• bu konuda yalnızca tek bir hadisi şeriften yola çıkarak bir yorum yapabilirim. bu konu hakkında telaffuz edilen bir hadis değil bu. yalnızca dikkatimi çekti.

    "ilim öğrenmek kadın ve erkek her müslüman için farzdır." (ibn mâce, mukaddime, 17)

    burada aslında ilim öğrenmenin öneminden bahsedildiği söylenir. aslında öyledir de. ancak hz muhammed burada "ilim öğrenmek müslümanlara farzdır" demiyor. "... kadın ve erkek bütün müslümanlara farzdır" diyor. yani kanaatimce burada özellikle 'kadın'a vurgu yapılıyor. dönemin kadın karakterinin ne durumda olduğunu ve islam dininin kadını toplumsal hayata kazandırmak amacıyla bir dizi yenilik getirdiğini düşünürsek bunun rastgele bir ifade olmadığını anlayabiliriz. nitekim kuran'da onun rastgele konuşmayacağı ifade edilmektedir.

    yani günümüzde hala tartışılan kadınların eğitimi hakkında hz muhammed 1400 yıl önce noktayı koymuş ve ilim öğrenmelerinin 'farz' olduğunu belirtmiştir. dolayısıyla toplumsal hayatın en belirgin alanlarından olan eğitim alanında da kadını layık olduğu yere taşımaktadır.
    bu da böyle bir bakış açım işte....
  • başta arap toplumu olmak üzere kadınlar utanç kaynağı görülürken , islam dini bu bakış açısını değiştirmiştir.araplar öyle berbattılardı ki bu konuda...yabancı kadınları fuhuş için kullanmak serbestken, kendi kadınları namusu korumak adına her türlü eziyete layıktı. öyle ki kendi kanından olan kızını acımadan gömerlerdi.
    bizler de islam ı araplardan öğrendik. bu öğrenme vakti islam dan sonra olsa da arapların geleneklerinden vazgeçmesi zor olduğundan biz de bu tabulardan payımızı aldık. hala da alıyoruz.kadın cinayetleri şimdi boşuna mı oluyo ha ? türk toplumuna özgü bazı sözler var :" oğlan doğuran övünsün, kız doğuran dövünsün." "oğlanı her karı doğurmaz,er kadın doğurur. " "kızı olan tez kocar." "bir kaz doymaz bir de kız." "kaşık düşmanı""kızını dövmeyen dizini döver." gibi laflar bunu net yansıtıyor.oysa kur ' an da 81. sure 9.ayette " diri olarak toprağa gömülen kız ,hangi günahtan öldürüldü? " diye sorar.
  • bireysel örnekler ile anlaşılamayacak mevzudur.
    amacı konuyu anlamak yerine anlaşılmaması için çaba sarf edenlerin aynı yöntemlerle izaha kalktığı mevzudur.
    aslanım kafanda bulunan bir saç kılını göstererek kafa budur diyebilir misin?...
    hala aynı geçersiz saçma metotlar...
    saçmalamanın da bir usulü olmalı. onun da bir şanı var.
  • gerçek islam kadını en güzel şekilde korumaktadır:

    boşanan kadını koruyan kuran:

    http://yagmurunyazilari.blogspot.com/…6528621225656

    kadınlar kullukta erkeklerden eksik midir?

    http://yagmurunyazilari.blogspot.com/…ik-midir.html

    islama göre bir kadın ile bir erkek konuşabilir mi?

    http://yagmurunyazilari.blogspot.com/…bana-iki.html

    uydurulan dinin hayatımıza soktuğu kısıtlamalar saymakla bitmez. allah’ın koymadığı sınırları hem de din adına koyma yetkisini kendinde görenlerin buna nasıl cesaret edebildiğini anlamak gerçekten zor. kafalarındaki kültürel ve sosyal sınırlara, kısıtlamalara öylesine esir olmuşlar ki bu kişiler, bu sınırları kimse aşmasın istiyorlar. tabi bu yolda da atılacak en sağlam adım işi dine bağlamak. allah böyle emrediyor dediniz mi size inanacak bir sürü kişi bulursunuz. tabi işin acısı gerçekten bir sürü insan çıkıyor böylesine fikirlere inanacak. bunları uygulamaya ve uygulatmaya kalkacak. tabi bu eğilimin nedeni hep cehalet. açıp bir kez kuran’ı okumazsanız şu aşağıdaki ayeti ve benzerlerini nereden bileceksiniz?

    mümin erkeklerle mümin kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. iyilik ve güzelliği belirlenene özendirirler, kötülük ve çirkinliği belirlenenden sakındırırlar. namazı/duayı yerine getirirler, zekâtı verirler. allah’a ve resulüne itaat ederler. allah bunlara rahmet edecektir. allah azîz’dir, hakîm’dir. (9 tevbe suresi -71)

    mümin erkeklerle, mümin kadınlar birbirlerinin dostlarıdır: http://yagmurunyazilari.blogspot.com/…-soktugu.html

    çokeşlilik hakkında kuran’ın söyledikleri:

    http://yagmurunyazilari.blogspot.com/…edikleri.html

    gerçek islam’da kadına karşı şiddet:

    http://yagmurunyazilari.blogspot.com/…s-siddet.html
  • "müslüman kadının ev işi yapması bir ihsandır, çok sevaptır. yapmazsa, günaha girmez. zorla yaptırılamaz. resulullah efendimizin zamanından bugüne kadar, müslüman kadınlar bu ihsanı yapmıştır. "
    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?aid=563
  • erkekler, allah’ın bazılarınızı bazılarınıza üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde hakimdirler. bu bakımdan salih kadınlar itaatkardırlar. itaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. ve (hâlâ itaat etmezlerse) onları dövünüz.
hesabın var mı? giriş yap