• birleşmiş milletler destekli iş danışmanlığı sistemi ile epey bir genci "iş danışmanı" sıfatı ile işe alacak, bu personel vesilesiyle de iş ve kariyer danışmanlığı sistemini resmi iş ve işçi bulma sistemi ile harmanlayacak kurum.
  • tefecilik kursu veren devlet kurumu.
  • unicef'ten cocuklar icin aldigi yaklasik 800 milyon dolar ile binalarini yenileyen geri kalani ile ne yaptigi belli olmayan kurum.

    unicef'in parami ne yaptin sorularina ise cevap verememis, tum ulkeyi rezil rusva etmistir.
  • internet sitesi her daim çökük olan kurum.
  • özellikle son bir yıldır sıkı bir değişeme/gelişime uğrayan devlet kurumu. atıl durumdan işlevselliğe geçişini bir mali müşavir olarak gözlemliyorum. ciddi atılım söz konusu. her birimi arı kovanı gibi.
  • yeni adi ile calisma ve is kurumu.
  • kendisine eleman aradığını bildiren hiçbir firmanın çalışma ortamını ya da çalışma şartlarını incelemeyen ve bu ilanları galiba yayınlayan kurum.

    zira çok merak ediyorum bir iş-kur internet sitesinde eleman aranıyor ilanını vermek için gerekli şartları nedir. bilen bir insan lütfen beni bilgilendirsin. ömrü hayatım boyunca buradan 2 adet iş yerine başvurdum. birisi merdiven altı madeni yağ yapan bir firma çıktı. görüşme sırasında pek iç açıcı ortam olmadığı anlaşıldı. cv'yi bile bırakmadan çıktım. diğer bir iş görüşmesi ise öğlen saat 3 gibi işveren bey arandı. işveren beyin saat akşam 19:00'a kadar iş yerinde olduğu bu yüzden "uğrayacaksan bugün uğra yoksa bir hafta bulamazsın beni, hem gel rakı'da var içeriz karşılıklı"demesiyle telefon görüşmesinde rakı içmeye davet etti. ( zira çok cazip bir teklifti ama tırstım neticede )

    her iki firma da iş-kur'a şikayet edildi. ancak zira tüm eleman aranıyor ilanları böyle mi yoksa ben mi bahtsız bedeviyim bu durumda anlamış değilim. sayın işkur yetkilileri burdan sizlere sesleniyorum;

    1- pazarlamacı ilanlarını koymayın lütfen. oralara giden nice gençler yitip geliyor. ayrıca size söyledikleri gibi maaş + prim değil, sadece prim + öğlen yemeği usulu çalışıyor.
    2- lütfen size eleman arıyorum diyen insanların iş yerlerine ve elemanın çalışacağı yere gözlem amacıyla bir görevlinizi lütfen gönderip kontrol ettiriniz.
  • kurs ilanlarında "başvurunuzu tamamlandıktan sonra mülakat tarihi-saati-adresi konularında sms ve/veya e-posta ile bilgilendirileceksiniz" iletisi olmasına rağmen, başvuru yapanlara hiç bir şekilde haber vermeyen, saman altından su yürüten kurum.
  • iş aradığım vakitler kendisinden bir türlü haber alamadığım, işe girdikten sonra ise iş görüşmelerine dair kısa mesajlarla sürekli beni taciz eden devlet kurumu. hasanpaşa'daki 2. kat şefi ve altındaki çalışanlar hakkında hiç hoş olmayan temennilerim var. sanırsam bu kattaki çalışanları önemli bir dosya kaybettikleri için topyekun buraya sürülmüşler.
hesabın var mı? giriş yap