• tarihin en büyük alimlerimden biri demek. bunca bilim adamı sanatkar gelmiş geçmiş tarih boyunca ama iskilipli atıf denen daha şapkasını kıyafetini putlaştırmaktan öteye gidememiş bir köhne zihniyet böyle laflarla anılıyor.hngi bilime ilme ne katkısı vardır ? bir siyasi otoriteye muhalefet etmek otomatik olarak sizi evliya mı yapar ? bu nasıl hastalıklı bir zihniyettir. dünyada kimsenin (türkiyede genel manada siyasi araç olarak sömürenler hariç kimsenin) iplemediği, tvlerde duymasa adını bilmediği bazı yerel-sınırlı figürlerin birkaç siyasi olayla gündeme gelmeleri tarihin alimi olmalarına yetiyor kimilerinin kafasında. bir kere modern bir devlet hastanesine bu adamın isminin verilmesi bile büyük tezat.şapka gibi birşeyden dininin eksildiğini sanan, geçmişten gelenin aynen korunmasını isteyen, gelişmelere kapalı böyle bir alimin kendisi yaşasa o büyük ilmiyle böyle gavur icatlarının dolu olduğu bir şeye isminin verilmesine karşı çıkar, kuran ilmiyle hastalıklara çözümler üretirdi.

    kimsenin itibarını iade etmek hiçbir siyasi gücün otoritenin tasarrufunda değildir. (kemalistide dinciside dahil). tarih yargılamaları yapar. eğer o kişinin savunduğu fikirler bugün için yol gösterici olacakken önü kesilmişse bugün değeri anlaşılır ve itibarı iade edilir. ama bugün ne şapkaya muhalefetin ne saltanat sistemi devam ettirmenin vs bir tarihi değeri olmadığı açıktır. tarih bu tür fikirleri kör kuyularına göndermiştir. tarihin en dar ufuklu insanlarından biri tarihin en büyük mahkemelerinden birinin tasarrufuyla hak ettiği yere ahmet anzavurların yanına gitmiştir. bu arada hastanesi hayırlı olsun. kendisinden bir hayır gelmedi bari hastanesi cumhuriyete faydalı olsun. ha bu arada peygamber torunu olduğunu iddia eden yeğeninin şeyhlik hocalık yolunda önüde açık olsun. bu halk bunu hak ediyor naparsın.
  • 1926 yılında zalimce idam edilen iskilipli atıf hocanın adının ölümsüzleştirilmesidir.
  • iskilipli atıf adını alması için iskilipli atıf'ın dünyanın en büyük alimi olmasına gerek olmayan hastanedir.

    ilim, kendisi ile amel edildiği ölçüde faydalıdır. bildiğini uygulayan az bilmiş, bildiğini uygulamayan çok bilmişten evlâdır. iskilipli atıf, kendi devrinde mevzuyu çözmüş, daha şapka inkılabı olmadan milletteki özenti gidişatı görmüş, buna karşı uyarı mahiyetinde frenk mukallitliği ve şapka eserini neşretmiş, bu neşriyat dolayısı ile de hukuk geriye işletilerek idam edilmiştir. hakkı söylemek mevkiinde olup da susan dilsiz şeytandır. iskilipli atıf ise hakkı haykırmaktan geri durmayan bir mücahit, bir islam şehididir. kendisini katledenler müslüman milletin vicdanında müebbete mahkûmdur.

    abdulhamid han'a, vahdettin'e onyıllardır edilmedik hakaret kalmadı, milletin kalbinden sökemediler, iskilipli atıf'ın katillerini de onyıllardır methedip duruyorlar ama asla müslüman vicdanlarda onlara bir yer, dualarda bir iki kelimelik bir yer bulamayacaklar. ancak ihsan özkes gibi pusulasını şaşırmışların camilere ve müslümanlara eziyet mahiyetindeki etkinlikleri ile islam ve müslümanlarla bağdaştırılmaya çalışılabilecekler, onu da müslüman milletin müslüman vicdanı asla kabul etmeyecek.
  • "demek kendini evlad-ı osmanlı olarak tanıtanlar, osmanlı devleti döneminde de suçları yüzünden aranan, ceza yememek için sürgüne giden kişinin adını bir hastaneye vermiş." dedirten hastane.
  • bir gun bu ulkede fetullah gulen hastahanesi acilsa, denseki bu adam musluman adamdi askeri darbeden korktu ve ulke disina hicret etti. bir suru zirva ile birlikte.

    bu millete ihanet ettigini, serefini ve insanligini guc ugruna sattigini, gormese, gostermese ne olurdu???

    su hastahane ismi ile ne yapildiysa odur iste.

    bu hastahanenin ismini gorunce once yalandir dedim aratinca gayette acilmis. yaziklar olsun!
  • devamında herhangi bir ilimizde - tabi ki istanbul favoridir - şeyhülislam mustafa sabri efendi eğitim araştırma hastanesi kurularak bu güzide din alimlerimizin isimlerinin ölümsüzleştirilmesini diliyorum
  • cumhuriyetimizin kurucusu mustafa kemal atatürk'ü kastederek;

    "yunan ordusu halifenin ordusu sayılır. hiç de zararlı bir topluluk değildir. asıl kafası koparılacak mahlûkat ankara’dadır" şeklindeki cümle kuran vatan haini yaşam formumun ismi verilen hastahane.

    vatan haini ali kemal'in ve ruh hastası yalancı rıza nur'un hatrı kalmıştır.

    ama'sız ve fakat'sız tescilli vatan hainin adı bu hastahaneden ivedilikle alınmalıdır.*

    edit: dr. rıza nur il halk kütüphanesi mevcutmuş !!!
  • lan hocadan hacıdan ne fayda gelir?
    en son hoca hoca dediğinizle kalkıştınız oturuştunuz, bişiyler yaptınız.
  • yakında abdullah öcalan lisesi falan da açarlar bunlar. bana göre bir farkları yok.
  • devran döndüğünde adı istiklal mahkemeleri devlet hastanesi olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap