*

  • karargah komutanlığı usta askerler için cehennem gibi olan bir yer.
  • izmir foca misali, mersin iskenderunda denizciler arasinda surgun yeri olarak bilinir ve pek sevilmez.
  • izinden dondum iskenderunda bir internet cafedeyim. gec girmek, girmememek, girip hemen teskeremi alıp cıkmak, ne bileyim daha bir yıgın buna benze sey icin neler vermezdim.
    icabinda vataaaaaan!!!!
  • tam adi ile 1. deniz er eğitim alay komutanlığı.

    hatay'in iskenderun ilcesine bagli olan mamafih deniz kenarinda olmayan deniz kuvvetleri komutanligi'na bagli en buyuk acemi yeti$tirme birimidir. celp donemlerinde kisa donemler de dahil olmak uzere 4 dolu dolu taburu ekler kendi nufusuna. bir rivayete gore deniz kuvvetleri komutanligi'nin en hareketli yeri imi$. yani gelen giden acemiler ve nufuslari acisindan.

    mevsimine gore guzel veya cekilmez bir yer haline gelebilir. zira yaz mevsiminde sicaklik hayli yuksek olmaktadir iskenderunda. az bucuk bildigimiz kadariyla diyebiliriz ki acemiligini burada gecirecek olan vatan evlatlari icin en guzel donem 4 tertip yani 4. celp donemidir. bu 4. celp doneminin a veya b donemi de pek onem ta$imaz. zira diger 1, 2 ve 3. celplerde hava sicakligi rahatsiz edici boyutlarda olmaktadir. egitim alacak olan insanlar icin de bu birazcik sorun te$kil edebilmektedir.
  • iskenderunda tastan bir gemi
    bi daha gelirsem sksinler beni

    seklinde bir yuruyus karari oldugunu duyduum askeri bolge
  • yılın 5- 6 ayı 44 derece sıcaklık ve %99 nemle açık arazide durmadan koşmanın ne kadar eğlenceli olduğunu insanın kemiklerine kadar hissettiği yerdir
    sadece yılın 3 ayı yağmur yağar ve 4. tertip giden herkesin acemiliği şam şekeri gibidir . bunun dışında ki dönemlerde ise kavrulan her türk askeri çok derin küfürler savurur . ayrıca bir rivayete göre eskiden alayın önündeki yol (e - 5) üzerinde duran hayat kadınları dolaşırmış . haliyle yöre halkının gençlerinin ağızlarına sakız olmuştur .
  • ağustos 2008 e kadar alay komutanı kurmay kıdemli albay sualp keser dir(amiral olup foça amfibi tugayına gideceği söylenmektedir). birçok yere şikayet kutuları koydurmuştur ve sabah 7 gibi gelip tek tek kontrol eder(size küfür etmeye kimsenin götü yemez). kısa dönemleri 10 günde bir toplayıp bir konuşma yapar. egosu yoktur ve çok çalışkandır.
    iskenderun da kalmak için torpil,dua,vs zorlamanız tavsiye edilir. gidebileceğiz diğer yerler ege kıyıları, marmara kıyılarıdır.

    istanbul dan gidenler boşuna yırtınmasın deniz kuvvetlerindeki dağıtım programı otomatik dier bölgelere atıyomuş.(valla alay komutanının yalancısıyım)
  • acemilik geçirmesi güzel bir yerdir çünkü kocamandır. kaybolmak güzeldir. kafalardaki soruyu yanıtlamak adına ise evet ne yazık ki dz.kk.da 28 gün sonrası dağıtım görürsünüz. iskenderun çevresine ya da daha uzak bölgelere dağıtılmanız kesindir. zaten alayda kalmanın da süper olduğu söylenemez. hizmet bölüğüne düşerseniz ayvayı yediniz demektir.
  • bu kadar cok sozluk mensubunun acemiliklerini gecirmek uzere gideceklerini duyunca zirve mekani zannettigim komutanlik.

    (bkz: 1 inci dz er egt a k ligi zirvesi)
hesabın var mı? giriş yap