• - iyi akşamlar, ttnet ışınmatik destek hattına hoşgeldiniz; ben ayshe-13, nasıl yardımcı olabilirim?
    - hanfendi üç saattir ışınmatiğin başında bekliyorum, kocam eve gelmedi, çok meraklandım bir arıza mı var?
    - link ışığınız yanıyor mu?
    - bir yanıp bir sönüyor şu an.
    - kocanız şu an kablo içerisinde gidip geliyor buradan görebiliyorum. modeme reset atabilirmisiniz?
    - attım. ışık yanmadı?
    - kocanız şu an pasifik okyanusunda görünüyor. lütfen panik yapmayınız.
    - makinadan göbekli bıyıklı adamlar çıkıyor?
    - sayın müşterimiz, lütfen kullanıcı adı ve şifrenizi kontrol ediniz.
    - ...
    - ttnet ışınmatik destek hattını kullandığınız için teşekkür ederiz.
  • teorik olarak mümkün bir atraksiyondur. ancak insanoğlu için şöyle bir kötü durumu vardır. ışınlanma bir yerden bir yere transfer değil kütlenin bir yerden diğer yana kopyalanmasıdır. yani siz ışınlanmıyosunuz öbür tarafta kopyanız beliriyor. sizde uzayda yok oluyosunuz, hem moleküllerinize ayrılmış biçimde.
  • a noktasında konumlanmış bir nesnenin, cisim halinin alaşağı edilip çok farklı bir b noktasında aynı nesne halinde yeniden oluşturulmasına denir. malum şimdilik bir nesne ışınlanmıyor lakin etrafımızdaki her şeyin bilgi bitlerinden oluştuğunu varsayarsak, star trek’teki, sabrina the teenage witch’teki ve the fly’daki ışınlanma protokolü aslında ilkesel olarak kuantum ışınlaması ile aynıdır.

    tüm elektronlar, kütle, enerji yükü gibi özdeş niteliklere sahiptir. bu şirin şeyleri birbirinden ayıran ise dönüleridir. kendi halinde takılan iki elektronu kulağından tutar, tüm özdeş niteliklerin yanına birinin aynı dönü kodunu diğerine eklersek, birbirinin tıpkısının aynısı iki elektron elde eder ve başarılı bir kuantum bilgi transferi yapmış oluruz. demek ki ışınlanma, bir nesnenin tüm niteliklerini öğrenip bu bilgiyi başka bir konuma data olarak göndermek demekmiş. bu teorik bilgi ışığında hevesle elektron dönüsünü öğrenmek, bunun için de ölçüm yapma gerekliliğinin farkına varan amcalar, ölçümün kuantum mekaniği yasalarına göre orijinal bilgiyi tahrip ettiğini hatırlamışlar ve buna göre sistemin halini peşinen bilmiyorsak tek bir kuantum sistemini ışınlayamayacağız demek ki diyerek hüsrana uğramışlardır. uğraşıp didinip en iyisi biz, sistemin bulunduğu hali bilmek yerine bir kuantum bilgisayarında hali hazırda bulunan karşılıklı bilgiyi, yani a ve b konumları arasındaki super-correlation denilen entanglement olayını kullanalım demişler. rastlantısallığın da üstesinden, a’dan b’ye harici klasik bilgiyi göndererek gelmişler. ışınlanma bitince de a’daki bilgi bozulmuş b’ye nakledilmiştir.

    anton zeilinger ve francesco de martini’nin ekipleri birbirinden bağımsız olarak atomları ve fotonları ışınlamayı başarmışlardır lakin büyük nesnelerde özellikle insanlarda iş daha karışık tabi. o zaman soruyorum. diyelim ki tüm vücuttaki her atom özüne uygun ışınlandı. oradaki kişi hala biz mi olacağız acaba?
  • insanoğlu bir sürü saçmasapan teknolojiye vakit harcayacağına ışınlanmayı icat etmiş olsa idi,cep telefonuyla konuşçağmıza yüzyüze konuşçaktık misal... bilim adamı, şu ışınlanmayı bulamadın ya adam değilsin...
  • radyo sinyalini ışınladılar. bence az kaldı uzay yolu günlerine.70 bilemedin 93 yıl.
    kaynak: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=40776
  • hala kesfedilmemis olmasi bilim adamlarinin sabrimizin sinirlarini zorladigini göstermektedir.
  • uzay yolu dikkate alındığında "ışınlama cihazları"nın ışınlanacak cismin her molekülünün anlık fotoğrafını kaydeden tarayıcı, parçacıkları madde akımına dönüştüren eneji verici, asıl şekline dönüştürülünceye kadar süreç içerisinde madde akımını tutan parçacık tamponu, madde akımını istenilen yere odaklayıp asıl şekline dönüştüren ped olmak üzere dört parçadan oluşurmuş.
    her halükarda ışınlanma cihazına girmek büyük bir risk, özellikle ışınlanma cihazı türk yapımı olursa, mazallah madde akımları karşısırsa normal bir fani olarak girdiğiniz ışınlanma cihazından ucube olarak gözleri açabilirsiniz.
  • halihazirda photon seviyesinde 2 kere gerceklesen olaydir. electron isinlanmasi ise nature dergisinin bu ayki sayisinda teori bazinda incelenmektedir. photonlain karakterinin korunmasi insanlarin teorik olarak minik parcalar halinde isinlanabilecegi fikrini dogursa da bu kadar minik parcalar halinde transfer isinlanacak kisiyi oldukca yorar.

    - kaptan isinlama ne zaman bitecek?
    - spak kolunu isinladik, sabret biraz.
    - e ama kaptaaaan...
  • trafik sorunlarını çözmeyecektir. emin olun ki bu tüketim hızıyla biz bu teknolojiyi de tıkarız, meşgul çalar gideceğin yer.
    - sayın müşterimiz üzülerek söylüyorum ki heykel yönüne tüm hatlarımız doludur. dilerseniz sizi çekirge'ye ışınlayalım, oradan taksi - dolmuşla gidin heykel'e?
hesabın var mı? giriş yap