• aşağıdaki adreste varlığını keşfettiğim ucu bucağı olmayan bir kahkaha deryası:
    http://www.forumankebut.net/…et-yapalim-derken.html

    şu alt başlıklarda özetlenebiliyorlar:

    1- namaz kılarken yaşanan güldürüler
    2- risale-i nur okurken tecrübe edilen komiklikler
    3- diğerleri (bacak kıllarıyla tek mi çift mi oynamaları, abilerin şakirt jr.'ları tokatlamaları, kuran okurken telefon çalması vs)

    bazıları da şöyle:

    "kardeşlerle sabah namazının tesbihatındayız tesbihat yapan kardeş ayetelkürsüden sonra subhanallah deyip uyudu biz baya bi bekledik uyuduğunu fark edincede kardeşi kaldırdık o elhamdülillah diyeceği yerde allah-u ekber dedi o gün çok gülmüştük"

    ~

    "abilerden birisinin 5 yaşındaki çocuğuna tarihçe-i hayat'tan said nursi'nin resimlerini gösteriyordum. sordum "bu kimdir?" çocuk gayet ciddiyetle "atatürk!" dedi. dedim: "bu atatürk değil, bediüzzaman dede'dir" bu sözüm üzerine çocuk resmi öptü."

    ~

    "kitap okumalarda kelimeyi yanlış okuma hususunda genellikle yemek duası yapılırken çocuklar "bizi makarr-ı saltanatına celbet" yerine, "bizi makarna salatasına celbet" şeklinde okuyorlar. onun için evlerde çokça makarna yeniliyor. "

    ~

    "yine bir gün kırda namaz kılınırken, arazi biraz meyilli olduğundan imam secdeden kalkarken "allahuekber" kelimesini hızlı söyleyince ve cemaat de hızlı şekilde kalkınca, herkes yuvarlanıyor. "

    ...
  • zihinsel aktivitede minimalist çizgileri benimseyenlerin bizlere armağan ettiği tufanlardır.
  • bazen enteresan şeyler de öğreniyoruz bu güldürü anılarından..

    "malumdur dersanelerde okumanın neşvesinden gelen bir şevkle güreş yapılır."..

    "okumanın neşvesinden gelen şevkle güreş yapmak" nedir, nedendir? ayı yavrusu musunuz lan siz?
  • necmi ilgen'in youtube'daki videolarından çokça fışkıran bir mizahın ürünüdürler. necmi abimiz, bilumum ateiste, evrimciye, laaağyike espriyle giydirmekte bunu yaparken şakirtleri kahkahalara boğmaktadır.

    (bkz: islamcıların mizah anlayışı)

    z.ö. edit: lan? ironi...
  • bence bu tür bir ortamda en çok dikkat çekip hafızalarda yer edecek olay millet tam kendini namaza kaptırmış hulu içinde ibadetini yaparken cematden birisinin zarrt diye sesli bir şekilde osurmasıdır, gelen bu osuruktan sonra arkasından birde o muhteşem koku yayıldı mı peyhh unutulmaz anlar yaşanacağı garantidir.

    bunun bir başka versiyonu da şöyledir "camide namazda iken gelen osuruğu popoyu kastırarak geri gönderme denemeleri".
  • bir gün bunlardan birine girip,güzelim alev makinamla beraber yaşamak istediğim tufanlardır.
  • vardir olur normal filan falan o degil suna gel sen

    "kardeş siz böyle diyorsunuz fakat ben çok kişiden duymuşum, hizmet evlerinde yapılan yemekler evlerde yapılan yemeklerden daha lezzetli oluyor. hatta bir talebe hizmet evinde yapılan yemeği çok seviyormuş. abiye demiş ki "abi, şunun tarifini versen de anneme de yaptırsam?" abi "tamam" demiş ve "şu kadar şu malzemeden, bu kadar bu malzemeden, az da şundan, işte 100 gram da ihlas katacaksın." demiş. talebe bu tarifi alıp annesine vermiş. annesi yemeği yapmış fakat hizmet evindekini yine tutmamış. sonra talebe gelmiş abiye "yine olmadı, 100 gram ihlası bulamadık, bu nerede bulunur" demiş. abi de "bu hizmet evinde bulunur" demiş."

    şeyh uçmaz müritleri uçurur olayi boyle boyle oluyor zaar
  • bunlardan birini kuzenimin de bizzat yaşadığı neşe tufanlarıdır.

    sene 1998, abim** o zaman atatürk üniversitesini yeni kazanmış, ilk etapta yurt ayarlanamadığı için sınava hazırlanırken gittiği cemaat dershanesi dolayısıyla evlerinde kalmış 1 ay kadar. kendisi gibi erzuruma yeni gelmiş 2 elemanla* evin salonunda yatıyolarmış.

    cemaat hakkında az çok bilgisi olanların da bildiği üzere abiler sabah namazına kaldırırlar genç şakirtleri. o gün de evin abisi odaya girer ve namaza kalkmaları için seslenir, abim ve diğer eleman uyanmışlardır ama fırlama eleman fosur fosur uyumaya devam etmektedir.abi sesini yükselterek kaldırmaya çalışmaya devam eder:

    - hadi şakirt kalk sabah namazı kılacaz birlikte, vakit geçiyo.

    eleman uyumaya devam etmektedir, abi 1 seslenir, 2 seslenir, sonunda fırlama eleman uyanır ve vurucu cümleyi sarfeder:

    -amına koyayım kimse bu şakir kalksın namazını kılsın da bi rahat uyuyalım.

    bu sözleri duyan abim ve normal eleman gülme krize girerler.**
hesabın var mı? giriş yap