• son keşiflerim;
    *opera browser artık kendi dahili vpn'i var. tüm yasaklı sitelere girebilirsiniz. ayarlardan etkinleştiriyorsunuz.

    *engelsiz wikipedi yok ben browser'ımdan memnunum diyorsanız gerekli izinleri verdikten sonra wikipedia ile alakalı sitelere tıklayınca otomatikman bu uygulama açılıyor.

    *qoshe açık ara en iyi köşe yazarı ve haber takip programı. gerçekten çok kaliteli ve özenli bir uygulama.

    *2accounts uygulamaları çoğaltıyor. örneğin iki farklı instagram, iki farklı facebook uygulaması yaratabiliyorsunuz. hemen hemen her uygulamayı destekliyor.

    *chrome desktop cep telefonunuzdan pc'nizi kontrol edebiliyorsunuz. ister mobilden ister wifi'den. pc'nizden de chrome uzak masaüstü uzantısını kurmanız gerekiyor.

    *send anywhere telden pc'ye, pc'den tel'e kablosuz dosya transferi yapabiliyorsunuz. bu konuda çok araştırma yaptım en iyisi ve en hızlısı bu. (normal wifi'nizden bile hızlı) bir kez transfer yaptıktan sonra windows'ta bir dosyaya sağ klik yapınca telefonunuzu orada görüyorsunuz ve tıklamanız yeterli oluyor.

    *gbinsta instagramın aynısı. farkı, hikayelere karşı tarafa görünmeden bakabiliyorsunuz. hikaye ve gönderileri download edebiliyorsunuz. ister foto, ister video. tema desteği de var.
  • hayret opensignal nasıl yazılmamış.
    googleplay buradan
    sitesi de buradan

    * bulunduğunuz bölge ve operatörünüze göre, baz istasyonlarının dağılımı ile mesafesini verir

    * o anda bağlı bulunduğunuz istasyonu, konumunu ve yönünü gösterir

    * bölgedeki 3g, 4g destekleyen sahaları anlaşılır şekilde haritalandırır

    * bağlantı performansınızı ölçer

    ve daha bir çok özellik. gsm ağının isviçre çakısı gibidir.

    bir de, benim kullanmadığım bir özelliği ancak, arka planda çalışmasına müsade ederseniz hatta bağlanma/hattan düşme kaydınızı tutup hangi bölgede vs. raporladığı yazıyor.

    edit: link mink...
  • muhtemelen çoğu yazılmıştır ama henüz keşfetmeyenler varsa faydalansın diye şöyle bir liste yaptım:

    pool city: tek başınıza oynayabildiğiniz bir bilardo oyunu. farklı geometrik şekillerdeki masalarda oynayabiliyorsunuz. ilerledikçe yeni ıstakalar açılıyor falan filan.

    drops: güzel bir dil öğrenme uygulaması. 32 dilden istediğimizi seçip küçük oyunlarla kelimeleri öğrenmeye başlıyoruz. ücretsiz sürümünde 9 saatte bir 5 dakikalık egzersiz hakkı tanıyor. bu süre kısıtlamanın olumlu bir yanı var: uygulama çok zamanınızı almadığı için alıştırmaların süreklilik kazanması kolaylaşıyor.

    duolingo: meşhur yabancı dil öğrenme uygulaması. hatta sadece uygulama değil web sitesi de var. küçük görevleri yaparak yeni alıştırmaları açıyorsunuz.

    voscreen: yine çok bilinen bir yabancı dil öğrenme uygulaması. duyduğunu anlama yetisini geliştirmek için güzel bir uygulama. filmlerden küçük bölümler seyrettirerek doğru çeviriyi işaretlemenizi istiyor. alt yazı seçeneği var. web arayüzü var, yani bilgisayardan da alıştırmalara devam edilebiliyor. zorluk seviyesini belirlemek mümkün, ayrıca asıl videonun youtube bağlantısını da görebiliyoruz.

    plantnet: kullandığım bir uygulama. şöyle ki, bir bitki veya çiçek gördünüz ama ne olduğunu bilmiyorsunuz, fotoğrafını çekip uygulamaya yüklediğinizde o bitkiyle ilgili bilgileri karşınıza getiriyor. bitkiyi tespit ettiğiniz lokasyonu kaydedebiliyorsunuz vs.

    likethat garden: plantnet ile aynı işi yapıyor. birinin bulamadığı bir bitkiyi öbürü bulabiliyor diye alternatif olarak yazdım.

    wikiloc: doğa sporu yapanların çoğu bilir bu uygulamayı. gps rotanızı kaydedip paylaşmanıza imkan veriyor. web sitesinden veya uygulama üzerinden yeni rotalar keşfedebiliyorsunuz. arkadaşlar ekleyebiliyorsunuz, onların rotalarını görebiliyorsunuz vs.

    skyview: çok sevdiğim bir astronomi uygulaması. gökyüzünde gördüğünüz cisimlerin ne olduğunu, takımyıldızları, gezegenleri bulabiliyorsunuz. kamerayla entegre şekilde çalışıyor. yani o an gök haritasında neye baktığınız kameradan görüyorsunuz.

    facebook lite: facebook uygulamasının basit hali diyebiliriz. çok kullanmadığım ve fazla detaya ihtiyacım olmadığı için lite kullanıyorum hem telefonu da kasmıyor. sonuçta aynı içeriği görüyoruz vs.

    radio garden: dünya haritası üzerinden radyo istasyonu seçip dinlememize olanak sağlayan bir uygulama. izlanda'sından pasifik adalarına kadar her yerden yayın yapan radyo istasyonlarını dinlemek mümkün. yatarken iyi oluyor.

    shazam: bilmeyen kaldıysa söyleyelim, adını hatırlayamadığınız şarkıyı uygulamaya dinletiyorsunuz o buluyor.

    atmosphere: bunu yeni keşfettim, aslında aşağıda iki tane doğa sesleri uygulaması önerdim ama şu ana kadar gördüklerim arasında en iyisi bu oldu. hem diğerlerinden daha fazla sese sahip hem de birleştirmek istediğiniz seslerin sayısında sınırlama yok. ayrıca kendi bulduğunuz sesleri kitaplığa ekleme özelliği de var.

    relax melodies: uyumak için dinleyebileceğimiz rahatlatıcı seslere sahip bir uygulama. farklı sesleri birleştirip dinleme imkanı sunuyor. mesela yağmur, yanan ateş ve arka plandan hafif gök gürültüsünü seçip, kulaklığı takıp uzanabilirsiniz.

    nature sounds: yukarıdakiyle aynı, yine doğa sesleri yine hazır olanlar olduğu gibi kombinasyonlar yapabilme imkanı var.

    khan academy: izahata gerek yok.

    diyetkolik: temelde kalori takip uygulaması. alınan kalorinin ne kadarı yağ, karbonhidrat vs. görülebiliyor. su takipçisi var, egzersiz takipçisi var, tarifler, makaleler... var oğlu var yani. kullanıyoruz efendim.

    telegram: whatsapp benzeri mesajlaşma uygulaması. güvenli olduğu söyleniyor, detaylı araştırmadım. airdrop peşinde koşanların vazgeçilmezi.

    signal: bir diğer güvenli sohbet ve mesajlaşma uygulaması.

    viber: bu da whatsapp benzeri alternatif bir uygulama.

    google keep: güzel bir not alma uygulaması.

    swarm: malum check-in uygulaması. şuradayım buradayım, etrafta kimler var şeklinde...

    pusula ve su terazisi: çok çeşitli ve güzel tasarımları olan pusula uygulamaları var. bunda su terazisi de olduğu için tercih ediyorum.

    lightmeter: meraklısına pozometre uygulaması. tasarımının retro olması hoş. ölçüm değerleri doğru mu bilmiyorum, denemedim.

    gauss meter: gauss meter uygulaması. ilgili sensör varsa manyetik akıyı ölçüyor. denedim, uygulama çalışıyor, hatta denerken metrodaydım ve metro hareket etmeye başladığı anda, yani motorlar ilk çalıştığı zaman, ibrenin sonuna kadar dayandığını gördüm. tabii ki bu tür ölçüm uygulamaları, ses ölçerler vs. ne kadar doğru sonuçlar verir bilmiyorum. aşağı yukarı ölçüyor işte. alternatif olarak: metal dedektörü adıyla sunulan uygulama da aslında aynı sensörü kullanıyor.

    aklıma başka uygulamalar gelirse ya da yeni uygulamalar keşfedersem listeye eklerim.

    pocket: internet'te bir sayfa buldunuz ama o an okuyacak vaktiniz yok ya da sadece unutmamak istiyorsunuz. genelde ya sık kullanılanlara ekleriz ya da sürükle bırak yöntemiyle masaüstüne kısayol oluştururuz. pocket, bulduğumuz linkleri mevcut hesabımızda saklamamızı sağlıyor. uygulamasını değil ama zamanında tarayıcı eklentisini kullanmıştım.

    photographer's companion: yeni keşfettiğim ingilizce bir uygulama. amatör fotoğrafçılar için faydalı yardımcılar, hesaplama araçları, net alan derinliği hesaplama, güneş ve ay'ın pozisyonlarını bulma vs. gibi tool'lar içeriyor.

    otsimo: uygulamanın resmi açıklaması şöyle: "otsimo, otizm spektrum bozukluğu, down sendromu ve öğrenme zorlukları yaşayan çocukların eğitimine evde destek vermek için çocuk psikologları ve eğitmenler gözetiminde geliştirilmiş, uluslararası sertifikalı ve ödüllü bir eğitici oyun uygulamasıdır." uygulama linki eklendi: otsimo

    ifttt: telefonunuzun çok farklı görevleri yerine getirebilmesini sağlayan bir otomasyon uygulaması. böyle yazınca da çok basit oldu gerçi, siz en iyisi ilgili başlığa bakın. ayrıca (bkz: philips hue)

    sky force 2014: shoot 'em up türünde bağımlılık yapan bir oyun. grafik ve ses kalitesi güzel. müzikler eski oyunları andırıyor ama kaliteli. nostalji sevenlere tavsiye ederim. bu oyun çok beğenilmiş olmalı ki ardından sky force anniversary ve sky force reloaded sürümleri de çıkmış.
  • pc için olan "fxsound enhancer" in android versiyonu var mıdır acaba, ya da benzeri..

    telefonda en iyi ses kalitesini (bkz: rdk) adlı radyo uygulamasından alıyorum. daha önce yazılmıştır muhtemelen.
  • resume builder pro : cv hazirlama uygulamasi. asiri pratik ve kaliteli cv ler icin.

    memrise : google odullu son donemin bana gore en iyi dil uygulamasi. suan icin 9-10 dilmevcut.

    kobo books : e-kitap satin alma, okuma.

    kupony mcd's : baska ulkeler icin var mi bilmiyorum, polonyada yasayanlar icin mcdonaldsda burdaki kuponlarla yari fiyatina yiyorsunuz.

    eobd facile : alacaginiz 20 30 liralik bir elm327 girisiyle bu uygulama sayesinde aracinizda olan butun arizalari gorebilir, ariza kodu silebilirsiniz. arabanizin butun olcum degerleri ve kendiniz de hiz tork olcumlerinizi yapabilirsiniz.

    flight ınformation : havalanina inen ucaklari guncel olarak eksiksiz gorebilirsiniz. ozelllikle uber surucusuyseniz cok yararli zamandan tasarruf saglayan bir uygulama.

    para yonetimi : harcamalarinizi elit bir sekilde kaydedibilir, grafikler halinde gunluk haftalik aylik yillik hangi harcama nereye yapilmis grafikler halinde gorebilirsiniz.

    sputnik: guncel en iyi objektif haber ajansi uygulamalarindan birtanesi.

    clean master : en iyi telefon ram ve hafiza temizleyici baska ozellikleri de mevcut. telefonunuzun hizindan muzdaripseniz guzel bir uygulama

    transferwise: yurtdisina kolay ve en az komisyonla para transferi

    aklima gelirse guncellerim, umarim yararli olmustur. hayat paylasinca guzel.

    edit: yeni bilgi eklendi
  • arada sırada ben de bu listelerden yapıyorum. peki listeyi hazırlarken ne yapıyorum:

    1- play store bağlantısı veriyorum. play store'da olmayan bir uygulama ise apk linkini veriyorum. bu şekilde insanlar direkt tıklayabiliyorlar.

    2- eklemek istediğim uygulamayı başlıkta arıyorum. böylece 100 kere yazılmış uygulamayı tekrar yazmıyorum.

    3- arama yaptıktan sonra clean master gibi uygulamaların tescilli malware olduğunu fark ediyorum, insanların verilerini çaldığı kanıtlanmış bu uygulamaları kullanıp başkasına da tavsiye etmiyorum.

    4- diyelim ki bir uygulama yazılmış, ama çok paylaşmak istiyorum.

    play books: kitap okuma uygulamasıdır.

    şeklinde süper bilgilendirici* tanımlar yazmak yerine o uygulamanın avantajı nedir, benzer uygulamalardan farkları nelerdir gibi bilgiler veriyorum.

    böylece durduk yere başlığı takip eden insanların da takip ışığını yakmıyorum. hadi hayırlı geceler.
  • kesinlikle 'treble cat' isimli uygulamadır efendim. sayesinde nota okumayı en kolay yoldan öğrendim.
  • fotoğraf, harita, ekran vs üzerine çiziktirme, fotoğrafta mozaikleme bulanıklaştırmaya yarayan uygulama imarkup

    galaxy note serisinde olan kalemi çıkarınca gelen siyah ekrana not alma uygulamasına benzer daha basit bir tahta

    kullanışlı arayüzüyle wiki. vpn olmadan da çalışıyor. wiki

    şimdilik bunlar. güncellemek üzere.
  • "ihtiyacın olan uygulama damarlarında akan gerizekalı kanda mevcut olsa da keşke güzel bir pıçak darbesiyle akıtıp eline verebilsem" şeklindeki söylemlere beni gark (estağfurullah) eden başlık.

    muhtemelen dün izlediğim game of thrones bölümünün etkisindeyim hala... neyse...

    sorunsallar sekmesine basıp efendi efendi sorusunu soracağına gelip başlık altında yardım dilenen birine neden yardım edelim ki gerçi değil mi? google'a "android video download app" yazamayacak kadar internetbilmez birine neden yardım edelim ayrıca? bir de formata uygun olsun diye kasmış canım yaa. yahu ne uğraşıyorsun ki? burası artık sözlük değil damızlık üretim çiftliği! rahat rahat sor ne soracaksan malım benim!

    bu tür video indirme ve güncel dizi izleme programlarının, resmi uygulamalar hariç (netflix, amazon tv, apple tv vb.) google play gibi uygulama mağazalarında olmayacağını, olamayacağını akıl edemeyen bir kifayetsize nasıl yardım edebilirsiniz ki zaten?

    mobilism.org gibi yasa dışı ve hiç tasvip etmediğim kesinlikle kullanmamanız gereken alternatif mağazalarda tonla bu tür uygulama olduğunu söyleyerek yardımcı olabilirim aslında... ama bunu asla yapamam! asla, anlıyor musunuz! asla!
  • squid, not almak için en iyi uygulamadır.
hesabın var mı? giriş yap