• dokuz milyon nüfuslu ülkeye, islama inanan her birey yüzünü dönerek balgamlı-balgamsız tükürse ülkelerini sel götürür. biz hala beddua etmekten bahsediyoruz.

    ha, sen dersin ki; “kutsal kitabımızda israiloğullarının helak edileceği müjdelendi,onun için saldırmıyorum, tekellerine karışmıyorum, kartellerini yıkmak için çabalamıyorum”
    bana da kişneyerek gülmek düşer.
  • inanç basit bir düşünce şeklinden ibaret değildir. evrim teorisiyle ve bilimle aydınlanmış zihinlerin bunu fark etmemesi üzücü bir durum. oysa ki fark etmeleri gerekir çünkü bilimsellik araştırıp öğrenmeye dayanır; bok atmaya değil.

    israil’i bir köşeye bırakalım. normal bir dua bile bir işe yaramayabilir. bunun sebebi işin artık söz kısmından çıkıp eylem kısmına geçmiş olmasıdır. sokakta iki insan kavga ederken pencereden bakıp “kavge etmeyin” demek ile yanlarında onları ayırıp “kavga etmeyin” demek farklı şeylerdir.

    bir ikincisi, belki yahudiler daha çok dua ediyorlardır. olamaz mı? aynı tanrıya inanıyorlar sonuçta. hem daha dindarlar hem de daha çok çalışıyorlar. olabilir bence düşün bunu.

    son olarak, islam inancında kader anlayışının kapsadığı alan muazzamdır. şöyle ki; tarihte yer almış bütün zorbalar yaratıcının ilahi amacına hizmet ederler. vadelerini doldururlar. yakıp yıktıkları yerden yeni bir fidan yeşerir. gerçekleşen bütün olaylar birbirleriyle temas halindedir. islam dünyasındaki ülkelerin ve halkların içinde bulunduğu bu pis durumdan tutun da batı dünyasının bu harika gelişmişliğine değin, her şey.

    dua denilen şey egonun yalnızca o anda bir kenara bırakıldığı bir şeydir. insanın kendini bilmesidir. fazlası değil.
  • sebebi, hiçbir şey yapmayıp da mucizevi bir şeyler olmasını dilemektir. bugün israil'liler yavaş yavaş kendini geliştirdi ve sürekli her alanda hamle yaptı. ama filistin daha doğrusu islam ülkeleri ileriye dönük ne yaptı, hiç... dua, bir şeylerin olması için edilen sihirli sözcükler değil, zihni rahatlatmak ve işine odaklanmak için aldığın gazdır.
  • insanlar sadece din yerine ayni anda bilim, teknoloji ve politikaya onem verdiginde malesef dualar pek tutmuyor.

    bak adamlar hem senden daha dindar, hem daha zengin, hem de dunya arenasinda ne istiyorlarsa cat cat cat yapiyorlar.
  • (bkz: yanlış numara)
    (bkz: peekay)
  • yahudi ile ismail teknededirler,ismail bodoslamadan bir sağnak yedi,
    bir sağnak daha, peşinden üç-kardeşler. sonra yahudi sordu ne yapacağız ismail diye?
    ismail allah büyük dedi.
    yahudi ise (bkz: allah büyük ama kayık küçük) dedi.
    işte bizler allah büyük zihniyetine,onlar ise kayık küçük zihniyetine sahip oldukları sürece,bu coğrafyada kaybeden hep bizler olacağız
  • dualar işe yaramasa aramızda teknolojik ve ahlak olarak 100 yıl olan batı bizi çoktan neandertalle karşılaşan homosapiens gibi yok etmişti. elimizde sadece duamız var o yüzden hala hayattayız yoksa tarihte arasında bu kadar teknoloji medeniyet olarak aşağı olan hiç bir topluluk hayatta kalamadı.
  • islam tarihi savaşları gökten inen meleklerden, sarıklılardan, cübbelilerden geçilmiyor. dün israil 55 kişiyi göstere göstere kuş gibi avladı ve göklerden gelen giden olmadı. (bkz: aradığınız yaratıcıya şu an ulaşılamıyor)
  • allah, kafir de olsa günahkar da olsa müşrik de olsa çalışana verir.
  • kelebek örümcek ağına takılmış allahım ne olur beni kurtar diye dua etmeye başlamış, örümcek yanına gelip kulağına fısıldamış kurtulmak için dua ettiğin tanrıyla, akşam yemeğim için şükrettiğim tanrı aynı tanrı mı?

    tamamen bakış açısı yani objektif bakınca belki de tanrı yahudileri daha çok seviyo ne biliyosunuz?
hesabın var mı? giriş yap