• sirkeciden edirneye doğru hareket eden elektrikli yada motorlu trenlerin halkalıdan sonra duracağı ilk durak. sadece demiryolcuların kaldığı bir lojman bulunduğu durak. yıllarca hiç bir yapının bulunmadığı yere bahçeşehir yapılmıştır. eskiden buraya yakın oturan insanların piknik alanı olarak kullandığı yerdi. altınşehire yakındır.
  • aynı isimli tren istasyonunun yakınından bulunan, o-3/tem (mahmutbey-edirne) karayolundaki viyadüklerden birinin adı.
  • 2008 içinde tem otoyolunda hizmete girecek olan mahbutbey - bahçeşehir gişeleri arasında yer alacak olan gişeler.
  • bahçeşehirde yeni yapılan ve teslimatı gecikip yılan hikayesine dönen konut projesi
  • toki'nin bahçeşehir'in yanında oluşturduğu yeni yaşam alanıdır. emlak pazarlama, fideltus ve öztaş inşaat ortaklığı ile inşaa edilmektedir. toplamda 13 ada üzerine inşaa edilecek projede 10 ada konutlar için (toplam 5280 konut), 3 ada da işyerleri ve dükkanlar (toplam 800 adet) için ayrılmış durumdaymış.
    ıspartakule adı muhtemelen ülkemiz sınırları içindeki ısparta'dan değil de, yunan şehri olan sparta'dan gelmektedir. zira şu ana kadar yapılan 3 sitenin isimleri efes, olimpos ve patara'dır.
    toki'nin evlerinin yanında garanti koza'nın da bir sitesi bulunmaktadır.
  • bildiğin bulgaristan.

    yerel fitbol takımı da spartak ule.
  • burada toki'nin yaptığı konutlar standart toki evlerine göre oldukça güzel.

    her dairede ankastre mutfak (fırın, bulaşık makinesi, davlumbaz), salonlarda klima falan bulunmakta. 3 ayrı siteden oluşan projede her sitenin kendine ait bir sosyal alanı bulunmakta. bu sosyal alan içinde açık kapalı yüzme havuzu, fitness salonu (ki oldukça geniş), aerobik salonu, squash salonu (buna girmedim), sauna, fin hamamı v.s. bulunmakta. aynı alan içerisinde market falan da var tabi.

    dairelerde kullanılan malzemeler ne kadar kaliteliyse işçilikler o kadar özensiz. her binadan yalıtım için mantolama bulunmasına rağmen yakın zamanda yağan kar ve yağmur sonucunda cephelerde su alan yerler olmuş ve bu sebeple dairelerin kiminde boya dökülmesi yaşanmış. ayrıca - benim rastladığım kadarıyla- kimi dairelerde su tesisatı sorunlu ve patlamalar olmuş. bu da gene akıntılara sebep vermiş. daireler henüz garanti süresinde olduğundan bu tamirler yüklenici firma tarafından sıra ile ve ücretsiz şekilde giderilmekte.

    tüm bu şartlar altında dahi kiralama bedelleri oldukça uygun göründü bana. burada tutacağınız 2+1 daire fiyatına istanbul içerisinde oturabileceğiniz daire pek yok. yani var ama onlara daire demek zor. işyerine servis imkanları falan olan kişiler bir araştırsınlar bence. düşündüğünüz kadar uzak olmayabilir buralar.
  • burada bulunan ıspartakule evleri'nin hemen bitişiğine avrupa konutları-ıspartakule projesi yapılmaya başlanmıştır.

    tahminimce ulaşım problemleri de tamamiyle giderilince (şimdilik pek çok yere ulaşım; ya bahçeşehir aktarmalı olarak iett otobüsleriyle ya da site sakinlerinin ortak olarak anlaştıkları maslak, beşiktaş taraflarına giden servislerle sağlanmakta. özel aracı olanlar hariç tabii) buralar istanbul'un değerli bölgeleri haline gelecektir.

    kira bedelleri istanbul içindeki benzer büyüklükte herhangi bir daireninkinden çok çok daha uygundur. azcık daha sakin ama güvenli ve keyifli bir yaşantı arayan sözlükçüler bi düşünsünler derim.

    amme hizmeti yapıyorum la burda! sırf işinize yakın diye, kümes gibi evlere eşşek yüküyle para ödemekten kurtulun diye uğraşıyorum? buraların kalabalıklaşıp şimdiki tadının kaçması ihtimaline rağmen, gene de dayanamayıp bilgilendirmek istedim sizleri. öperim al yanaklarınızdan.
  • sözlükçü kardeşlerimizi bilgilendirmeye devam edeyim. buradaki ıspartakule evleri için 3 boyutlu bir sanal tur hazırlamış birileri. gayet de şahane olmuş. fikir versin diye ekliyorum buraya.

    http://www.bogaziciyonetim.com/olimpos/

    karşınıza gelen ilk görüntü sitenin genel görünüşüdür. sağdaki linklerden kapalı yüzme havuzuna falan tıklayıp neler kaçırmakta olduğunuzu görebilirsiniz. siz hala şehre yakın oturucam diye 30 yıllık, kalitesiz, depreme dayanıksız, kümes gibi dairelere eşşek yüküyle para ödemeyin diye veriyorum bu linkleri. aşağı yukarı aynı maliyetlere buralarda oturabilirsiniz diyorum. aloo, kime diyorum?! askjhjdsa

    ışık ve sevgiyle kalın!
  • işin içinde toki varsa elli defa düşünmek gerektiğini yine ortaya çıkarmış kulelerdir:

    yıllarca defineciler tarafından delik deşik edilen ve toki’nin konut yapmak istediği avcılar tahtakale mahallesi ispartakule mevkiindeki araziden tarih fışkırdı. istanbul arkeoloji müzesi arkeologları tarafından sürdürülen kazılarda her sondaj çukurunda, 5 ve 6. yüzyıla ait mezarlar ve eserlere rastlandı. istanbul arkeoloji müzesi’nin spradon antik kenti olarak nitelendirdiği alan için toki, kendi uzmanlarına, “burada antik kent yok” yönünde rapor hazırlatmıştı.

    http://arkeolojihaber.net/…konut-hayali-suya-dustu/
hesabın var mı? giriş yap