• okumadıysanız lise yada universiteden terkseniz, gidip bilge adam gibi kurslara yazılın
    yazılım ve it üzerine ders alın. çok ciddi derecede eleman ihtiyacı var.
    hiçbirşey olmasa bile kendi işinizi kurabilirsiniz çok güzel bir kariyer elde edebilirsiniz.
  • utanmayıp etrafınıza iş aradığınızı söyleyin. birinin referansıyla çok daha rahat iş bulursunuz.
    ve kimin kimi tanıdığını bilemezsiniz, komşunuzun damadı, büyük bir şirketin genel müdürünün çaycısı olabilir.
  • bilge adam gibi bir kursa gidin-gitmeyin yazılmış. kesinlikle gidin arkadaşlar. bilgisayarlı muhasebe kurslarını alın. mali müşavirler vs. yanlarında yardımcı bulundurmak zorundalar. gidin başvurun. elbet bir tanesi işe alacaktır.
    ha öyle çok yüksek maaşlar alamazsınız ama idare ettirir en azından baba eline bakmazsınız artık.
  • kızlara sesleniyorum lise mezunuysanız, kaş bıyık almayı öğrenin. kaş bıyık:15 tl günde 10 kişi gelse 150 tl. emin olun hiç birimiz kazanmıyoruz o parayı. bi de gideri yok, maaliyeti yok, misss...
  • iş bulun.
    (bkz: thank you captain obvious)
  • kpss'ye girsene diyenlere kafa atın. yok ben atamam derseniz, ölümü görün beni çağırın ben atarım. hayır işsiz kaldığım dönemlerde çok içimde kaldı da, bilen bilmeyen herkeste aynı tavsiye. gelmişim otuz yaşına, yeniden üniversite okur gibi iktisat ekonometri falan çalışacağım. sonra hayırlısıyla kabul görecek puanlar elde edersem devletin bilmem ne kadrosuna girebilmek için bir kaç sınava daha gireceğim. bu arada kpds de lazım ama onu saymıyorum bile. sonra inşaallah cemaatçi arkadaşlardan bana yer kalırsa bu yaşımda sıfırdan başlayacağım, 7-8 yıllık çalışma hayatımı tamamen yok sayarak. bak şimdiden içim kıpır kıpır oldu, valla çağırın da atayım bir kafacık. kim olduğumu sorarlarsa "tanımam etmem, meczubun biri herhalde" dersiniz, he mi?
  • beyazları 30 derecede yıkayın.
  • yaşadığınız şehrin işlek caddelerinde bir sürü dükkan vardır mağaza tarzında, içlerine girerseniz bir çoğunda "bu işyerinde asgari ücret uygulaması vardır, brüt x lira net y lira" gibisinden a4 kağıda yazılmış bir ilan görürsünüz. işte o mağazaları listeleyin, kendi uzmanlık alanınıza göre eleyin, illaki birisinden 1-2 hafta içinde çağrılırsınız. asgari ücret uygulamalı olmasına dikkat edin aman diyim.

    o kadar okudum asgari ücretle mi çalışacağım diyenlere bakan faruk çelik'ten bir beyanat:

    (bkz: 800 lira büyük para)

    olmaz olsun böyle adamlar bizi ne hallere düşürdüler diyenlere böyle adamların birinden bir beyanat:

    (bkz: başbakan'ı istemiyorsan verdiği maaşı da alma)
  • "iş, çalışırken aranır" sözünü bir köşeye yazın öncelikle. bu nedenle karşınıza çıkan hiçbir fırsata burun kıvırmayın. önce iyi-kötü bir iş bulup çalışmaya başlayın ve iş aramaya bu şekilde devam edin. bu hem enerjinizi yüksek tutar, işsizliğin verdiği stresi azaltır hem de doğru iş karşınıza çıkana kadar oyalanmış olursunuz.

    "boş duracağına bedavaya çalış" sözü de aklınızda olsun. zira işsiz bir birey çalışan bir bireyden daha fazla harcama yapar. daha fazla yer, düzensiz bir hayatı olduğu için harcamaları düzensiz olur, oyalanmak için masraf yapar vs. vs.

    aramaktan vazgeçmeyin. çok fazla uyumayın, erken kalkın, spor yapın, enerjinizi yüksek tutun, zeki, çevik ve ahlaklı olun... hadi bakalım...
hesabın var mı? giriş yap