• pahali ulke hemde ingiltere gore bile. edinburghda dandik bi magnet icin 4 sterlin odenirken londrada 1 sterline bulursunuz. tl hesabini hic dusunme zaten batarsin ama dolara gore bile dusununce hayat pahaliligi cidden yuksek. ufak seylerden anlasiliyor zaten. ingilterede 3 sterlin meal deallar burda 4 sterlin. bir baska ornegin kahvalti icin sosisli yumurtali bagel kahve 6 sterlin. new yorkta bunu tas catlasa 5 dolara alirsiniz. asagi yukari hesaplamalarimda servis sektorunde amerikaya gore yuzde 50 ingiltereye gore yuzde 30 gibi fiyatlar daha yuksek. ama bunun yaninda rastgele bir barda haftaici oldugu icin abdde bahsis parasindan daha az yani 2 dolardan az paraya kokteyl almakda mumkun. enteresan.
  • kırsalındaki küçük bir köyde, yeşil ama sararmaya başlamış ormanın yanındaki victorian dönem ahşap kır evinde, sonbaharı karşılamaya hazırlanan bir viski imalatçısı olmanın hayalini kurduğum masalsı ülke.
  • yaşamak istediğim topraklar. seçebilseydim burayı seçerdim.
  • outlaw king filminde iskoçyanın tarihinin kısa bir bölümüne yer verilmiş. yıllardır ingiltereden çektikleri çilenin kısa bir özeti de dileyebiliriz.
  • çok çok çok görmek istediğim ülkelerden biri.
    2019’da kesin olarak aldım listeme.
    bu da burada dursun.
  • küçük ve fazla huzurlu ülke. ankara'nın nüfusu daha fazla. kendinizi kandırmayın bu topraklarda büyüdüyseniz sıkılırsınız. (glasgow hariç de lan!) trainspotting'de dağa gezmeye gittikleri yerdeki konuşma sahnesi önemli.
  • devasa çimenlik alanlar. bu alanlarda otlayan koyunlar, inekler.
    etekli amcalar.
    her yerde gayda sesi.
    konuşkan, sıcak insanlar.
    anlaşılması zor bir ingilizce.
    her an yağmur yağabilir.
    2000'den fazla kale.
    çok içiyorlar.
    çılgın araba kullanan sürücüler.
    trafik soldan bu arada.
    yüksek hayat standartları.
    çok güzel evler.

    tanım: büyük biritanya ve kuzey irlanda birleşik krallığı'na bağlı bir ülke.
  • britanyanın en nazik insanlarına ve en güzel yeşiline sahip fantastik bir ülke. seni çok özledim iskoçya.
    (bkz: braveheart)
  • 1707 yılında önce iskoç parlamentosu tarafından, daha sonra da ingiliz parlamentosu tarafından kabul edilen birleşme yasası ile iki krallık tek bir parlamento ile yönetilmeye başladı. bu birleşme sonrasında oluşan yeni krallık, büyük britanya olarak adlandırıldı. iskoçlar bu birleşmeden sonra tacı ele geçirmek üzere en önemlileri 1715 ve 1745 tarihlerinde olmak üzere birkaç kez ayaklansalar da başarılı olamadılar. 1800'de çıkarılan yeni bir birleşme yasası ile irlanda parlamentosu da dağıtıldı ve parlamentoya birleşik krallık parlamentosu'nda temsil hakkı verildi. bu gelişme ile oluşan yeni ülkenin adı ise büyük britanya ve irlanda birleşik krallığı oldu.
  • hak ettiği bağımsızlığı bu sefer kazanmasını dilediğim güzel insanların güzel ülkesi.

    yüzyıllardır vazgeçmedikleri bağımsızlık arzusunun , biat kültürü ile çürümüş tüm toplumlara ilham kaynağı olmasını diliyorum.
hesabın var mı? giriş yap