• ısrael nash's rain plans isimli dinlemeye değer bir albümü olan nüyorklu country rockçısı. nüyorklu country rockçısı da nasıl oluyorsa artık.
  • nasıl olduysa hala kimse keşfetmemiş, ya da keşfedip ortalığa dökmek istememiş. dinleyin efenim bu adamı. strangers dinleyin mesela, ya da willow falan. ama dinleyin mutlaka
  • rain plans şarkısının solosunu çok beğendiğim keşfedilmemiş grup.
  • olması gereken ilginin olmadığını fark ettim ve üzüldüm açıkçası.

    biraz bilgi..
    1981 doğumlu, amerikalı şarkıcı ve söz yazarı. takma isim olarak bunu kullanmasıyla beraber orijinal ismini bilmiyorum. belki de medya da hiç paylaşmamıştır. country tarzı müzik yapmaktadır. "ben country sevmem" felan demeden bi dinleyin derim. beni country biraz sıkardı ama 'country ve ötesi' olarak tanımlayabilirim israel nash'ı.

    biraz yorum..
    bi iron of the mountainaçıyorum sarhoş ediyor. zaten captain fantasticfilminin ikinci yarısında çalan rain plansşarkısındaki büyüleyen melodiler ve anlamasam da söylediği sözler ile 'youtube en çok çalınanlar' listemde kendini o günden bugüne korumakta*. kaptan fantastik izleyen çevremde dahi, müziğini keşfetmemiş olmaları şaşırtıyor. gittiğim bulunduğum arkadaş gruplarında çalıyorum youtube'dan, 5 ay sonra görüştüğümüzde adamın parçasını dinlerken yakalıyorum onları.
    film müzikleri uzun soluklu olmuyor pek. filmin etkisi sönünce anlamsız kalan pek çok heyecanla dinlediğim film müziği oldu ama tek geçerim israel'i o kadar.
    birkaç öneri:
    (bkz: iron of the mountain) https://www.youtube.com/watch?v=o06qvbky8mq
    (bkz: rain plans) https://www.youtube.com/watch?v=lur7ci1sq4y

    her nasıl oluyorda bu adam keşfedilemiyor diye sızlananlardandım. ama bakıyorum da vikipedi'de bile türkçe bilgilerine ulaşamıyoruz. kendi israel nash sitesinde bile kendi bilgisine denk gelmedim. bunlar ufak engelken müziklerini dinlemeye mani olmuyor elbet. gönül isterdi ki daha yakından tanıyalım. bu muhteşem parçaları ortaya koyarken nasıl ilham almış, merakımızı giderelim işte. ama bi müddet daha ulaşamayacağız anlaşılan. belli mi olur belki daha büyük projelerde parçalarını patlatır da ancak öyle tanıyabiliriz.

    aslında ufak bi dipnotta düşmek istiyorum. bi 4 yıldır daha tam öğrenemeden bıraktığım gitarı geçenlerde elime aldım. tekrar başlamak çok acı verici parmaklarım için ama israelvesile oldu. sanırım biraz da hayattaki yoğun tempomdan anca sıyrılabildim.
    gitara teşvik bile olabilir*.
  • rain plans sadece dört entry mi? ciddi misin sözlük?
  • jonathan wilson şarkılarından aldığım tadı bir başkasının şarkılarında bulabilir miyim diye kendime sorarken, captain fantastic'te duyduğum anda sorumu cevaplayan ve beni yakalayıveren rain plans şarkısının sahibi müzisyen.

    müthiş!
  • clarence greenwood* ile bi gig'lerini beklediğim efso texas'lı müzisyen abimiz. tarzları da benzer. bence güzel olur.
  • 2021 çıkışlı topaz albümündeki down in the country parçası pek güzel olan sanatçı. söylenebilecek çoğu şey söylenmiş ama 2021'deki albümüyle ilgili yorum yapılmamış o yüzden bu entryi girdim. dinleyin.
hesabın var mı? giriş yap