• islamda kadının yeri de erkeğin yeri kadardır. yerden kasıt kapladığı alansa bu bambaşka bişeydir.

    islamda kadın sanıldığı gibi yüceltilmez, islamda kadın yerilmez de. tıpkı erkeğin yüceltilmediği ve yerilmediği gibi. islam cinsler, ırklar, kişiler üzerinden hareket etmez. islam insanı baz alır... ey erkekler yahut ey kadınlar yerine inanan erkek ve kadınlar ibaresi sık sık geçer. aslolan imandır. ve hatta sıklıkla erkek kadın ayrımı yapılmadan "ey iman edenler" ibaresi geçer...

    islamın ilk yaşandığı dönemde kadınların maldan farksız olduğu düşünülürse islamın getirdiği kurallarla kadın o anki olduğu yerden çok üste çıkarılmıştır. o döneme göre islam kadını yüceltmiştir. sonradan amaç bulunulan sosyal yaşantıya ve zaman dilimine göre kadının hakları iade edilmeye devam edilmiştir. fıkhı değerlendirmeler yapmak için fıkhi hükümleri kriterleri iyi bilmek gerekir.
  • islamla uğraşmayı, din kavramıyla uğraşmaktan daha kolay bulanların sıkıştıkça gündeme getirdikleri temcit pilavı...

    "islamda kadın" yerine "tek tanrılı dinlerde kadının yeri" konusuna kafa yorulsa görülecektir ki, tanrı "tek"leştikçe erkekleşmiş, erkekleştikçe de kadın sarılıp sarmalanıp paketlenerek evin ücra köşelerine sokulmuştur.

    islamda kadının yeri, yahudilikteki, hristiyanlıktaki yerden farklı değildir.

    tek tanrılı dinler, toplumların "bekası" adına üremeyi zorunlu kılmış, üremenin "aracı" olarak da kadını görmüştür. bu nedenledir ki evlilik kutsanmış, evlilik dışı ilişki zina olarak lanetlenmiş, cinsellik sadece üreme amaçlı olması halinde kabul görmüş, üreme amacı taşımayan cinsel ilişkiye kuşkuyla bakılmıştır. bütün bunların sonunda da kadın, soyun devamlılığının aracı olarak görülerek, kendisine bu rolün dışında bir rol verilmemiştir.

    islamda kadının yeri nedir diye sorulacağına, sözde laik ve çağdaş türkiye'de kadının yeri nedir diye sormak gerekir.
  • bakara suresi 223. ayet: "kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın. kendiniz için (geleceğe hazırlık olarak) güzel davranışlar takdim edin. allah'a karşı gelmekten sakının ve her hâlde onun huzuruna varacağınızı bilin."
  • dünyada kadına şiddet uygulanan ilk 10 ülke arasında müslüman ülkelerin olmasıyla güldürmezken düşündüren yerdir.
  • islamiyet öncesi türklerde kağanın eşi kurultayda bile söz sahibi iken islamiyet ile birlikte ne kadar geriye itildiğini horlandığını görmek bence kadının islamiyetde nasıl bir yerde olduğunu gösteren en iyi delildir.
  • hiç kimselerin bulamadığı, göremediği bir yerdir.
  • "islamda kedinin yeri"ne yakın bir yerdir;
    beslemesi caiz, namaz kılınan yerde dolaştırması mekruhtur.
  • islamda kadının yeri neresi tam yorum yapamam ama islam toplumlarında kadının yeri diye bir şey olmadığı aşikar. maalesef bir din kabul edilirken sadece din değil, o dini yaşayan toplumların kültürleri de alınıyor. tek bildiğim islamda kadının 2. sınıf insan olarak görülmediği, bu sadece erkeklik egosunun çok yüksek olduğu toplumlarda erkeklerin kadınları 2. sınıfa atarken dini kullanıyor olmalarıdır.
  • sofrada öküzümüzden sonra gelir.

    "...
    anamız, avradımız, yârimiz
    ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
    ve soframızdaki yeri
    öküzümüzden sonra gelen
    ...
    oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
    kadınlar,
    bizim kadınlarımız ... " *
hesabın var mı? giriş yap