• aslında marka olmasına rağmen günümüzde çift camlar için kullanılan tabir.

    benzer bir ürün için
    (bkz: izocam)
    (bkz: markanın malzeme adı gibi benimsenmesi)
  • (bkz: temperli cam)
  • şişecam'ın patentli çiftcam markasıdır. belirli standartlarda üretilir. standartlar şişecam tarafından belirlenmiştir. ımalatında kullanılabilecek belirli standartlardaki malzemeler şişecam tarafından test edilerek, üreticilere bir liste halinde yollanır. bu standartlarda üretilen ısıcamlar 10 yıl garanti altındadır.
    şişecam'ın yetkili ısıcam üreticileri , yine şişecam tarafından belirli aralıklarla,düzenli olarak habersiz bir şekilde kontrol edilir. üretim bandından ürünler alınıp kontrol edilir,imalatta kullanılan malzemeler onaylı malzemelerle karşılaştırılır. üreticiye 100 üzerinden puan verilir. kontrollerde eksik yada yanlış görülen,veya 80 puan altında alan işletme uyarılır,tekrarında sarı kart verilir,tekrarı halinde işletmenin yetkili üreticiliği şişecam tarafından iptal edilir.

    evine çift cam yada yalıtımlı cam taktıracaklara tavsiyem, şişecam'ın yetkili üreticilerinden alınmış camları kullanın. verdiğiniz para boşa gitmesin

    ayrıca
    (bkz: ısıcam konfor)
    (bkz: ısıcam sinerji)
  • yeni marka mimarisi sonucu ismi değişmiştir

    ısıcam sistemleri

    ayrıca
    (bkz: #60515184)
  • ısı cam aslında selpak gibi bir markadır. camlar arası boşluğu kuru hava ya da argon, kripton gibi asal gazlarla doldurulmuş olan çift camın dilimizdeki popülerleşmiş adıdır. literatürde "ınsulated glazing unit" kısaca ıgu olarak geçer.

    camlar arası boşluğun kuru hava yerine argon, kripton, ksenon gibi asal gazlarla doldurulmasının en temel sebebi; viskozitesi yüksek olan gazların ara boşluktaki düşük sirkülasyon oranları sayesinde iç ortamdan dış ortama taşınım (convection) aracılığı ile oluşan ısı transferini düşürmesidir.

    ayrıca, olur da low-e kaplamalı olanlarını tercih ederseniz özellikle yaz koşullarının zorlu oldugu bölgelerde klima yüklerinizi ciddi anlamda düşürebilirsiniz.
  • ısıcam bir markadır dolayısıyla en iyi bilgi bu markanın web sitesinden alınabilir
    http://www.isicam.com.tr/
    ısıcam, türkiye şişe ve cam fabrikaları anonim şirketi üzerine tescill bir marka olduğu için, ısıcam adını kullanarak benim yada başkasının konuşması çok doğru olmayacaktır.

    ancak aslında halk arasında ısıcam derken kastedilen bu markadan çok genel olarak ısı yalıtımlı camlardır, başka bir deyişle çift camlar yada üçlü camlardır. yani ısıcam bir marka olmanın yanında ülkemizde jenerik marka haline gelmiştir. nescafe gibi, izocam gibi bir ürünün genel adıymış gibi kullanılmaktadır. ısıcam yerine "yalıtım camı ünitesi (ycü)" demek malzemeyi tanımlamak için daha doğru olacaktır.

    peki ısıcam denen ürünün tek görevi ısı yalıtımı yapmak mıdır? değildir, ısıcam'ın ısı yalıtımı, ses izolasyonu, güneş kontrolü gibi birçok görevi bulunur. ve aslında bu seçim oldukça teknik bilgi gerektiren bir seçimdir. şöyle örnek verecek olursak, bugün binalarda kuzey ve güney cephelerde farklı özellikler açısından optimize edilmiş camlar kullanılmaktadır. yani aynı binada farklı cephelerde farklı camlar kullanacak kadar hassas bir konudur cam seçimi. dolayısıyla henüz inşaat şartnamesi hazırlama aşamasında camdan beklentiler sözleşmelerde net olarak ortaya konmalıdır ve keyfiyete bırakılmamalıdır. çünkü ileride bu seçim enerji maliyetlerini ve konfor koşullarını doğrudan etkileyecektir.

    konu ilginizi çekiyorsa ısıcam yada başka bir yalıtım camı markasının teknik uygulama uzmanlarından bilgi alabilirsiniz firmaların web sitelerine girip.

    ayrıca şöyle güzel bir web sitesi de mevcut konuyla ilgili bilgi alıp sorular sorabileceğiniz:
    https://www.yalitimli-aluminyum.com/cam
  • çalışanlarına değer ve para veren güzide kurumlardan biridir.
  • ısıcam bir yalıtımlı cam markasıdır.

    ülkemizde "pimapen" diye bildiğimiz, genelde beyaz kaplamalı alüminyum profillerle oluşturulan yalıtımlı pencerelerin içinde kullanılan camlardan üretirler.

    2 sene kadar önce eve döşettik oradan biliyorum. dikkat edilmesi gereken konu şu: bunun 3 farklı serisi gözüküyor sitesinde. c serisi, s serisi ve k serisi.

    biz bu işi buradaki bir pimapenciye verdik ve onlar da geldi baktı, ölçtü biçti diye bize uygun olanı çıkarmışlardır sandık ama yok efendim, yalıtım falan hak getire. hâlâ rüzgar esiyor evin içinde *

    bu yüzden öncelikle ısıcam web sitesindeki seçim sihirbazına bi bakın derim, mesela ben k serisi al t ve 3+ eklemeleri ile bizim evdeki profilleri yenileteceğim gibi görünüyor.
  • artık internet üzerinden de online satışı yapılmaya başlayan şişecam düzcam ürünü.

    yalnızca şişecam'ın ısıcam yetkili üreticilerinin üretebildiği bir ürün olduğundan da bu iş üretici bayilere kalıyor. http://www.avcioglucam.com.tr/ sayfasından ulaşılabilecek bir online ısıcam sipariş sistemi (http://www.kolaycam.com/) mevcut. şimdilik yalnızca ankara ve çevresine hizmet veriyorlar.
  • cam balkonlarda kullanılan cam çeşidi. 28 mm olanlar oldukça kalitelidir.
hesabın var mı? giriş yap