• yıl 1964: ismet inönü bbc'de adıyla ulaşabilecek bbc arşivinden bir video, eski türkiye.

    sokaktan geçen vatandaşların bile ingilizce röportaj verebildiği, türkçenin naçizane bir hâlde konuşulduğu, dışta ve içte umut barındıran, devlet adamlarının devlet adamı olduğu, ismet inönü'nün elinde adalet partisi'ne karşı kullanabileceği kozlar varken bile devlet adamlığını elinden bırakmayıp feraseti koruduğu bir türkiye.
    daha fazlasını izlerken ve videodaki yorumları okudukça anlayabileceksiniz.

    şimdi mi? yönetilen ve yönetenlerin nasıl bir pozisyon içerisinde olduğunu, değil herhangi bir kanalı açarak, sokakta gezerken dahi görebileceğiniz acı gerçeklerle dolu bir ülkede yaşıyoruz, yeni türkiye.
  • işitme zorluğu çektiği görülen inönü'nün politikacı ve devlet adamı olarak farkını ortaya koyan söyleşi.
    bbc muhabiri röportajın sonunda inönü'nün halefi olmadığını söylüyor. haklı ama eksik tespit.
    herkes bu role silahların gölgesinde talip olmak istemez.
  • ismet inönü'nün ingilizce bildiğini ve çatır çatır da konuştuğunu gösterir. fransızcası daha da iyiymiş yani 2 yabancı dili olan bir cumhurbaşkanı

    kalan kısmı türkçe geçelim kararı sebebiyle türkçe konuşuyor fakat başlangıçta ingilizcesi gayet iyi ve yeterli.

    bu ülkeyi kimlerden devraldık ve kimlere bıraktık maalesef.
  • reisin emperyalistlere ders vermek adına ingilizce öğrenmediğini bilmeyen cehapelilerin ingilizce konuşan devlet adamını övmesine sebebiyet veren röportaj.

    (bkz: recep tayyip erdoğan ingilizcesi)
    (bkz: how are you)
  • işitme zorluğu cephe savaşlarındaki top atışlarına fazla maruz kalmaktan kaynaklanır. kendisinin askeri sınıfı da zaten topçudur.

    ingilizceyi lozan'a gitmeden önce 40'lı yaşlarında 6 aylık bir eğitim sayesinde sökmüş sonrasında oturup çalışmış mı ya da neler yapmış pek bir malumatım yok ama öğrenme zamanı bu şekilde.

    sene 1964 rumlar bizim dostumuzdur diyerek siyaseti ve dış politikayı ne kadar iyi bildiğini yine göstermiştir. oturup ileri geri konuşsa zaten askeri darbeden dolayı yıkıma uğramış bir devletin başına başka problemler de sarabileceği için deneyimini konuşturmuştur.

    kendisi atatürk'ten daha fazla türk askerini tanırdı (inönü askerle bire bir teması olan biriydi) ve neler yapacağını bilirdi. atatürk askeri fikirleriyle inönü gibi bir komutan sayesinde türk ulusunu başarıya ulaştırmıştır. kısaca atatürk fikir adamıydı, inönü ise saha adamıydı.
  • neyin ne bok olduğunun gayet güzel anlaşıldığı röportaj.

    adalet partisi o dönemde o nüfusa 5 bin tane yeni cami yaptırmış :) yıl olmuş 2020 o partinin uzantıları da hala cumhuriyet döneminde açılan fabrikaları kapatıp satmakla meşgul. sonra bu ülke niye bu halde? allah belanızı versin ya, şu ülke dünyanın en yaşanılabilir ülkesi olabilirdi.
  • efendi ve saygin devlet adamligindan, mahalle kabadayiligina uzanan bir ülke. ne yazik.
  • en çok dikkatimi çeken, balıkçı tezgahında görünen bol miktarda kalkan balığı oldu. şimdi balık restaurantlarında yüzlerce lira bayılarak yediğimiz kalkan balığı.
    hey gidi hey...
  • köyde eşek siken, anasına atlamaya çalışan dedesinin resmini evde baş köşeye, soyum sopum diye asan dallamaların, 80 yaşında türk bağımsızlık savaşının orduları komutanı, siyasetçi, başbakan ve cumhurbaşkanı'nı beğenmeyip üstelik engeline laf eden boktan türeyen organizmaları tanımamıza vesile olmuş röportajdır.

    ne ölüye, ne ataya, ne soya sopa saygıları var bu necasetten taharet artıklarının!
hesabın var mı? giriş yap