• güncelleme: duman'ın son hali

    herkese merhaba. öncelikle ekşi sözlüğe amacının dışında bir başlık açtığım için özür diliyorum ancak çok çaresizim. yıllardır neredeyse tüm gücünü ve vaktini masum ve sessiz canlara veren bir öğrenciyim. bu süreçte çok yıprandım ancak her şeye bir çözüm mutlaka bulurdum. şu anda ise çok zor durumdayım. bu platformda güzel kalpli insanların olduğuna inanıyorum ve sizden destek bekliyorum. gelelim zavallı kadersiz iran kedisi duman'ın hikayesine...

    duman birkaç yıl önce sahibinin sokağa atması sebebiyle bartın'da yaşayan teyzemin sahiplendiği bir kediydi. ancak sahibi sokağa attığı için bazı sorunları vardı ve biraz hırçındı. bu sebeple teyzemler ona kısıtlı bir alanda bakıyorlardı. belirli zamanlarda evde veya dışarıda rahatça dolaşmasına izin veriyorlardı. onları neredeyse her gün uyarmama rağmen bu şekilde devam ettiler. hayvancağızın o halinin bile iyi günleri olduğunu tahmin edemezdim. zamanla teyzem ağır derecede okb hastası oldu. artık normal bir insan gibi iletişim bile kuramıyordu ve kediden kurtulmak istedi. ben de zaten tanıdığım bir kişi olan bartın'daki bir derneğin başkanı ile iletişime geçtim. kendisi kediyi sahiplendi. samimiyetinden hiç şüphe duymadığım biriydi, keşke duysaymışım. ilk başlarda çok sevindim fakat sonradan bazı gariplikler sezdim. çiftleştirmek istedi, belki hırçınlığı geçer dedi. kesinlikle kabul etmedim. bir gün bazen barınağa vermeyi düşündüğünü söyledi. iyice huzursuzlaştım ve bartın'a gittiğim bir gün duman'ı kontrol etmeye karar verdim. şahsın evine gittiğimde şok oldum çünkü kediye ışık bile görmeyen pis bir depoda bakıyordu ve kedinin arka tüyleri tamamen dökülmüştü. bu manzarayı görünce kafamda ne yapmalıyım ne etmeliyim diye düşünürken adam bana sormadan duman'a sahip aradığı bir gönderi paylaşmış. görünce çılgına döndüm. evde iki köpeğim var ve biri saldırgan olduğu için ben alamadım ancak bahçesi olan diğer teyzem bakmak istedi. bahçede ona bir kulübe yapıldı. bu durumdan çok rahatsızdım ancak yeni bir yuva bulana kadar hiç yoktan iyidir diye düşündüm. 1-2 gün içinde grip oldu. gerekli tedaviyi uyguladık, tam iyileşti derken ortalıktan bir süreliğine kayboldu. telefonuma gelen korkunç bir videoyla sinir krizi geçirdim. duman'ı yaşadığı bahçeye yakın çimenlik bir alanda kurtçuk ve sinekler canlı canlı yerken bulmuşlar.

    hassas olanlar bakmasın: https://hizliresim.com/sfjhp2

    hemen bartın'daki veterinerimi aradım ve hayvancağızı aldırdım. ağır derecede ağız ve boğaz enfeksiyonu ve aşırı besinsizlik sebep olmuş buna. kurtçuklar burnunun pembe kısmını bile yemiş, cerrahi müdahele yapıldı. buna sebep olan sözde dernek başkanı kişi hakkında elbette arkadaşlarımla beraber gerekli yerlere şikayette bulunduk. kedi çok uzun bir tedavi sürecinden geçti ve şu an neyse ki yaşıyor ve durumu iyiye gidiyor. ancak benim bu zavallı kediye ömrünün sonuna dek bakabilecek güvenilir bir yuva bulmam lazım fakat bu meseleden şu güne kadar çok dilim yandığı için içimde hep kötü bir his var. kedi "cins" olunca bu his iyice büyüyor çünkü o kadar çok kötü niyetli insan var ki ne yapacağımı bilemiyorum. kimseye güvenmiyorum. psikolojisi çok da iyi olmayan, çok zorluklar yaşamış, ölümden dönmüş bir kediye bakabilecek birileri varsa bana yardımcı olmanızı istiyorum. çaresizim ve büyük sorumluluk altındayım. bu hayvan daha fazla sokağa atılmayı veya kötü şartlarda bakılmayı kaldıramaz. pazartesi günü duman'ın tedavi edilmeden önceki ve edildikten sonraki hallerini de paylaşacağım.

    onu asla bırakmayacak, kısırlaştırma işlemini yapacak, takip şartını kabul edecek ve onun ömrünün sonuna kadar mutlu ve huzurlu yaşayacağı ailesi olmak isterseniz bana mesaj atabilirsiniz. ziyaret edebilme imkanım olması için tercihen istanbul'da yuva arıyorum. şimdiden sizi soru yağmuruna tutacağımı da söylemek isterim çünkü inanın çok kötü tecrübeler yaşadım... teşekkürler şimdiden.
  • umarım tüm acılarını unutturacak bir yuvaya sahip olur biricik.
  • up
  • en zoru da cins ve yavru hayvanları yuvalandırmak oluyor. gösterişsiz bir sokak hayvanını sadece hayvan dostları arayıp sorarken, cins ya da yavru olunca hayvansever kılığında bir sürü hayvanseçer gösteriş meraklısı tip ben çok istiyorum diye arayabiliyor. sonrasında o hayvana nasıl bir muamele yapılacağı muamma. umarım yaşadığı onca travmadan sonra hak ettiği güzel yuvayı bulur. (bkz: up)
  • evde iki agresif kedim olmasa kesinlikle almak ister gül gibi de bakmaya çalışırdım. ya bu insanlar neden bu kadar zalim anlamıyorum. bunlar masum bebek yahu. nasıl bakmayı beceremiyorlar. umarım vicdan sahibi birine ulaşır bu yavru.
  • kedi bakan birine 2. olarak verilmesi gereken kedi. yoksa bu hayvanın çektiği eziyet bitmez. yazık ya. içim acıyor bu hayvanlara. bu dünyada cehennemi yaşamış hayvan resmen. gündemde tutunuz.
  • çok geçmiş olsun. keşke tanıdığınız birine verme şansınız olsaydı, bir arkadaşınıza mesela. ben tanımadığım birine veremezdim. o tanımadığım birini güvenilir bulsam da veremezdim. dernek başkanının şikayetinden de bir şey çıkmaz. çıkması için önce meclistekilerin kapsamlı bir yasa hazırlaması lazım. sonra o yasayı uygulayacak vicdanlı hukukçular lazım. türkiye'de imkansıza yakın bir durum yani.
  • hayatinin geri kalanini iyi sartlarda gecirebilecegi bir yuva bulmasini arzuladigim kedi. (bkz: up)
  • acilen bu patili dostumuza bir yuva bulunmali.
  • bir an önce sonuçlanmasını dilediğim arayıştır.
hesabın var mı? giriş yap