• telefonu elinden bıraktıran, biraz kitap okutan, biraz resim yaptıran, yazmaya tekrar döndüren bir uygulama varsa alırım bi' dal.
  • istediğiniz uygulamaya kilit uygulayabilirsiniz.
    kilit (smart applock)
  • basit ama kullanışlı bir ders programı uygulaması: timetable

    en sevdiğim özelliği ders saatlerinde telefonu "rahatsız etmeyin" moduna alması.
  • edit: yeni nesil telefonlarda artık işe yaramamaktadır. lütfen denemeyiniz.

    acemi android kullanıcıları için bazı bilgiler paylaşmak istiyorum. android cihazların en büyük sorunlarından birisi şarjın çabuk bitmesidir malum. bu konuda ortalıkta oldukça yanlış bilgi dolanmakta. bildiğiniz her şeyi unutun ve bu rehbere odaklanın. sizlere telefonunuzun bataryasını en sağlıklı şekilde nasıl uzatabileceğinizi anlatacağım. mağazadaki hiçbir batarya uygulaması işe yaramaz arkadaşlar. o programlar uygulamalarınızı kapattıkça telefon tekrar açar, bu döngü devam ettikçe telefon yorulur daha fazla şarj tüketir. bu konuda işe yarayan en sağlam uygulama greenify'dir. greenify uygulamalarınızı uyutup bir daha siz açana kadar asla açmaz. işimiz bitti mi? tabiki hayır. uyutabildiğiniz uygulamaları uyuttunuz fakat bunun bir de sistem uygulaması var. burada cihazınızı rootlamanız devreye giriyor. kingroot uygulamasıyla telefonunuzu basitçe rootlayabilirsiniz. rootladıktan sonra ilk adım olarak system app remover uygulamasını yükleyip gereksiz tüm sistem uygulamalarınızı silebilirsiniz. hem telefon hafızasından büyük bir yük kaldırabilir hem gereksiz şarj tüketimini engelleyebilirsiniz. daha sonra link2sd uygulamasını kurarak telefon hafızasındaki tüm uygulamalarınızı sd kartınıza taşıyın. bu uygulamanın yaptıkları bununla da sınırlı değil, yüklediğiniz herhangi bir uygulamayı sistem uygulamanız yapabiliyorsunuz. kingroot ile gelen purify uygulamasını direk silmenizi öneririm, gereksiz müdahelelere maruz kalmamanız için. system app removerle işiniz bitince onu da silin. böylece telefonun hafızası inanılmaz rahatlamış olacaktır ve şarjınız daha uzun süre gidecektir.
    bunun yanında güvenliğiniz de oldukça önemli. rootladıktan sonra cihazınıza mağaza dışı uygulamalar yükleyeceğiniz için, tüm bu yükleme işlemleri bitene kadar bir antivirüs bulundurmanızı tavsiye ederim. bütün antivirüsleri denemiş biri olarak sizlere gönül rahatlığıyla dr.web security space tavsiye edebilirim. bir de malwarebytes var tabiki.

    rootlu cihazımda bulunan uygulamaları da tavsiye ederek yazımı noktalıyorum.

    nova launcher : en az ram yiyen ve en hızlı launcherlerden birisidir. oldukça özelliği mevcuttur. sizi tatmin edecektir.

    snapseed : fotoğraflarınızı enfes kıvamlara getirebileceğiniz şukela uygulama. tereddüt etmeyiniz, indiriniz efendim.

    ccleaner : şarjınızı tüketmez, siz açınca çalışır sadece, efendi efendi işini görür. temizlik ccleaner'dan sorulur.

    memrise : duolingo'dan daha çok beğeniyorum bu uygulamayı. öğrenebileceğiniz dil seçeneği daha fazla. japonca öğrenmek isteyenler, tam size göre. moşi moşi.

    white light flashlight : flash uygulaması çok fazla evet fakat bu program kusursuz çalışıyor ve en önemli özelliği programdan çıksanız bile ışık yanmaya devam ediyor.

    apus browser- fast download : başka tarayıcı aramayın, hızlı, reklam engelliyor ve bir çok güzel özelliği mevcut.

    sayonara

    edit: yeni nesil telefonlarda artık işe yaramamaktadır. lütfen denemeyiniz.
  • queens, google ve enosis ortaklığı ile yapılan bir vr deneyimi. uyumlu cihazi ve vr kutusu olanlar denesin.

    market : the bohemian rhapsody experience
    web : https://bo-rhap-vr.withgoogle.com/
  • firefox en azından video indirebiliyorsun
  • (bkz: backdrops wallpaper)

    bünyesinde az ama öz bir hayli kaliteli wallpaperlar bulunduran uygulama. kalite olarak zedgeden çok daha iyi ancak çeşitlilik konusunda geride kalmaktadır.
  • bisiklet surenler icin (bkz: paxira)
  • bir öğretmen için inanılmaz bir yardımcı olduğunu düşündüğüm teacher gradebook free ile katkı yapmak istediğim listedir.
    android kariyerimde para vermeyi ciddi ciddi düşündüğüm tek uygulamadır.
    bu uygulama vasıtası ile;
    -sınıf listeleri oluşturabiliyor, öğrencilerin telefon, adres vs. bilgilerini kaydedebiliyoruz.
    -devam-devamsızlık takini yapabiliyoruz.
    -sütun olarak sınavlarımızı kaydedip öğrencilerimizin gelişimini daha açık görebiliyoruz. her sınav sütununa farklı renk atayabiliyoruz.
    oturma planı yapıp kaydedebiliyoruz.
    -sene boyunca yaptığımız sınavlardan pdf olarak sonuç çıktıları alabiliyoruz.
    öğrenciler için notlar alabiliyor, yorumlar ve icon'lar ekleyebiliyoruz.

    ücretsiz versiyonunda reklam var. 17 tl karşılığında onlar da kalkabiliyor.
    tek eksik yani diğer cihazlara senkronize olmaması. onun için de çözüm var.
    ben uygulamayı tablette kullanıyorum. veli ziyaretine falan gideceğim zaman güncel bilgiler telefonumda da olsa dediğim zaman tablette bir yedek dosyası alıyorum. drive aracılığıyla telefonuma aktarıyorum. uygulamayı telefondan açıp drive'den telefona indirdiğim dosyadaki yedeği uygulamaya kuruyorum.
  • vivino:

    hem android hem ios için mevcut. şarap seçimi için şarabın etiketini kameranızla okutuyorsunuz, o seri hakkında yazılan yorumları ve puanlamayı görüyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap