• radikalde takip etmekte olduğum bir muhabir. haberlerine www.radikal.com.tr web sitesinde detaylı aramadan muhabir/konuk yazar bölümüne ismini girerek ulaşılabiliyor. yapmayı seçtiği haberlerin genel çizgisiyle politik tutumunu açık ve tutarsız bir şekilde ortaya koyabilen zat.
  • mektep arkadaşı.
  • taş gibi haberlerinin bulunduğu arşivi: http://www.radikal.com.tr/…ma&keyword=ismail saymaz
  • "gel de çık işin içinden" başlıklı haberiyle 13. metin göktepe gazetecilik ödülleri'nde yazılı haber dalında jüri özel ödülü kazanmış 10 numara muhabir. aslandır, kaplandır, tebrik edilesidir.

    http://www.radikal.com.tr/…28.03.2010&categoryid=79

    söz konusu haber için;

    http://www.radikal.com.tr/…01.12.2009&categoryid=98
  • hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve soruşturmanın gizliliğini ihlal gerekçesiyle dava açılmış gazeteci. şaka gibi yahu

    aynı günden başka bir haber

    " sorgunun ortalarındayken, trt 2 son dakika bilgisi olarak, ‘çiçek’in tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildiğini’ duyurdu. ancak, henüz sorgu bitmemişti bile. çiçek savcılara ‘bu nedir?’ diye sordu. savcılar, ‘ne yapalım? basını kontrol edemiyoruz’ diye yanıt verdiler."

    "radikal gazetesi muhabiri ismail saymaz'a ilhan cihaner'in ifadesini yayınladığı gerekçesiyle dava açıldı. adalet bakanlığı; saymaz'dan haber kaynağını açıklamasını istedi. ismail saymaz, ulusal kanal'a yaptığı açıklamada, "bir gazeteciye haber kaynağının sorulması garip bir durum. bu bizim mesleğimizin namusudur" dedi.

    radikal gazetesi muhabiri ismail saymaz'a, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve soruşturmanın gizliliğini ihlal gerekçesiyle dava açıldı."

    ___

    http://www.ulusalkanal.com.tr/…ectikleri&itemid=173
    http://www.gazeteciler.com/…iddialar-news15864.html
  • melih aşık'tan okuyalım:

    --- alıntı ---

    erzincan hattı

    radikal gazetesi muhabiri ismail saymaz, erzincan - erzurum hattında “tarikat, siyaset, adalet” üçgeninde yaşanan hukuksuzlukları “postmodern cihad” adlı bir kitapta topladı. tarikatların siyaset ve iş dünyasıyla ilişkileri, bölgedeki karmaşık bağlantılar, tarikata dokunanlara kurulan tuzaklar tekmili birden kitapta işlenmiş.
    erzincan başsavcısı ilhan cihaner’e yönelik baskılar hukuk tarihine geçecek cinsten. ibretle okunuyor.
    adalet bakanlığı ve savcılar da yakından ilgileniyor ismail saymaz ile...
    ancak onların ilgisi daha çok ismail’in radikal’deki haberleriyle ilgili ...
    erzincan başsavcısı ilhan cihaner’in sorgusunun ertesi günü radikal’de ismail saymaz’ın “savcı cihaner’e darbeyi sormuş” başlıklı haberi yayımlanmıştı. adalet bakanlığı başmüfettişliği ismail saymaz’a bir yazı göndererek “haberin kaynağı”nı sordu. bu haberden dolayı saymaz’a “gizliliği ihlal” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”ten 9 yıl hapis istemiyle dava açıldı... ayrıca 4 haberle ilgili soruşturma da sürüyor.
    basın kanunu’nun 12. maddesi gazeteciler için “...haber kaynaklarını açıklamaya ve bu konuda tanıklık yapmaya zorlanamaz” diyor ama bakanlık yasadan etkilenmişe pek benzemiyor.
    ergenekon soruşturmaları sürecinde yandaş gazeteler sayısız kez adil yargılamayı ihlal etti. kimse oralı olmadı.
    ergenekon soruşturmasında unutulan hukuk, ismail saymaz’ın haberleri söz konusu olunca aniden hatırlanmış ve gazeteci arkadaşımız üzerinde baskıya dönüştürülmüş bulunuyor...

    --- alıntı ---
  • türkiye gazeteciler cemiyeti 2010 basın özgürlüğü ödülünü hapis cezası tehdidi altında olan gazeteciler adına alan radikal muhabiridir. ismail saymaz, ekspress dergisi’nden irfan aktan ve azadiya welat’tan vedat kurşun'la birlikte bu ödüle layık bulundu. hakkında onlarca yıl hapis cezası istenen saymaz ve diğer basın mensuplarının durumu, memleketimizde basın özgürlüğünün ne halde olduğunu gözler önüne sermektedir.
  • bu adam şahane ankara usulü twist yapar.
  • "yaptığı emek haberlerinin yanı sıra son dönemde erzincan başsavcısı ilhan cihaner'e yönelik ergenekon üyesi olma suçlamalarını ele aldığı haberleriyle dikkatleri üzerine çeken gazeteci ismail saymaz'a dava üzerine dava açılıyor.

    gazeteci saymaz’a son dava, 8 haziran 2010’da yayınlanan ve istanbul 13. ağır ceza mahkemesi başkanı köksal şengün’ün, ergenekon soruşturmasını yürüten savcı zekeriya öz tarafından dinlendiği bilgisine yer verilen "ergenekon'da 'aşk oyunu' "başlıklı haber nedeniyle geldi. hâkim şengün’ün şikâyetiyle açılan davada saymaz için, "haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla dört yıla kadar hapis isteniyor.

    son davayla birlikte saymaz için istenen toplam ceza 84 yıla çıktı." devamı için tıkla
hesabın var mı? giriş yap