• yeni nesil sucuk, sucuktan başka herşeye benzediği için üzerinde aynen böyle yazmakta.
  • türk gıda kodeksi, et ürünleri tebliği'nde yer yalan sucuk üretimi ile ilgili maddelerden, üretilen sucuğun güneşte kurutulmuş olması hükmü münasebeti ile, özel hazırlanmış fırınlarda gördükleri ısıl işlem neticesinde, raflardaki yerini almış ürünlerin üzerinde, yine aynı kodeks uyarınca yer alması zorunlu kılınmış ibaredir.
    amına koduğumun sucuğunu güneşte kurut de, içine nişansa koymayı da yasak et (tek kıvam arttırıcı niçasta ya), tamamdır zaten.
    tebrik ediyorum hazırlayan arkadaşları.
  • tonla baharat basılmış içinde ne idüğü belirsiz ve tehlikeli, iğrençmiş gibi duran yiyecek tanımı. böyle böyle soğutacak bizi ab standartları enstitüsü. godanilyum potansları gibi bişey gibi duruyor uzaktan. bunu yiyen insan olamaz.
  • geçen gün markette gördüğüm ve dumur olduğum saçma şey.
    % 60 dana eti
    % 40 hindi eti yazıyordu yörük'ün bir ürününde.

    düzenleme: imla.
  • dezenfekte amacli olarak "isitilmis" ikinci el dildo zaar..
  • kitabına uydurulmuş ticaret; helaldir.
    üç liraya koca bir kangal sucuk satmak için üretilen ürün; uzun-yavaş öldürücü.
    bu yoksul harcının bi de sütlü ürünlerde ki karşılığı vardır; 9-12 liraya satılan peynirlerin yanında; üç liraya bir kilo beyaz peynir.
    bizleri yönetenleri, iktidarları... bu tür malları üretenler ve bu ürünleri yemek zorunda kalanlar seçiyor.
  • gerek memleketim gerçeklerinden, gerekse neyin nasıl yapıldığından bihaber memleketim gençliği için şaşırtıcı olan gıda tanımıdır.

    sucuk dediğin enfes yiyecek hangi etten yapılır, içine ne koyulmalıdır, hadi etini baharatını hallettin kardın, bunu ne kadar nasıl nerede saklayacaksın, sonra piyasaya sürdün diyelim, hangi koşullarda muhafaza edeceksin vb. soruları cevaplanınca üstüste binen maliyetler sonucu o sucuğun kilosu kaça olacak, o sucuğu ancak kimler alacak bunu da değerlendirmek lazım.

    tamam, bu şekilde tanımlanmış bir sürü gıda taklidi yapan kemirilebilir organik malzeme mevcut, ama sonuçta bir ismin önüne "endüstriyel" sıfatı koyduğunda, endüstriyel hayatın gereği olarak, bildiğimiz geleneksel karşılığına göre çok çakma gibi dursa da, bir ihtiyacı karşılıyor o ilgili nesne; ki, karşılamasa zaten ticareti olmaz.

    diğer yandan üretici, hitap edilen müşteri profili, amaçlanan kullanım gibi başka açılardan da bakmak lazım konuya. yani, nasıl anlatsam, sonuçta otomobil dediğin mercedes de olur tofaş da, ama sonuçta ikisi de bir ihtiyacı giderir.
  • türk gıda kodeksine göre; bir sucuğa, "sucuk" adını verebilmeki için bazı şartlar gerekli.

    mesela, sucuğun %100 dana etinden yapılmış olması gibi bir şart var. eğer ürettiğiniz sucuk, %100 dana etinden üretilmemişse, o ürünün isminde tek başına sucuk kullanamazsınız.. örneğin %50 dana, %50 hindi eti kullanılarak üretilmiş "sucuk benzeri ürünler" farklı isimlerle tanımlanır ve kesinlikle paket üzerine sucuk yazılamaz, yasaktır, cezası ağırdır. fakat karışık bir ürün olduğunu belirtmek için ismini "hindi sucuk" koyabilirsiniz.

    not: burada sucuğunun kalitesinden emin olabileceğiniz; pınar, beşler, şahin, namet gibi güvenilir markalardan söz ediyoruz. yoksa millet merdiven altında ne bulursa karıştırıp üzerine de "kangal sucuk" yazıp satıyor. dikkat edin...
hesabın var mı? giriş yap