

    dolby on record: ses, müzik, videolar için en yeni dolby ses teknolojisine sahip tek ücretsiz ses kaydedici ve ses düzenleyicisi.
    android, ios
  • * adaway: [play store dışı][root gerekli] adblock'un telefon için olanı. uygulama içindeki reklamların da çoğunu engelliyor.

    * apk downloader: cihazınızla uyumsuz olan, ülkenizde bulunmayan apk'ların tam adını yazıyorsunuz (ör. org.adaway) indirmenizi sağlıyor.

    * appswap: kullanışlı bir app switcher. parmağınızı ekranın alt kısmından kuyarı doğru kaydırınca çıkıyor, sık kullandığınız uygulamalara kolay erişmenizi sağlıyor.

    * google camera: google'ın fotoğraf çekme uygulaması. 360 derece fotoğraf falan gibi kullanışlı özellikleri var. eskiden sadece nexus cihazlarda kulanılabiliyordu, şimdi bütün cihazlara açtılar.

    * ambient: cihazınızdaki barometre, altimetre, sıcaklık ve nem ölçer varsa bunların değerlerini görüntülüyor.

    * aptoide: birkaç kere belirtilmiş gerçi ama blackmart alternatifi, play store dışından uygulama indirebileceğiniz bir uygulama. farklı farklı uygulama depoları var, arama yapıp ihtiyacınız olan uygulama hangi depodaysa onu ekliyorsunuz.

    * cloupload: android için cloudapp uygulaması. istediğiniz dosyayı paylaş seçeneğinden bu uygulamayı seçerek paylaşıyorsunuz, size http ile başlayan linkini veriyor.

    * forza: futbolseverlerin, özellikle iddacıların favorisi bir uygulama. istediğiniz takım veya ligleri işaretliyorsunuz. bu takım veya liglerden almak istediğiniz bildirimleri işaretliyorsunuz (gol, kırmızı kart, sarı kart, oyuncu değişikliği, ilk yarı sonu vs.) herhangi bir değişiklik olunca anında telefonunuza geliyor.

    * freedom: [play store dışı][root gerekli] daha önce bahsedilmiş ancak indirme linki ve açıklaması verilmemiş. bazı uygulamaların içinde satın alınabilen ek paketler oluyor. freedom uygulamasını çalıştırır, uygulama içinden de istediğiniz uygulamayı çalıştırırsanız; o satın alınan paketi freecard diye bir kartla satın alıyormuşsunuz gibi kandırıyor. aylık-yıllık ödeme yapılmayan çoğu uygulamada çalışıyor.

    * galaxy charging current: [sadece samsung] samsung telefonlarda, şarja bağlıyken şarj aletinin değerini ma görebiliyorsunuz. 1500ma altındaki şarj aletleri artık bu tür cihazları çok yavaş dolduruyor, bununla bakıp tespit edebilirsiniz.

    * google now launcher: daha önce bahsetmiştim, ancak o zaman play store'da yer almıyordu. nexus 5'in kullandığı, google'ın kendi ana ekranı. google now özelliğini de bununla kullanabiliyorsunuz.

    * turkcell hesabım: turkcell hattınızın mobil online işlem uygulaması. benim sevgiğim özelliği ise ana ekrana widget ekleyerek, kalan sms, dakika ve internetinizi görebilmeniz.

    * iett akıllı otobüs: daha önce örneklerini gördüğümüz iett otobüs bilgisi uygulamalarından yine başarılı bir örnek.

    * ifixit: bu aslında mobil bir uygulamadan ziyade, bir internet oluşumu. yine de ben en çok mobil uygulamasını kullandığım için bunu paylaşayım. herhangi bir elektronik cihazın vs. adım adım nasıl söküleceğini gösteriyor. "dur benim laptopu bir temizleyeyim" diye giriştiyseniz telefonda açık olmasında çok faydalar var.

    * juicessh: sunucusu olanlar için, android ssh istemcisi.

    * list my apps: bu listeyi yaparken faydalandığım, android uygulamalarınızın play store bağlantıları ile bir listesini çıkaran uygulama.

    * mhrs: hastaneler için mhrs randevularınızı android cihazlardan almaya yarayan bir uygulama.

    * muzei: bunu daha önce paylaşmıştım ama çok underrated kaldı, tekrar yazıyorum. telefonunuzun duvar kağıdı olarak her gün farklı, ünlü bir tabloyu kullanmanızı sağlayan bir uygulama. duvar kağıdını flulaştırıp karartabiliyorsunuz, ekranda boş bir yere tıklayınca fluluk/karanlık kayboluyor, birkaç saniye sonra tekrar eski haline dönüyor.

    * myappsharer: bu da çok kullandığım bir uygulama. elinizde bir uygulama var ve arkadaşınıza göndermek istiyorsunuz. bu uygulama ile anında apk yapıp, isterseniz onu da zipleyip, bluetooth, mail, wifi vs. nasıl isterseniz karşı tarafa iletebilirsiniz.

    * psiphon: bir vpn uygulaması. vpn'in ne işe yaradığını ülkece öğrendiğimizden onu açıklama gereği duymuyorum. ancak bu uygulamayı diğerinden ayıran özellik 80'inci portu kullanması. böylece milli eğitim bakanlığı başta olmak üzere engelli bağlantılarda kullanabiliyorsunuz. zaten meb'in dağıttığı tabletlerde yaygın olarak kullanıyorlarmış, öyle keşfettim.

    * pushbullet: bundan da daha önce bahseden olmuş ama üstünkörü anlatılmış. aslında pushbullet bir android uygulamasından ziyade, bütün platformlar arası çalışan bir sistem. bunu detaylıca anlatmak lazım.

    --- öncelikle cihazlarınıza gelen bildirimleri, isterseniz bilgisayarda görüntüleme özelliği var. atıyorum ilgilenmediğiniz bir mesaj geldi; bilgisayardan görüyorsunuz, telefondan kontrol etmenize gerek kalmıyor.

    --- size gelen sms'lere bilgisayardan cevap yazabiliyorsunuz (mightytext uygulaması sadece bu işi yapıyor).

    --- eklediğiniz arkadaşlarınız veya kendi cihazlarınız arasında paylaşım yapabiliyorsunuz. neredeyse en çok bu özelliği kullanıyorum. mesela çok güzel bir e-kitap buldunuz; telefonunuza atacaksınız. google chrome pushbullet eklentisine basıp; telefonunuzu seçip yolluyorsunuz. arkadaşınız internetten bir şeyi bulmanızı istedi; buldunuz ama bilgisayardan ona göndermeniz lazım. yine chrome eklentisine basıp arkadaşınızı seçerek doğrudan ona yollayabilirsiniz. ya da telefonda çok güzel bir entry gördünüz, ama uzundu. paylaş seçeneğinden pushbullet'i seçip; google chrome'unuzla paylaşabilirsiniz.

    ---yazı, resim, link, not, ses, dosya vs. her şeyi destekliyor.

    * seriesguide: bu da sevdiğim uygulamalardan biri. sevdiğiniz dizileri ekliyorsunuz; yayınlanma tarihlerini, hangilerinin yayınlandığını gösteriyor. izlediklerinizi işaretleyip, izlemediklerinizi takip edebiliyorsunuz. ana ekrana widget ekleyip; yaklaşan bölümleri görebiliyorsunuz.

    * spinme: bu yeni çıktı, bir alarm uygulaması. çaldıktan sonra; siz ayağa kalkıp, ekranda gösterilen iki noktaya başparmaklarınızı yerleştirdikten sonra kendi etrafınızda 2 kere 360 derece tur atmadan susmuyor. uyanamayanlar için.

    * swarm: foursquare ikiye bölündükten sonra ortaya çıktı. bilinen bir uygulama ama burada yokmuş, bulunsun. tamamen konum paylaşımı üzerine bir sosyal ağ haline geldi.

    * talon: bu paralı bir twitter uygulaması. twitter'ın kendi uygulamasından kat be kat muhteşem bir uygulama. verdiğiniz paraya değiyor.

    * timehop: bunu da daha önceden eklemiştim ama güzel bir uygulama, tekrar tanıtmak istedim. facebook, twitter, foursquare vs. gibi sosyal ağları ekliyorsunuz, 1-2-3-4 sene önce bugün ne paylaştınız, ne yaptınız, nerdeydiniz, hangi fotoğrafları çektiniz vs. gösteriyor. üyelik için facebook istiyor.

    * trafi türkiye: bu da tanıtılmış ama açıklaması bulunmuyor. ankara-istanbul ve izmir'de bir noktadan bir noktaya toplu taşımla nasıl, kaç dakikada, kaç liraya gideceğinizi hesaplıyor. [radegast'tan gelen ekleme: trafi uygulaması bursa yı da eklemiş.]

    * tuşla: bunu da ikinci kez yazıyorum. müşteri hizmetlerini aradığımızda; yaşanan genel sıkıntı ihtiyacımız olan menüyü bulamamak, müşteri temsilcisine bağlanamamaktır. tuşla'nın içinde; çoğu çağrı merkezinin menüleri, görsel olarak sunulmuş. mesela siz avea'yı seçip; müşteri temsilcisine bağlanmak istiyorum'u seçiyorsunuz; gerekli tuşlara tuşla basıyor; sizi direkt olarak temsilciye bağlıyor.

    * versus: iki android cihaz arasında karşılaştırma yapmanızı sağlıyor. işlemci, android versiyonu, pil kapasitesi vs. karşılaştırıp hangisinin hangi konuda daha iyi olduğunu gösteriyor.

    * wifi password: [root gerekli] arkadaşınıza wifi şifrenizi verecektiniz, ama unuttunuz. bu uygulamayla android cihaza daha önce girdiğiniz tüm wifi şifrelerini görebiliyorsunuz.

    acısıyla tatlısıyla bir listenin daha sonuna geldik. bir sonraki listede görüşmek üzere esen kalın.
  • mi soru edatını ayrı yazmayı beceremeyen muhteşem yazarların, 713 entry sonra android'in işe yaramadığını belirtmesiyle geçersiz konuma düşmüşlerdir.

    sizi sözlüğe alan kanzuk'a selam ederim.
  • android dediğin en yüksek verimliliği sağlar diyenler için aktif olarak kullandığım (editlerle birlikte beğendiklerim de burada) programları kategorilere göre ayırdım. sözlükte en çok emek verdiğim entry olacak sanırım ve sürekli güncellenecek.

    program seçimlerim genelde hız ve pratiklik üzerine kurulu ve tabi ki telefonunuzu diğerlerinden farklı kılmaya. zaten çok bilinenleri yazmayacağım. en beğendiğim programları kategorisinde en üstte koyuyorum, eğer aynı işi yapan iki program yazılmışsa alttakileri bir süre kullanmışım, beğenmişim ama üsttekilerle değiştirmişim demektir.

    programlardan daha iyisini görürseniz yeşillendirin, inceleyip eklerim.

    -----------------------------------------------------------------

    launcherlar

    themer launcher - aylardır bunu kullanıyorum, telefonumu alan bir duraksıyor zira klasik temalar gibi değil, o kadar sade ve kullanışlı versiyonları var ki. ana ekranımı genelde kilit ekranı sananlar, direk benim telefona da yap diyenler... onlarca farklı tema var ve her ayrıntısını tek tek kafanıza göre düzenleyebiliyorsunuz. anlatsam bir entry yer kaplar, deneyin, beğeneceksiniz. özelleştirme konusunda en aşmışı bu. yine kategorilere göre programları düzenleme bunda da var.

    buzz launcher- kendisi themer'e birşey olursa geçeceğim alternatif olurdu. zira kullanılardan gelen milyonu aşkın tema var. ama çok hantal gibi. bir tema kurduğunuzda her elemanını ayrı ayrı yüklemeniz gerekiyor.

    smart launcher- minimalist bir yapıya sahip tema ancak bir kere alışınca bırakılmıyor. programları türlerine göre ayırıyor, çok kullanılanları göz önünde tutuyor vs. bu programın daha hoş bir yanı ise az enerji tüketmesi (apex gibi benzerleri batarya düşmanı) ve ayarlar kısmında hem kilit ekranı için hem kendi için envai çeşit seçenek olması. artık hantal olmuş telefonlara yükledik, coştular.

    go launcher: eh işte denecek bir launcher. artısı çok fazla tema seçeneği olması. aşağıdakilere yönelmenizi tavsiye ederim.

    aviate: yahoo'nun launcheri. gps açıkken nerede olduğunuza göre ana ekranı değiştiriyor. ya da siz seçiyorsunuz. misal spor salonu moduna alınca fitness ve müzik kısayolları oluyor ekranda. hoş ama çok ilgi çekici değil şu anda (beta aşaması)

    apex launcher - nova launcher : ikisini aynı yere yazıyorum çünkü benzerler. klasik android temasına farklı yorumlar getiriyorlar. içlerinden apex'i tavsiye ederim.

    hd widgets - launcher sayılmaz ama, en iyi widget uygulamalarından biri.

    --------------------------------------------------------------
    lock screen

    go locker - smart launcher'ın sundugundan bir adım fazlasını sunuyor. default olanı bile çok hoş, gayet pratik özellikle noficationlarda. ama diğerleri hep paralı.

    smart- go locker bir ara saçmaladı, güncelleme ile çözülene kadar bakayım dedim, oldukça başarılı ve go locker'dan daha hafif.

    homebase: gerçekten hoş ve pratik bir lock screen şeysi, özelleştirme seçenekleri bol. kilit ekranı olduğu halde sağa sola geçip haberlere falan göz atabiliyorsunuz. nedense ben kullanmıyorum.

    sparky lock screen: bayanlara tavsiye ederim çok hoş, etkileşimli lock screen seçenekleri var. ancak genelde erkeklere pek hitap etmiyor.

    --------------------------------------------------------------
    müzik - radyo ve fotoğraf - resim

    spotify- online (üyelik ile offline) müzik dinleme platformu. çok iyi bir arşivi var ve sizin zevkinizi algılayıp daha isabetli parçalar seriyor önünüze zamanla.

    tunein radio - radyosu olmayan bir androidiniz varsa tüm dünyadan 290.000 küsür radyo kanalı elinizde.

    autodesk sketchbook - iyi bir çizim programı. diğerlerinden çok daha iyi, photoshop'un temel özelliklerini barındırıyor. ancak galaxy not gibi kaleme sahip telefonlar için bastırmayı algılamıyor.

    --------------------------------------------------------------
    alarm

    morning routine alarm - çok enteresan bir anlayışa sahip. örnek veriyorum alarmımı kurdum mutfakta kahve paketinin barkodunu okuttum. sabahları kendini yırtıyor. susturma ya da erteleme seçeneği yok. kalkıp mutfaga o barkodu okutana kadar bağırıyor. sinir bozucu ama etkileyici.

    sleepbot- bir alarm. ancak aynı zamanda isteğe göre gece yatakta dönmelerinizi, horlamalarınızı vs dinleyebiliyor. ben yattım tuşuna basıp sabah ben kalktım dediğinizde günlere göre uyuma durumunuzu analiz ediyor vs. ayrıca iyi uyku için yapılması gerekenler, beslenme önerileri vs de sunuyor.

    alarm clock xtreme - uyanamayanlar için alarm. susturmak için matematik problemi çözmeniz ya da captcha girmeniz gerekebilir.

    timely: hoş bir alternatif. aslında xtreme alarm'dan buna geçtim sanki. uyku evreleri kuramına göre uyanma saatinden 30 dk önce kısık sesle başlıyor, uyanma anında coşturuyor. yine kapatma methodları bunda da var (matematik sorusu, kod girme vs.)
    ---------------------------------------------------------------

    not alma ve hatırlatıcı

    wunderlist - hatırlatıcı. şunu bunu yapmam lazım diyerek tarihiyle not alıyorsunuz, o zamanı geldiğinde haber veriyor. ayrıca eklediğiniz gmail adresleriyle ortak bir platform oluşturup ortak yapılacak listesi oluşturabiliyorsunuz. dahice. (her birini denedim uzunca süre, en iyisi bu)

    pocket - google chrome ile senkronlu çalışıyor. misal güzel bir entry var baya uzun ama vakit yok. sağ tıklayıp pocket'e atıyorsunuz. işe giderken telefonu açıp okuyorsunuz. feedly gibi rss uygulamaları ile de uyumlu.

    any.do - takvim eklendi cal diye çok şık, çok pratik. wunderlist de güzel ama mail ile haberdar ediyordu. (artık direk de haber ediyor)

    evernote - pocketten daha iyi bir not şeyi. neden? çünkü chrome'a kurduğunuz eklenti ile " tuşuna bastığınızda çok isabetli şekilde hedef yazıyı bulup kesiyor, yolluyor. ama çevrimdışı modu sadece premiumda mevcut. sadece bu da değil. resim çekip ya da url kopyalayıp hatta ses kaydedip not da ekleyebiliyorsunuz. windows için skitch denen bir yardımcı programı var her an ekran görüntüsüs kırpıp üzerine not alıp evernote'a yolluyorsunuz. ancak arayüzü karışık.

    google keep - pratik ve şirin bir arayüzü var. sorun, tik atılan şeylerin listenin en altına inmemesi wunderlist gibi.

    springpad- çok övgü aldı, yükledim; biraz denedim ve en başa aldım. diğerlerinin hepsini sildirme sebebi. aşağıdakilere ayrı ayrı sahip. any.do ile kombo yaptığında tüm hayatınızı organize etmiş oluyorsunuz. imdb, goodreads gibi araçlara da gerek kalmıyor. okumak, izlemek istediğiniz kitapları, filmleri vs bulup kitaplığa ekliyor ya da çoktan okumuş, izlemiş olduklarınızı ayrıca sıralıyor. internette beğendiğiniz bir ürün var, bu program tek tıkla onu alışveriş defterine kaydediyor vs. pek çok özelliği mevcut. (artık kullanımdan çekildi)

    ------------------------------------------------------------------------------------
    verimlilik / çeşitli

    speed reading coach- kendisi sizlere bu entryi birkaç saniyede okutabilecek bir programdır. zira ücretsiz versiyonu birkaç çeşit hızlı okuma alıştırması ve en önemlisi spritz tarzı okuma şeysi içeriyor. benim için şu anda dakikada 600 kelime okumak çocuk oyuncağı oldu. #43955209

    financius - kişisel hesap kitap tutma aracı. cebimde, kartımda ne kadar para var, ne kadar borç var, nereye ne kadar harcamışım vs. ayrıntılı olarak takip edilebiliniyor.

    expense manager - financius alternatifi. bunu kullanmayalı gelişti mi bilmiyorum ama en son geçmiş aydan para devretmeme ve kredi kartı gibi farklı hesaplar ekleyememe gibi eksiklikleri vardı. yine de oldukça başarılı.

    cam scanner- tarayıcı gibi birşey. belgeleri kamera ile çekiyorsunuz, o sizin için kağıdın şeklini şemalini ayarlayıp tarayıcıdan çıkmış gibi yapıyor. üzerine bir de imzanızı ekleyebiliyorsunuz. şahsen ben çok sayfalı kitapçıkları bununla tarattım pdf kitap haline getirdim büyük yükten kurtardı.

    swiftkey- hızlı yazım için.

    android weather - hava durumu şeyi.

    yahoo weather - bu da hava durumu bildiriyor, daha pratik ve isabetli ama sistemi daha çok sömürüyor. (artık sömürmüyor)

    instant heart rate- garip şekilde isabetli olarak nabız ölçen birşey.

    duolingo - çok iyi bir yabancı dil öğrenme programı. birkaç günde beginner ispanyolca yaptım söylemesi ayıptır.

    trafi: ankara, izmir, istanbul için gideceğiniz noktayı seçtiğinizde hangi toplu taşıma ile nereden gideceksiniz, ne zaman ineceksiniz anlatan bir program. yeni şehirler yolda.

    yandex.navi : türkiye için en başarılı navigasyon programı.

    headset button controller : tek tuşu olan kulaklığınız varsa gayet kullanışlı. ard arda 2 tık sonraki şarkı, bir kısa bir uzun tık sesi açma gibi kombinasyonlar sunuyor.

    smart tools :akla gelmeyecek araç gereci bir arada sunan bir program.

    switchr : ekranın bir köşesine bastığınızda son uygulamaları pratik şekilde önünüze seriyor tek parmak hareketiyle programlar arası geçiş için.

    airdroid - bilgisayar başındayken ayrıca telefonla uğraşmaya gerek kalmadan browserınızdan mesajlaşıp, arama yapabileceğiniz bir ortam. ayrıca dosya aktarımı gibi olayları da hallediyor.

    virtual wheel beta- telefonu bilgisayar için direksiyon olarak kullanmanızı sağlar. gittikçe gelişiyor.

    --------------------------------------------------------------

    sistem

    go power master - enerji sarfiyatını düşürmek için türlü numaraları var. ekranı kapatınca tekrar açana kadar türlü özellikleri askıya alıyor vs. telefonun şarj süresi 6-7 saat kadar uzadı sayesinde.

    nodir : kendisi oldukça başarılı. yükleyip sildiğiniz programların artıklarından, çerezlerden, aynı dosyalardan öyle bir kurtarıyor ki bir anda bir gb'a yakın ve sayıca binlere varan dosyadan kurtulabiliyorsunuz.

    greenify : telefonun ramini yiyen programları engelleme şeysi. ancak rootsuz telefonlarda pek pratik değil.

    gravity screen :ayarlarını yapmak uzun sürebilir ancak sonrasında güç tuşuna hiç basmazsınız. elinizdeyken ekranı açık tutar, cebinize, masaya koyduğunuz anda ekranı kapatır. gayet pratik.

    roehsoft ram expander - bunu deneyemedim, satın almadım ve malum ortamlardan bulamadım çünkü. ama rootsuz cihazlara sd kartı ram olarak kullanarak ekstra ram gücü sunmayı vaadeden tek program bu. başka varsa mesaj atın, eklerim.

    -----------------------------------------------------------------

    okumalık - bakmalık

    feedly - youtube'da takip ettiğim sayfalar, birkaç haber sitesinin top stories kısımları, bazı siteler, bloglar hatta buradan takip edilen birkaç başlık... ekledim her birini, bana oldukça şık ve sade bir arayüzde yeni birşeyler oldukça günlük olarak servis ediyor. bazı günler internet browser'ı bile açmıyorum. zira kendisinin browseri var.

    flipboard- facebook, 500px, gmail, twitter ve pek çok şeyi aynı ekranda çok pratik şekilde görmeniz için.

    pulse - bir tür haber kaynağı oluşturma şeyi. sevdiğiniz haber kaynaklarını ekliyorsunuz okudukça okuyorsunuz.

    500px : çok başarılı fotoğraflara hızlıca bakmanız için yapılmış.

    9gag- çok kullanışlı bir uygulama. ekşi sözlük uygulaması gibi dandik değil.

    deviantart - meşhur sitenin mobil uygulaması. gelişmesi lazım.

    wallbase hd wallpapers - wallabase.cc sitesinin unoffical uygulaması. sitenin kendisini ayrıca öneririm deviantartdan fazla bakıyorum.

    tüm gazeteler- türkiyedeki hemen her gazeteyi aynı ortamdan takip etmek için ideal.

    play gazetelik- hem türkçe hem ingilizce haber kaynaklarını (sadece gazeteler değil) buradan takip edebilirsiniz. ben bunu tercih ediyorum.

    goodreads - sitenin aplikasyonu. okuduğunuz, okumak istediğiniz kitaplarla sanal kitaplık oluşturma, kitap keşfetme ortamı.

    -----------------------------------------------------------------

    sosyal

    bu kategori için özellikle öneri mesajlarınızı beklerim. asosyalliğe yakın olduğumdan yazacak pek birşeyim yok :)

    /// edit sonrası: muhtemelen daha fazla da birşey ekleyemem bu kategoriye zira bu tür uygulamaları pek anlayamıyorum ///

    meow: şimdi yazacağım, bu program da amele dolacak ama neyse. bir chat programı. harita üzerinden seçtiğiniz noktaya en yakın kullanıcıları önünüze seriyor. (da çok üzerinde durmayın lütfen)

    hot or not- sosyal deney olarak kullanıyorum kendisini. insanlar birbirine artı eksi puan veriyor, herkesin belli bir ortalaması oluyor gibi bir şey. iki gün kullandım, gençliğe dair umutlarımı yitirip döndüm bulaşmayın bence.

    -----------------------------------------------------------------

    market

    fetch- game store. bundan sonra oyunlar için google play'e bakacağınızı sanmam :) ayrıca app sekmesi de eklenmiş yakın zamanda. iyi taralanmış. güzel yanlarından biri de telefona kurulu aplikasyonları listeliyor, siz herhangi birinin karşısındaki similar butonuna dokunduğunuzda benzer sonuçları sıralıyor. bunu yükleyin gerisini boşverin.

    best android market- google play'in en dandik yanı, sort seçeneklerinin olmaması problemi malum. bu program da tam tersi program arama konusunda kendini oldukça geliştirmiş.

    appbrain :play'e alternatif ama yine de pek numarası yok.

    -----------------------------------------------------------------

    oyunlar

    plague inc : strateji oyunu. bir salgın hastalığa hükmediyorsunuz. dna özelliklerini geliştirerek semptomlar oluşturuyorsunuz. farkedilmeden bir süre yayılabilirsiniz ancak ölümlere sebebiyet verdikçe doktorlar var gücüyle size karşı deva arıyorlar. hedef dünya'da hiç nüfus bırakmamak.

    hungry shark : jaws gibi birşey. çok da başarılı. içinizdeki vahşet duygusunu ortaya çıkarır.

    gta san andreas : çok sevilen oyun telefonda da var diye bildiriyim istedim. açıklama gereksiz.

    doodle god hd : dört elementle başlayarak, onu bunla karıştırıyım derken medeniyet kurma oyunu. farklı senaryoları da var mesela robinson cruose olarak adaya düşünce bir çomakla başlayıp adadan kaçmaya kadar gidiyoruz.

    cafeteria nipponica : ismini doğru yazmamış olabilirim ancak business management konusunda çok başarılı bir oyun.

    game dev story : üstteki oyunun oyun yapımcısı olduğumuz versiyonu.

    son iki oyunda benim gibi onlarca saat harcamışsanız yapımcılarının sayfasına göz atın derim her konuda bir management oyunu yapmışlar.

    construction city: türkler bayılır iş makinelerini izlemeye de, çalıştırmaya da. o yüzden bunu da ekliyorum çeşitli araçları kullanıyorsunuz ilerleyen bölümlerde iş beyin jimlastiğine dönüşüyor. hareketli platformlar haricinde ben zevk aldım.

    gem miner 2: güzel bir oyun, altınızda toprak var, kazma kürek dalarak tünel açıyorsunuz, merdivenler, asansörler kuruyorsunuz, karşılığında da fosiller ve madenler bulmak istiyorsunuz. stratejik düşünüp öyle kazmak lazım.
  • edit: yeni nesil telefonlarda artık işe yaramamaktadır. lütfen denemeyiniz.

    acemi android kullanıcıları için bazı bilgiler paylaşmak istiyorum. android cihazların en büyük sorunlarından birisi şarjın çabuk bitmesidir malum. bu konuda ortalıkta oldukça yanlış bilgi dolanmakta. bildiğiniz her şeyi unutun ve bu rehbere odaklanın. sizlere telefonunuzun bataryasını en sağlıklı şekilde nasıl uzatabileceğinizi anlatacağım. mağazadaki hiçbir batarya uygulaması işe yaramaz arkadaşlar. o programlar uygulamalarınızı kapattıkça telefon tekrar açar, bu döngü devam ettikçe telefon yorulur daha fazla şarj tüketir. bu konuda işe yarayan en sağlam uygulama greenify'dir. greenify uygulamalarınızı uyutup bir daha siz açana kadar asla açmaz. işimiz bitti mi? tabiki hayır. uyutabildiğiniz uygulamaları uyuttunuz fakat bunun bir de sistem uygulaması var. burada cihazınızı rootlamanız devreye giriyor. kingroot uygulamasıyla telefonunuzu basitçe rootlayabilirsiniz. rootladıktan sonra ilk adım olarak system app remover uygulamasını yükleyip gereksiz tüm sistem uygulamalarınızı silebilirsiniz. hem telefon hafızasından büyük bir yük kaldırabilir hem gereksiz şarj tüketimini engelleyebilirsiniz. daha sonra link2sd uygulamasını kurarak telefon hafızasındaki tüm uygulamalarınızı sd kartınıza taşıyın. bu uygulamanın yaptıkları bununla da sınırlı değil, yüklediğiniz herhangi bir uygulamayı sistem uygulamanız yapabiliyorsunuz. kingroot ile gelen purify uygulamasını direk silmenizi öneririm, gereksiz müdahelelere maruz kalmamanız için. system app removerle işiniz bitince onu da silin. böylece telefonun hafızası inanılmaz rahatlamış olacaktır ve şarjınız daha uzun süre gidecektir.
    bunun yanında güvenliğiniz de oldukça önemli. rootladıktan sonra cihazınıza mağaza dışı uygulamalar yükleyeceğiniz için, tüm bu yükleme işlemleri bitene kadar bir antivirüs bulundurmanızı tavsiye ederim. bütün antivirüsleri denemiş biri olarak sizlere gönül rahatlığıyla dr.web security space tavsiye edebilirim. bir de malwarebytes var tabiki.

    rootlu cihazımda bulunan uygulamaları da tavsiye ederek yazımı noktalıyorum.

    nova launcher : en az ram yiyen ve en hızlı launcherlerden birisidir. oldukça özelliği mevcuttur. sizi tatmin edecektir.

    snapseed : fotoğraflarınızı enfes kıvamlara getirebileceğiniz şukela uygulama. tereddüt etmeyiniz, indiriniz efendim.

    ccleaner : şarjınızı tüketmez, siz açınca çalışır sadece, efendi efendi işini görür. temizlik ccleaner'dan sorulur.

    memrise : duolingo'dan daha çok beğeniyorum bu uygulamayı. öğrenebileceğiniz dil seçeneği daha fazla. japonca öğrenmek isteyenler, tam size göre. moşi moşi.

    white light flashlight : flash uygulaması çok fazla evet fakat bu program kusursuz çalışıyor ve en önemli özelliği programdan çıksanız bile ışık yanmaya devam ediyor.

    apus browser- fast download : başka tarayıcı aramayın, hızlı, reklam engelliyor ve bir çok güzel özelliği mevcut.

    sayonara

    edit: yeni nesil telefonlarda artık işe yaramamaktadır. lütfen denemeyiniz.
  • arama yaptım fakat bulamadım yazıldıysa yazacaklarım kusura bakmayın:

    ebroşür
    bu uygulama ile hangi market hangi hafta ne kampanya yapmış öğrenebilirsiniz. a101, şok, kipa, migros ve daha onlarca mağazanın insertlerini güncel biçimde yayınlıyorlar. sadece market değil moda, giyim, teknoloji broşürleri de mevcut. size en yakın yerlerdeki kampanyaları da sunuyor.
    eraser
    diyelimki elinizde bir fotoğraf var ve arkaplanı fotoğraftan ayırmak niyetindesiniz. bunu android platformunda yapabileceğiniz en iyi uygulama bence bu.
    letstag
    ınstagram'ı sık kullanan biriyseniz ve fotoğrafların altına hashtag dediğimiz etiketlerden eklemeyi seviyorsanız bu işi sizin için çok daha pratik hale getirebilecek bir uygulama. fotoğrafınız ile ilgili bir hashtagi program yazın. o size en popüler önerileri sunsun ve kolayca hepsini kopyala-yapıştır yapın.
    şehir senin izmir
    izmirli hemşehrilerime tavsiye edebileceğim eshot hareket saatlerinden tutun, kentkart (evet hala kentkart diyorum mk izmirim kartın) bakiyesine kadar her şeyi öğrenebiliyorsunuz. uygulamanın güzel tarafı ise gps i açtığınzıda size en yakın durağı göstermesi ve durağı seçtiğinizde hangi otobüsün o durağa kaç dakika sonra geleceğini göstermesi.
    tuşla
    diyelimki bir işiniz düştü herhangi bir iş için bir banka, kurum yahut operatörün müşteri hizmetlerini aramanız gerekiyor. nerde bu kart ? kaçtı bunun numarası ? neydi lan bu müşteri hizmetlerinin nosu derdine son veren uygulama. bu uygulama ile pek çok firmanın müşteri numarasını cebinizde taşımanız mümkün.
    ottodroid
    dedelerimizin mezar taşlarını okuyamıyoruz bir gecede cahil bırakıldık diyen müptezeller için osmanlıca sözlük. biz o dile osmanlı türkçesi diyoruz. eğer edebiyat ve tarih ile haşır neşir iseniz işinize yarayacaktır. güzel türkçemizde kullandığımız pek çok sözcüğünde eski zamana ait olduğunu öğrenme fırsatı sunuyor bize akademik alanda kullanmanın dışında.

    kullandığım pek çok uygulamayı arkadaşlar eklemişler zaten, başlığa katkısı olan herkese teşekkürler. sayenizde güzel uygulamalar ile tanıştım. yeni şeyler buldukça burayı düzenlerim artık.

    güncelleme- 07.12.2016
    uzun aradan sonra keşfettiğim bir kaç güzel uygulamayı daha eklemek istedim. umarım faydalı olur.
    movledge
    sık sık film izleyenler için önereceğim güzel bir uygulama. ımdb bünyesinde yer alan filmleri sizin için listeliyor. siz izlediğiniz filmleri izlediklerim listenize, izlemeyi düşündüğünüz filmleri ise izleyeceklerim listenize ekleyebiliyorsunuz. uygulamanın iki güzel tarafı var hem izlediğiniz filmlerin listesini çıkarıyor hem de ilerde ne izlesem diye film aramak yerine listenizdeki filmlerden birini izlemenizi sağlıyor. arayüzü de çok kullanışlı.
    typo effect photo editor
    fotoğraf düzenlemeleri yapmayı sevenler için kelimeler ve harfler ile görseller oluşturmanıza imkan tanıyan bir yazılım. yazılıma herhangi bir görseli ekliyorsunuz ve istediğiniz kelimeleri yazıyorsunuz. eklediğiniz görselleri o kelimelerden şekillendirmeye başlıyor. tipografi ile ilgilenenler deneyebilir.
    pass2u wallet
    ios işletim sistemi kullananlar bilirler apple tarafından üretilen wallet(cüzdan) yazılımı ile uçuş kartlarınızı cep telefonunuzdan kolaylıkla yönetebilirsiniz. havalimanına geldiğinizde ise bu mobil biniş kodunu telefondan gösterip direk uçağa binersiniz. android tarafında türkiye de yer alan havayolu firmalarının mobil biniş kartları ile en uyumlu çalışan passbook uygulaması budur. gelen smslerde yer alan linklere tıkladığınızda direk uygulamaya aktarıyor biniş kartınızı. pegasus ve thy ile denendi sorunsuz çalışıyor.
    qoshe
    bu aslında verilmiş konu içerisinde ama eklemek istedim. muazzam güzel bir uygulama. hemen hemen tüm yazarların köşe yazarlarını mükemmel bir tasarım ile kolaylıkla okuyabilir, sevdiğiniz yazarları favorilerinize ekleyebilirsiniz. uygulama favorilerinize eklediğiniz yazarların yeni yazılarını size bildirim gönderiyor.
    eba
    bilinen adı ile eğitimde bilişim ağı milli eğitim bakanlığı tarafından öğretmenler ve öğrencilerin kullanımına açılmış online materyal ve ders içeriklerinin yer aldığı bir sosyal ağ. yakın zamanda hem web sayfası yenilenip çok daha güzel, modern bir tasarıma kavuştu hem de android uygulaması yayınlandı. eğitim ile ilgilenenler için mobil uygulama telefonlarda olmalı diye düşünüyorum.
    newstab
    haber ve rss okumayı sevenler için tasarımı ile cezbeden oldukça başarılı bir reader. uygulamanın kurulum aşamasında hangi alanlarda yayınları görmek istiyorsanız (sanat, siyaseti spor v.s) seçiyorsunuz ve ona bağlı olarak türkiye ve dünya da yer alan onlarca haber kaynağından derlenen rss haberler elinizin altında oluyor. arayüzü hızlı ve minimal. tavsiye ederim.
    logo maker plus
    android telefon veya tabletiniz ile logo , kapak fotoğrafı vs tasarlamak isterseniz kullanmanız gereken yazılım bence bu. içerisinde yer alan türlü seçenekler ile hem kendi logonuzu tasarlayabilir hem de sosyal medya hesaplarınız için kapak fotoğrafları v.s oluşturabilirsiniz.
  • (bkz: adguard dns)

    önceki günlerde paylaştığım bir entrymde adguard isimli program yardımıyla tarayıcıdaki reklamlardan kurtulmaktan bahsetmiştim. bugün ise farklı bir yöntemle artık telefondaki tüm reklamlardan kurtulacağız, hem de hiç program kullanmadan.

    şimdi nasıl yapıldığına geçelim;

    1- ayarlara giriyoruz ve ağ bağlantıları yada diğer ağ bağlantıları gibi bir bölüm olması lazım orayı açıyoruz. görsel

    2- gizli dns veya özel dns diye bir bölüm var oraya giriyoruz. görsel

    3- gizli dns'i yapılandır yazan yere tıklayıp altına dns.adguard.com yazıyoruz. (eğer http// yazıyorsa onu silin.) görsel

    hepsi bu kadar. bu işlem sayesinde artık herhangi bir uygulamada ve tarayıcıda reklam görme ihtimaliniz kalmıyor. entryi seri şukulayalım ki başlıkta en üste çıksın dostlar. reklam gören bir ekşici kalırsa bu bizim ayıbımız olur.
  • gbwhatsapp whatsapp kullanıyorsunuz ve size mesaj atıp iletildi yazdığı için "son görülme ve mavi tik kapalı olduğu halde" kafanızı şişiren sevgiliniz, eşiniz ya da aile üyeniz varsa tam size göre. bu uygulama ile çift tik bile kapatılıyor sanki internetiniz kapalıymış gibi görünürsünüz. whatsapp icon değiştirme, son görülme dondurma, siz mesaj attığınız zaman görüldü olma, rehberinizde kim ne zaman durum güncellemiş ne zaman fotoğraf değiştirmiş adeta bir tanrı gibi her şeyi görüp gizli takılabilirsiniz. bu arada uyarayım kullanmadan önce sohbet geçmişinizi google drive a yedekleyin. bu tip uygulamaların alternatifleri de var ayrıca daha iyi bir alternatif bulursanız geçiş yapabilirsiniz.
    not: gbwhatsapp rahmetli olursa veya özellikler zayıf geldiyse ve alternatif arıyorsanız modlu whatsapp olarak aratıp başka benzerlerini de bulabilirsiniz.

    youtubevanced reklamsız ve tuş kilitlenince bile çalışan, internet ve sabır dostu youtube. birçok tema seçeneği mevcut ayrıca sponsor block ve dislik gösterme özelliği de eklendi.
    not: youtubevanced maalesef rahmetli oldu. google tehdit ettiği için geliştirilmesi durduruldu. o sebeple elinizde apk varsa silmeyin birkaç ay daha götürür. vanced kadar iyi bir alternatif yok şuan ama eğer ilerde ona yakın bir şey bulursam ekleyeceğim buraya.

    youtube pro aradığınız uygulama geldi, bildiğiniz youtube vanced'in kaynak kodlarını kullanarak yapılmış uygulama. bazı sayfalarda youtube premium olarak da çıkıyor siz güvendiğiniz sitelere bakın. dislike gösterme eklentisi ve sponsor block'a kadar birebir aynılar. eskisi gibi micro-g denen yazılım ile google hesabına da giriş yapılıyor. ayrıca snaptube isimli uygulamayı entegre etmişler istediğiniz formatta video da indiriliyor. güvenlik konusu belli olmaz siz main google hesabınız ile giriş yapmayın, modlu youtube için farklı gmail açmanız daha güvenli. vanced'i geliştiren ekiple aynı ekip mi bilgim yok bilen varsa yeşillendirsin.

    alarmy benim gibi sabah kalkmak size zor geliyorsa bu alarm uygulaması sayesinde alarmı kapatmak için matematik sorusu çözmek veya önceden seçtiğiniz bir yerin fotoğrafını çekmek zorundasınız, telefonunuzu kapatamazsınız.

    iptv iptv android uygulaması ve github da bir yabancı dostumuzun attığı url ile dünya çapında 6000 den fazla televizyon kanalını canlı ve legal olarak bedavaya izleyebilirsiniz. kanalları izleyebilmek için vlc isimli video oynatıcıyı google play store'dan indirmeyi unutmayın. legal kanal listesi

    stremio torrent bazlı film, dizi, anime, belgesel izleyip radyo bile dinleyebileceğiniz uygulama. google play store'da bulunmaz ve eklentiler arasında popcorntime da vardır o yüzden bu uygulamayı daha çok tavsiye ediyorum. bilgisayar üzerinde de kullanabilirsiniz. alt yazı kaymasını uygulama üzerinden çözemediyseniz türkçe çeviri yapan bazı sitelerden alt yazı indirip izlediğiniz film ya da diziye ekleyebilirsiniz.

    ppsspp bu emülatör sayesinde psp oyunlarını android cihazınızda oynayabilirsiniz. bu uygulamanın gold versiyonu da mevcut fakat destek olma isteğiniz olmadığı sürece satın almak gerekli değil. ben destek için satın aldım, seçim sizin. psp oyunları için

    taptap android için henüz ülkemize sunulmamış veya beta testine katılmak için can attığınız, beklediğiniz mobil oyunları indirebileceğiniz, herhangi bir server üzerinden oynayabileceğiniz mağaza uygulaması.

    1.1.1.1 dns hizmeti veren cloudflare isimli dünya devinin ücretsiz, reklamsız vpn+dns uygulaması. free versiyonun da ülke seçim özelliği yok fakat güvenli ve reklamsız deneyim için kullanabilirsiz. ayrıca gördüğüm ücretsiz vpnler arasında en hızlısı.

    sd maid mobil cihaz için bence en iyi temizlik uygulaması.

    accomplish yapılacaklar listesi uygulaması ve aralarında en iyilerinden birisi. yapılacak şeylerin önemini renklendirme sayesinde önem sırasına göre sıralayabilirsiniz.

    vidpaw youtube, instagram ve facebook videolarını mp4 veya mp3 formatında indirmeye yarayan program. url kullanarak veya hesaplarınıza giriş yaparak direkt gördüğünüz videoları indirebilirsiniz.

    brave browser gizlilik, dahili ad block ve yüksek hızıyla rakiplerine taş çıkartan tarayıcı. hiç kullanmadıysanız denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. daha fazla özgürlük isteyen ve reklam verenlere bilgi aktarımını engellemek için arama motoru olarak duckduckgo yu default olarak eklemenizi tavsiye ederim. bu söylediklerim bazı yazarlara abartı gelebilir bu linke girip ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

    macrodroid bluetooth kulaklığıma makro atamak için kullandığım program. mesela xiaomi redmi airdots kulaklığın bir sonraki şarkıya geçme özelliği yok. bu yazılım sayesinde "çift tıklamada sonraki şarkıya geç" gibi özellikleri cihazınızda kullanabilirsiniz.

    tachiyomi açık kaynak kodlu, manga okuyabileceğiniz bir uygulama. android üzerinde daha iyisine henüz rastlamadım. birçok farklı dilde okuyabilirsiniz, içerisinde türkçe uzantılar da var.

    özellikle ingilizce eğitim gören öğrencilere tavsiye ettiğim ödev ve soru alışverişinde bulunabileceğiniz. aylık üyelik sistemi olan uygulamalar/siteler:
    chegg
    quizlet
    coursehero
    bu üç uygulama şiddetle tavsiye edilir. hayatımı çok kurtardılar.
    urban dictionary ingilizce slang (sokak ağzı) kelimeleri öğrenmek için faydalı bir sözlük.

    camcard e-kartvizit uygulaması. cüzdanınız kartvizit fazlalığından şiştiyse artık business kartlarınızı mobile taşımanın vakti geldi. kartları uygulamaya ekleyip sınıflandırabilir, binlerce kartviziti telefonunuzda zahmetsiz taşıyabilirsiniz. kartvizitinin üstündeki adres bilgisini navigasyona otomatik olarak ekleyip işinizi de kolaylaştırabiliyorsunuz. kartlar kendi websitelerine arşivlendiği için cihaz değiştirseniz bile bulut üzerinden verilerinizi taşıyabiliyorsunuz.

    yeni uygulama keşfettikçe editleyeceğim ayrıca iptv url soranlar için link bıraktım.

    edit: bana " gbwhatsapp güvenli mi?" şeklinde çok soru geldi şimdiden söyleyeyim bu uygulama 3. parti yazılım olduğu için belli bir süre whatsapp tarafından ban yiyebilirsiniz ve bu sorunu uygulamayı güncelleyerek çözebilirsiniz. kendi araştırmanızı yapın özellikle güvenlik endişesi yaşadığınız uygulamaları araştırın. burada bulunan uygulamalar milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor fakat karar sizin.

    edit2: paylaştığım uygulamaların hiçbiri root gerektirmez. ayrıca modlu instagram uygulamasını kaldırdım. uygulamayı paylaştığım tarihte instagram'ın birden fazla hesap kullanma özelliği yoktu zaten geri kalan özellikleri de çok işe yarar değil. daha iyi alternatif ile karşılaşırsam buraya ekleyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap