• inancının müfredatını bilmeyenlerin, "inancının kurallarıyla tutarsızlık barındıran örnekler" vermesine sebep olan realite. bir de inancı, evrensel insan hakları kaidelerine çok uyuyormuş gibi "kişinin kendi yaşam hakkı" diye gülücüklü entry yazıyorlar. lan olm zaten o gerçekliği kabul etseniz rahatça anlaşacağız, yoksa içki, eşcinsellik size sıkıntı, bize değil.
  • romantik hayal ve teorik tanımlar kullanarak gözlemlenebilir gerçekliğe karşı argüman geliştirmeye çalışanların pek beğenmediği tesbit.
  • (bkz: #43481602)
  • en hakiki müslümanları derinden üzmüş tespittir. yoksa müslümanlık ne güzel şey, siz de gelsenize.
  • gerçek islamın doğduğu topraklarda değil de şamanizmle karışmış, hıristiyanlıkla bakışmış bir ülke olan türkiye'de uygulandığını zanneden "gerçek" müslümanları üzen durumdur.
  • islam bir inanç olduğuna göre, kendine müslümanım diyen herkesin davranışı gerçek islamı temsil eder. inanç dediğin şey herhangi bir kanıta ya da farklı yorumlanamaz açık bir kaynağa dayanmadığına göre herkesin inancı gerçek inançtır. gerçek islam bu değil diyenler de muhtemelen hayatları boyunca kutsal kitaplarını bir kez tarafsız bir gözle okumamış olanlardır.
  • islam'ın doğuş yıllarının savaş, yağma gibi olaylarla dolu olduğu düşünüldüğünde doğruluğu anlaşılan önerme. tüm dünyayı müslüman yapmak, yapamadıklarını haraca bağlamak ya da öldürmek islami ideolojinin global hedefidir.
  • selefilik, dini en yalın haliyle yaşamak istemekten doğmuş bir akımdır. bu anlamda ışid, peygamber dönemindeki gibi bir yaşamı arzulamaktadır. peki gerçek islam'ı yansıtıyor mu?

    evet. osmanlı gibi islam'ın türk yorumuyla, şia gibi pers yorumu gerçek islam'ı yansıtmaz. kuran'da cihad emredilmiştir, adamlar da yapıyor. kafirleri ve mürtedleri öldürün ayetine binaen mürted ve kafir olarak gördükleri kişileri öldürüyorlar. emirlik ve halifelik kurumlarını yaşatmak istiyorlar. mezar, heykel, resim, müziğe karşılar; ki bununla ilgili peygamberin hükümleri vardır. ülkemizdeki tatlı su müslümanları dinimizi yaşayamıyoruz, deyip mağduru oynuyorlardı. adamlar çıkardı masaya vurdu, din öyle değil böyle yaşanır diye.
  • --- spoiler ---

    bakara suresi 191
    onları yakaladığınız yerde öldürün; onların sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın.

    bakara suresi 218. ayet
    iman edip (gerektiğinde) allah yolunda hicret ve cihad edenler var ya, işte bunlar allah’ın rahmetini umabilirler. allah çok affedicidir, merhamet ve ihsanı boldur.

    tevbe suresi 5
    o haram aylar çıktığında artık müşrikleri, kendilerini bulduğunuz yerde öldürün. yakalayın onları, kuşatın onları, tüm geçit noktalarını tıkayın onların. bunun ardından tövbe eder, namazı gereğince kılar, zekâtı verirlerse, yollarını açın onların. kesin olan şu ki, allah gafûr’dur, rahîm’dir.

    nisa suresi 91
    diğer bazılarını da bulacaksınız ki, hem sizden emin olmak hem de kendi toplumlarından emin olmak isterler. ama fitneyle yüz yüze getirildiklerinde başaşağı içine dalarlar. bunlar sizden uzak durmazlar, sizinle barışa gitmezler ve ellerini sizden çekmezlerse onları yakalayın, tuttuğunuz yerde öldürün. işte böylelerinin üstüne gitmeniz için size açık bir izin ve kuvvet verilmiştir.

    bakara suresi 246. ayet
    "mûsâ’dan sonra israiloğullarının ileri gelenlerine dikkat ettin mi? o vakit onlar aralarındaki peygambere: “ne olur, bize bir hükümdar tayin et de biz de allah yolunda cihad edelim!” demişlerdi. o cevaben: “ya savaşma emri size farz kılınır, siz de savaşmazsanız?” deyince onlar: “ne diye allah yolunda cihad etmeyelim ki vatanlarından çıkarılan biz, çoluk çocuğundan ayrı düşenler yine biziz!” dediler. fakat savaşma kendilerine farz kılınınca içlerinden pek azı hariç, hepsi dönüverdiler. allah o zalimleri pek iyi bilir "

    al-i imran suresi 142. ayet
    allah, sizin içinizden cihad edenlerle sabır gösterenleri ortaya çıkarmadan, kolayca cennete girivereceğinizi mi zannettiniz

    al-i imran suresi 200. ayet
    ey iman edenler! sabredin! sabır yarışında düşmanlarınızı geçin! cihad için daima hazırlıklı ve uyanık bulunun! ve allah’a karşı gelmekten sakının ki felâh bulup başarıya eresiniz.

    maidde suresi 33
    allah ve o'nun resûl'ü ile harp edenlerin ve yeryüzünde fesat ve bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları ya da ellerinin ve ayaklarının çapraz kesilmesi veya bulundukları yerden sürülmeleridir. bu onların dünyadaki rezilliğidir. ve ahirette ise, onlara “büyük azap” vardır.

    nisa suresi 89
    onlarla eşitlenesiniz diye kendilerinin küfre saptığı gibi küfre sapmanızı istediler. o halde, allah yolunda göç edecekleri vakte kadar onlardan dostlar edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. bir daha da onlardan ne dost edinin ne de yardımcı.

    nisa suresi 84. ayet
    artık allah yolunda cihad et!sen ancak kendinden sorumlusun. müminleri de buna teşvik et.umulur ki allah kâfirlerin savletini uzaklaştırır. allah en güçlü ve cezalandırması da en çetin olandır.

    nisa suresi 95.-96
    özür sahibi olmaksızın cihaddan geri kalan müminlerle, allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad eden müminler elbette bir olmaz. allah malları ve canları ile mücahede edenleri, derece bakımından cihada gitmeyenlerden üstün kılmıştır.gerçi allah hepsine de en güzel yurt olan cenneti vâd etmiştir, ama mücahede edenleri, cihada katılmayanlardan çok daha büyük mükâfatlarla, tarafından derece derece rütbeler, hususi bir mağfiret ve rahmetle mümtaz kılmıştır. değil mi ki allah gafurdur, rahimdir

    enfal suresi 72. ayet
    iman edip allah yolunda hicret edenler, mallarıyla ve canlarıyla allah yolunda cihad edenlerle onları barındıran ve onlara yardım eden ensar var ya, işte bunlar birbirlerinin velileridir (malda da birbirlerinin vârisidirler).iman edip de hicret etmeyenlere gelince, onlar hicret etmedikçe, sizin için mirasda onlara hiçbir velayet yoktur.bununla beraber eğer din hususunda sizden yardım isterlerse sizinle aralarında sözleşme bulunan bir topluluk aleyhine olmamak şartıyla, onlara yardım etmeniz gerekir. allah bütün yaptıklarınızı görmektedir.

    enfal suresi 74. ayet
    iman edip hicret edenler, allah yolunda cihad edenlerle onlara kucak açıp yardım eden ensar var ya, işte gerçek müminler bunlardır.bunlara bir mağfiret, pek değerli bir nasip vardır.

    enfal sur 75. ayet
    bunlardan sonra iman edip hicret edenler, sizinle beraber cihad edenler var ya, işte onlar da sizdendir.allah’ın hükmüne göre, akrabalık yönünden yakınlıkları olanlar, birbirlerine vâris olmaya daha lâyıktırlar. muhakkak ki allah her şeyi hakkıyla bilir.

    tevbe suresi 12
    eğer verdikleri ahitten sonra yeminlerini bozar, dininize saldırırlarsa, o zaman küfrün elebaşlarını öldürün. çünkü onların yeminleri yoktur. böyle yaparsanız hal ve gidişlerine son verebilirler.

    tevbe suresi 19. ayet
    siz hacca gelenlere su dağıtma ve mescid-i haramı mâmur etme işini,allah’a ve âhiret gününe iman edip allah yolunda cihad eden müminin işi ile bir mi tutuyorsunuz?bunlar allah indinde eşit olmazlar. allah o zalimler gürûhunu hidâyet etmez, umduklarına eriştirmez.

    tevbe suresi 20. ayet
    iman edip hicret edenler, mallarıyla ve canlarıyla allah yolunda cihad edenler var ya, işte onlar allah indinde daha yüksek derecelere sahiptirler ve işte onlardır umduklarına nail olanlar.

    tevbe suresi 24. ayet
    de ki: “eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım ve akrabanız, ter dökerek kazandığınız mallar, kesada uğramasından endişe ettiğiniz ticaret, hoşunuza giden konaklar, size allah’tan ve resulünden ve o’nun yolunda cihad etmekten daha sevimli ve önemli ise.o halde allah emrini gönderinceye kadar bekleyin!allah öyle fâsıklar güruhunu hidâyet etmez, umduklarına eriştirmez.

    tevbe suresi 41. ayet
    ey müminler! sizler gerek hafif, gerek ağırlıklı olarak hep birlikte seferber olunuz,allah yolunda mallarınızla ve canlarınızla cihad ediniz.eğer anlıyorsanız, sizin için hayırlı olan budur.

    tevbe suresi 44. ayet
    allah’ı ve âhireti tasdik edenler, mallarıyla ve canlarıyla cihada katılmama hususunda senden izin istemezler. allah, o takvâ ehlini pek iyi bilir.

    tevbe suresi 81. ayet
    savaşa çıkmayıp resûlullah’tan ayrılarak geride kalanlar, oturmalarından memnun olup sevince garkoldular.allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad etmekten hoşlanmayıp “bu sıcakta sefere çıkmayın!” dediler.de ki: “cehennem ateşi, bundan da sıcak! ona nasıl dayanacaksınız?bunu bir bilip anlasalardı

    tevbe suresi 86. ayet
    allah’a iman edin ve resulü ile birlikte cihada gidin.” diye bir sûre indiği zaman,onlardan servet ve imkân sahibi kimseler senden sefere katılmamak için izin istediler ve “bırak, biz de evlerinde oturan kadınlar ve özürlülerle birlikte oturalım” dediler.

    tevbe suresi 88. ayet
    fakat peygamber ile beraberindeki müminler hem mallarıyla, hem de canlarıyla cihad ettiler. hayırların her türlüsü onlarındır.felaha erenler de onlardır!

    hac suresi 78. ayet
    allah yolunda gereği gibi cihad edin. sizi insanlar içinde bu emanete ehil bulup seçen o’dur. din konusunda, size hiçbir zorluk da yüklemedi. haydin öyleyse babanız ibrâhim’in milletine ve yoluna! bundan önce de, bu kur’ân’da da, size müslüman adını veren o’dur. ta ki resul size şahid olsun, siz de diğer insanlar nezdinde hakkın şahitleri olasınız. haydin namazı hakkıyla ifa edin, zekâtı verin ve allah’a sımsıkı bağlanın. o sizin biricik mevlanız, efendinizdir. o, ne güzel mevla ve ne güzel yardımcıdır.

    ankebut suresi 6. ayet
    kim de cihad ederse sırf kendi nefsi hesabına cihad eder.muhakkak ki allah, âlemlerden ve özellikle insanlardan müstağnidir, kimseye ihtiyacı yoktur.

    fetih suresi 16. ayet
    o gazaya katılmayıp geri kalan bedevilere de ki: “siz yakında çok kuvvetli ve savaşçı bir milletle savaşmaya dâvet edileceksiniz. onlar teslim olup boyun eğinceye kadar onlarla savaşacaksınız. eğer bu sefer itaat ederseniz allah sizi pek güzel bir şekilde ödüllendirir. ama daha önce yaptığınız gibi arkanızı döner, cihaddan kaçarsanız, o, size gayet acı bir azap verir.

    mümtehine suresi 1. ayet
    ey iman edenler! benim de sizin de düşmanlarınızı dost edinmeyin. onlar size gelen gerçeği reddettikleri halde, siz onlara sevgi sunuyorsunuz. resulullahı ve sizi, sırf rabbiniz olan allah’a inandığınız için, vatanınızdan kovuyorlar.siz benim yolumda cihad etmek ve benim rızamı kazanmak için yurdunuzdan çıkarılmayı göze aldıysanız, nasıl olur da onlara sevgi gösterip sır verirsiniz? halbuki ben sizin gizlediğiniz ve açıkladığınız her şeyi bilmekteyim. doğrusu içinizden kim bunu yaparsa, artık doğru yoldan sapmış olur.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap