• ismailağa camii diye hesap açıp yardım parası toplayan cemaattir. her seçim döneminde şu an ki iktidara verdiği destekle bilinen cemaatin yardım toplamasını serbest bırakıp; bazı belediyelerin yıllardır açık olan yardım hesaplarını bile kapatmasını istemek adalet ya da insaf duygusu ile bağdaştırılabilir mi?
  • akp hükümeti belediyelerin yardım hesaplarını kapatırken yardım hesapları hala açık olan oluşum. komedi...
  • gerçek hadim/hüddam'ları içinde barındıran ve yetiştirdiğine inandığım, düşündüğüm tarikat.
  • tehlikeli bir oluşum bana göre.

    geleceğin fetösü olmayacağının garantisi var mı?
  • ağrı belediye başkanı savcı sayan'ın odasına çıkarma yapmışlar müritleri. önemli bir adamın makamına çıkar gibi tam sıra olmuşlar haber. arkadaşlara sorsan "dünyevi makamlar gelip geçici, asıl kalplerin sultanını bulmak lazım" derler. ama savcı sayan gibi bir adam bile sizi köpek gibi ayağına getirmiş işte.

    siyasetin hakkını verin artık dinci softalar. kendiniz siyasetin iktidarına kalpten bağlısınız, milleti tanrıya bağlayıp gerçeklikten koparıyorsunuz.
    (bkz: sezar'ın hakkı sezar'a/@bakalim)
  • ilginç bir şekilde tumblr hesabı olan cemaat.
  • logolarına dikkatli veya dikkatsiz bakıldığında davut yıldızı net bir şekilde görünüyor.
  • cemaatin lideri mahmut ustaosmanoğlu tarafından cemaat üyelerinin birbirleriyle ticari ortaklık yapmaları yasaklanmıştır. bunun nedeni olarak işlerin bozulması ile cemaat üyelerinin de aralarının bozulması tehlikesi olarak açıklanmıştır.
  • 90'ların sonlarında süleymancıların yurtlarında kalıyordum. henüz daha çocuk yaşlardaydım ve "din iman öğrensin çocuk" mantığıyla göndermişlerdi yurda. sonra ansızın türkiye'de ki tüm yurtlar kapatıldı. o kapatılma ile köylerde oturan ve şehirlerde okuyan çocuklar açıkta kalmıştı. imdatlarına fethullah gülen yetişti ve fetö'nün parlamaya başladığı dönemler başlamıştı.

    nurettin veren katıldığı bir televizyond kanalında, o dönemlerde aktif bir şekilde fetö'de çalıştığını ve sırf insanlar fetö'ye mecbur kalsınlar diye diğer kuran kurslarını kapattıklarını söylemişti. baktığın zaman o dönemleri düşündüğümde dediği gibi olmuş, muhafazakar kesimi etkilemenin yolunu bulmuşlardı ve artık aile meclisi " allah diyorlar en azından bunlara yazdıralım çocuğu" demişlerdi. kabul etmedim tabiki. neyse konumuz bu değil.

    bunları neden bu sayfaya yazıyorum. çünkü fetönün yerini bunlar dolduracak. "nasılsa allah diyorlar" diyip diğer "cemaat" leri karalamak için haberler çıkacak., uşaki tarikatı, süleymancılar, fetöcüler, menzilciler derken hepsi teker kara listeye giriyorlar. uşaki tarikatındakileri kendi taraflarına çekmeye çalışacaklar ve nüfuzlarıyla devlete istediklerini yaptıracaklar.

    2 yıl önce ayasofyayı açarsak ne olur kardeşim diyen bir erdoğan diğer tarafta ayasofyayı açan, üzerine hatıra parası bastıran ve bununla övünen bir tayyip var. atatürk'e olan nefretin en çok olduğu cemaat bunlardır. bunlar kadınların geri planda kalmasını ve toplumda ses çıkarmamasını isteyen kesim. kısaca ülkemizi şeriat adı altında yönetmek ve 200 yil geriye goturmek icin ellerinden geleni yapacaklarına inancım tam.

    bunu buraya yazayım da dursun bakalım. ileride bir gün demiştik deriz.
  • her tarikat gibi kötü giyinme özelliğine sahip cemaattir. dini giyimle yaşamak isteyenlerin nasıl bir kafada olduğunu hep merak etmişimdir. hadi liderleri mesleki üniforma olarak giyiyor diyelim diğerlerine ne oluyor? ortalıkta aykırı bir giyim tarzı ile gezmek farklı hissettiriyor olabilir. bir kaç tanıdığım ver bu cemaatten eşlerini dünyadan soyutlamış ama kendisi normal yaşıyor. bu islam dinini bir biz bilmiyoruz galiba. aslında çok basit kurallar var ve herkesin ücretsiz ulaşabileceği şeyler; hoşgörü, sevgi, saygı, empati, kimsenin hakkına el uzatmama... maalesef cemaatler aşırıya kaçıp birbirleri arasında çatışmaya bile giriyorlar.
hesabın var mı? giriş yap