• biz onu öğlen yemeğine yanımızda götürürüz. kız kıza muhabbetin doğal uzantısı olarak yemekte sevgilisi var mı yok mu öğrenip, yemek sonrası erkek arkadaşlarımıza edindiğimiz bilgileri hemen iletiriz. sonra bekleriz bakalım iş çıkarabilecekler mi diye. yeni bir heyecan gelir ofise. ilerde kızı seversek utanırız belki ama sanmam.
  • nişanlıdır, evlidir ya da sevgilisi vardır. boşa ümitlenmeyin.
    (bkz: murphy yasaları)
  • iş yerinde sevgilisi olmayan erkeklerin çok büyük ihtimalle ve oranla(%100'de büyük bir ihtimal ve orandır) asılacağı kızdır.
  • muhtemelen ekşi sözlüğün ne olduğunu bile bilmiyordur; değil yazarı olmak, çaylağı olmak. o yüzden boşuna ümitlenmeyin.

    ilgi alanı facebook, twitter eksenindedir daha çok. o kanaldan çalışın. "çok güzel entry, ne güzel yazmışsınız"dan ziyade "burcucum çok güzel çıkmışsın" ekolünü takip edin. olmadı ecole normale de musique diyeyim ben size.
  • kibarliktan ve ortama yeni girmis olmaktan dolayi ilgilere hafif bir gulumsemeyle karsilik verip, yavsakliklari uygun bir dille bertaraf edecek olan ve cok yakinda ilgilenmekten vazgececeginiz kadindir.. statusu ise baslamis yeni guzel kizdan, is yerindeki guzel kadinlara gecis yapar. ortami guzellestirir bunlar muhabbetleri de iyiyse... boyle sus bitkisi gibi filan..
  • cogunlugu erkeklerle dolu bir departmanda verimlilik azaltici etkisi olacak canlı türü.

    eski ofisimizde sırtım yöneticimizin ofisine dönük masada işimdeyim gücümdeyim şeklinde takılmakta iken, karşımda oturan 2 iş arkadaşımın şahit olduğu olay şu şekilde cereyan eder.

    iş görüşmesi için gelen güzeller güzeli, yöneticimizle beraber kapıdan girerek ofisine geçerler,
    bizimkiler ve ofisin diğer tarafında oturan diğer iki kafadar toplam bizim ekipten 4 erkek, görüşmenin sürdüğü yaklaşık 30 dakika boyunca mavi ekrana geçerler. (çoğunlukla mühendislerin çalıştığı bir iş yaptığımız için güzel kadın demek genel olarak marslı demekle aynı şeydir bizim için.)

    sırtım dönük olduğundan ve bizim akıllılar kaş gözle dahi olsa beni uyarmadığından bu güzelliği görme şansım olmaz. bu arada hemen belirteyim anlatılana göre bahsi geçen güzellik sade giyinmiş çok özel bir makyaj falan da yapmamıştır.

    kendisiyle hemcins olan yöneticim görüşme sona erip kızı uğurladıktan sonra, dışarı çıkar ve itiraf eder,

    - inanın tüm görüşme boyunca bir tek kötü özellik aradım, bir tek bize uymayan burada çalışmasını engelleyecek ama bulamadım, kız gerçekten mükemmeldi. işe de çok uygun.

    işte böyle sevgili sözlükçüler,

    o güzellikle evliyim şu an,

    şaka lan şaka...

    hiçbir zaman işe alınmadı. biz de verimli verimli çalışmaya devam ettik. kendisini de hiç görmedim.

    not: bu arada yanlış anlaşılmasın işe alınmaması, güzelliği kesinlikle onun suçu değildir, bizim gibi güzel kadınla yanyana olduğunda yavşamadan duramayan ya da adam gibi çalışamayanların suçudur.
  • (bkz: mobbing)
  • başı sıkıştığında yardımına koşacağı çok kişi vardır.
  • kesin bizim şirkette başlamamıştır işe.
  • mini etekle başlar. yıllar geçtikçe memura evrilir.
hesabın var mı? giriş yap