• bugün işsiz kalsan kimse yüzüne bakmaz. güçlü erkek modundan işsiz güçsüz erkeğe dönüşürsün, kale alınmazsın. babanız zengin değilse işinizin kıymetini bilin.
  • ülkemizdeki çoğu insan.
  • kardeş ben de iibflilere kılım. adam gidip 2 yıl kendini hayattan soyutlayıp kapesese çalışıyor o mülakat senin bu mülakat benim geziniyor bir çoğu aynı zamanda torpil için yalama seansları yapıyor sonra atanıyor bir şekilde. bilmemkaç bin maaşla işe başlıyor. haftasonu tatil vs vs... e sonra noluyor ? hazret memnun kalmıyor bi görüyorsun dersane çevresinde geziniyor. soruyorsun e noldu abi diye ? beğenmedim işi tekrar kapeseseye hazırlanacam demiyor mu al kafasını yere sürt yani o derece uyuz ediyorlar
  • tipik bir kapitalizm söylemidir. işin kıymeti diye bir şey yoktur. iş veren için de, çalışan için de geçerli iki nokta vardır. birincisi işin, emeğin karşılığını vermek, ikincisi de verilen düzgün, hakkaniyetli ücret karşılığında işin gerektirdiğini yapmaktır.

    iki tarafta birbirinden olması gerekenden fazlasını isteyemez.
  • işin kıymeti olmaz, iş iştir yani bu da köleliktir.

    karşılığında aldığınız para değişir, saçma sapan ünvanlar değişebilir ama hiçbiri genel doğruyu değiştirmez, iş dediğin köleliktir.

    bunun kıymeti diye bir şey olmadığını bilmek ve hayat felsefesini; üç günlük hayatımızı öğüten bu kölelik düzeninden çıkmak gerektiği üzerine kurmak gerekir. ona göre düşünmek, plan yapmak gerekir.

    ha bu çok zor olduğu için gerçekleştirilemeyebilir ama en azından ilk etapta bu düzenin içinde bulunmanın yanlış olduğunu görerek bir yerden başlanabilir.
  • insanın "sıkılganlık" fıtratından kaynaklanıyor.

    tabi herkes için geçerli değil bu ama, bu yapıda olan çalışan sayısı hiç de az değil. bakıyorsun adamın iş yeri, çalıştığı işi, iş arkadaşları düzgün, misal 3 yıldır çalışıyor burada, her gün aynı yol, hep aynı iş, hep aynı insanlar ve saire... adama bakıyorsun sudan sebeplerle arıza çıkartmaya başlıyor, büyütülmeyecek konular büyümeye başlıyor ve sonuç ya istifa ya da işten çıkartılma.

    var böyle tipler, evet...
  • işinin kıymetini bilmeyen tip değil, tipin kıymetini bilmeyen iş vardır. buda dışardan başlıktaki gibi algılanır.
hesabın var mı? giriş yap