• belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin faydalanamadığı fondur. eğer sözleşmeli bir belediye çalışanı iseniz hiç bir fazla mesai ücreti alamaz ve işsizlik sigortası fonundan faydalanamazsınız.
  • işsiz kalanların belli süre için yaşamlarını idame ettirmelerini sağlayacak kaynaktır esasen. işçinin, emekçinin parasıdır. ama paranın kokusunu beş kilometreden alan akp'liler bunu şimdi yol çalışmalarında kullanmak için yasa çıkarıyorlar. gül veto etmezse (kimbilir...) 2009 ve 2010 yıllarında fonun gelirinin 3/4'ünü hacılayacaklar. işçinin eski tabirle "katrilyonlarca" parası yandaş müteahhitlerin olacak. eminim sonra başka yasalar da gelecek, bugün için 42 katrilyon para uçacak. hadi bakalım hayırlısı...

    (bkz: hükümetin işsizlik sigortası fonuna el koyması)
  • 2010 yılının ülke bütçesinin 287 milyar lira olduğu düşünüldüğünde, şu an 41.5 milyar lira, yıl sonu hedef olan 45.5 milyar lira işsizlik fonunun ülke bütçesinin yüzde 16sı olduğuna kanaat getirilebilinir. bu paranın yüzde 2ler civarındaki payı şu anki işsizlik maaşı alan işsizlere dağıtılıyor. kalan miktar ihtiyaç duyulduğunda çeşitli diğer fonlara aktarılmak üzere bekletiliyor.

    bu paranın gelecekteki olası kriz ortamında değerlendirileceğine dair açıklamalar yapan hükumetin asıl amacının, "2012 yılında seçim öncesi kömür, şeker, un gibi yardımlarla beraber, o dönemki işsizlere ödenen payın da artmasıyla; mükemmel bir öngörüyle planlanmış devletin yardımı kisveli göz boyama amaçlı hamle olarak kullanılması" olması ihtimali trajiktir.
  • http://ekonomi.haberturk.com/…/540424-1-sana-3-bana

    işsizler için iş güvencesi olması gerekirken devletin gap'a harcadığı paraymış. ya o para işçilerin değil mi? devlet o parayı geri koymayı düşünüyor mu acaba??
  • "2010 yılının 10 ayında işsizlik fonu’ndan işsizlere 683 milyon 67 bin 567,01 tl ödeme yapılırken 3 milyar 172 milyon 996 bin 781,48 tl’de gap’a aktarıldı. "
    negzel.
  • isten atilma gibi hallerde maasin bir sure daha devam etmesini saglamak uzere biriktirdigimiz fondur. issizlik fonu kanununda burada biriken miktarin issizlik odemeleri ve mesleki egitim disinda hic bir sey icin kullanilamayacagi yazar. ama fonun nemalarindan son uc yildir butceye kaynak aktarilmaktadir. pekiyi bu nasil olmaktadir? tabii ki kanuna gecici madde ekleyerek...

    yasa tasarisi genel kurula indiginde meclis tv'den takip ediyordum. chpli bir milletvekili soz alip, fonda biriken paranin kanunda belirtilenler disinda hicbir amacla kullanilamayacaginin bir kez daha altini cizdi. zamanin ilgili bakanlarindan biri, butun piskinligiyle -zaten o yuzden gecici madde ekliyoruz- gibilerinden bisey deyivermisti...

    iste o gun bu gundur kara gun icin zorunlu olarak biriktirdigimiz paraciklarimiz basta gap olmak uzere diger luzum gorulen isler icin kullaniliyor. 27.12.2010 tarihli yazisinda ugur gurses, hukumetin bu gune kadar fondan genel butceye aktardigi miktarin, fona yatirilan devlet payini astigini belirtiyor. (bkz: isci parasiyla kalkinma )
  • devletin organize suc orgutu olarak da kullanilabilecegini gosteren sirinliklere maruz kalmis fon. devlet/hukumet kendisine ait olmayan, isci icin biriktirilmis paralari kendi yaptigi aciklari kapatmak icin gecici kanun vs cikararak gasp etmistir. turkcesi hirsizliktir benim bundan anladigim. hem de kamu malini calmaktir. yuzbinlerce insanin birikimi olan parayi calmaktir.

    konuyla ilgisi yok gibi ama belki de vardir, adamlar musluman beyler.

    ayrica yasasin ve (bkz: anarsizm)
  • bu fon halk tarafından bir süre unutulursa ülkenin bakanı yedik onu biz, başbakanı da "fon mu hangi fon, yok öyle birşey" diyebilir. unutmayınız, unutturmayınız.
  • soylenene gore 70 milyar lira ile hukumetin emrinde olan para. hazine'nin bu fona borcu ise 12 milyar lira. bu 12 milyar lira nereye harcandi?

    bu yetkiyi kim verdi?
  • bugüne dek (2000-2013) 85 milyar prim toplanmış, tazminatlara ise 5 milyarı yetmiş.

    misal benden her ay 70 tl civarında prim kesiliyor, onu 4 tl'ye indirseler ya madem.
hesabın var mı? giriş yap