• türkiye de avant-garde edebiyatın önemli genç yeteneklerinden. 1982 doğumludur. deneysel metinleri insana yer yer kafayı sıyırtır, kendi dediğine göre (kitap arkasından) "uygun koşullar oluştuğunda yeryüzünde birkaç kişinin yazdıklarıyla ilgilenebileceğini" düşünmektedir. türünün bir ustası olan cem akaşın övgüsünü almıştır.
  • kendini öldüremediği için sevdiği yazarları (en azından kağat üzerinde) öldürmeye başlayan bu genç arkadaşın, ismet özel ile enis batur'dan sonraki kurbanı (ece ayhan da bilge karasu da yaşamadığına göre) sezai karakoç olacaktır; yetkililere duyurulur.
  • (bkz: köpekler ve allah) adlı kitabını az önce okuyup bitirdiğim yazar. ya çok zeki ve kimse onu anlamıyor ya da tam tersi. uzun zamandır bu kadar zaman kaybı bir kitap okumamıştım. çok tanıdık, çok bildik. yirmili yaşlarımın başında olsaydım eminim bayılırdım. ancak 30 ve sonrası benim için bir şey ifade etmedi.
  • şeytanın sevdiği ayetler ve köpekler ve allah kitapları için kendisi aleyhinde "dine hakaret" üzerinden dava açılmış, hatta marmara ilahiyat'tan bir profesör de dava çerçevesinde "genç okurların kafasını karıştıracağı için sakıncalı" diye bir rapor hazırlamış. ilk duruşma şubat ayında yapılacakmış.

    yalnızca musiki bu'sunu okuduğum, hatırıma geldikçe ziyaret ettiğim blogundaki yazılarına kendi kısıtlı edebiyat okumalarım yüzünden girebilmekte hep güçlük çektiğim bu ilginç yazar halis ve meselelere vakıf bir mümin olarak dikkatimi çekti hep. işgüzar ve kurgubilmez bir okuyucusunun "dine hakaret"ten kendisine dava açması görülmedik şey değil elbet memleket tarihinde; hakeza müfti fetvası alıp "genç okurların kafası karışır allah muhafaza" yollu engelleme çabaları da. ama bu işler, yani edebiyat da sanat da hayattaki anlamları ve boşlukları başka başka yollar üzerinden resmeden her tür vesait de, ehline bırakılan işlerdir. misal ibn arabi okuyup kafası bulanan ademlere zamanında kemal paşazada gibi şeyhülislamlar, ibn arabi kitaplarını yakın diye değil "bunlar ancak ehline münasiptir, anlayamayacak olan okumasın" diye beyanda bulunurdu. yazık ki anlayamayanın anlayamadığının farkında olmayıp hesap sorduğu bir garip alemde ve zamanda yaşar olduk. hakkımızda hayırlısı.
  • yeni kitabı kitaplara kitap, dedalus kitap tarafından yayımlanmış.
  • eserlerinden merak ettiğim, (bkz: ismet özel cinayeti) 'nin (bkz: tuemsanat yayımları) 'ndan çıkmış olan yazarımız.
    saygılar egzotik insan..
  • şu ara kadınların taciz ve tecavüzden korunmak için göstermiş oldukları dayanışmayı desteklediği fakat gördüğü ikiyüzlülüğe de sessiz kalmayıp yaşadığı olayları anlattığı floodunu okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

    https://twitter.com/…tatus/1338071883984547842?s=19
hesabın var mı? giriş yap