• maliyeti yaklasik 50 trilyon tl. olan dunyanin en buyuk akvaryumunun ihalesini oztas a.s. – nuhoglu – alt ve ust yapi ins. (ortak girisim) firmalari aldi. florya sahilinde ataturk kosku’nden gunesli halk plaji’na kadar olan 73 donumluk araziye goletler, gezi alanlari, uc boyutlu sinema, eglence parki, sergi alanlari, alisveris merkezleri insa edilecegi soyleniyor.
  • florya mevkiine açılacak ülkemizin ilk akvaryum tesisi. tüm dünyadan balıklar gelecekmiş. sonu ankara hayvanat bahçesine benzemesin de.

    http://www.istanbulakvaryum.com/
  • hakkında hiç bir yeni gelişmenin olmadığı, zannımca yalan olmuş bir proje. temeli ali müfit gürtuna zamanında atılmıştı, o günden beri bekler dururuz.
  • yakından bakıldığında çalışmaların devam ettiği görülebilir. projenin yeni bitirilme hedefi, istanbul'un dünya kültür başkenti olacağı 2010 yılının mart ayı. ayrıca, inşaattan marmara denizinin ortasına doğru kalın bir boru gidiyor. temennim hayvancıkları marmara denizinin suyuyla yaşatmaya çalışmamaları. yoksa balıkların sonu benim yavruceklerim gibi olabilir. son olarak, orda her işi yapmaya hazırım, gelenlere bilet de keserim, yerleri de silerim, gece de koridora bi'döşek atarım. işte o zaman hayatın bir anlamı olabilir.
  • yeni bir haber var gibi. 2010 da bitecek deniliyor. ayrıca valencia ve lizbon dakinden küçükmüş böylece dünyanın en iyi!? 3. akvaryumu olacakmış... http://www.emlakkulisi.com/…eri_sayim_basladi?top=0
    haberi yapanlar atlanta daki georgia' dan da monterey bay den bihaberler sanırım. ayrıca bayrampaşa da da bir akvaryum inşaatı sürmekteymiş
    http://haber.superonline.com/…2008/08/23/57953.html
    bir beklerken iki olacak galiba.
  • güzel yurdumda piç edilen nice projelerden biri.
  • türkiye'deki ilk interaktif ve tematik akvaryum. 16 tane bağımsız ve ayrı temalara sahip bölüm olacak ve 1500 çeşit deniz canlısına ev sahipliği yapacak. 1000 m²'lik alanda kosta rika'dan getirilen özel ağaçlar ve bitkiler ile oranın havası yaratılacak. ayrıca bir yüzme alanı da varmış. nisan 2011'de açılması bekleniyor.
  • inşaatı sırasında çıkan hafriyatın, yasak olmasına rağmen, gemiyle marmara açıklarına boşaltıldığı yapıdır. bizzat orada staj yapan bir arkadaşımdan duydum.
  • e-5 karayolunda bulunan florya yol ayrımlarına sarı zemin üzerine siyah ile "akvaryum istanbul" tabelaları yerleştirildi. bu da çok yakında açılacağı anlamına geliyor, tek temennim var, ucuz olsun her hafta gidelim.
  • bilet fiyatlarıyla istanbulda herşeyi parası olanın yaşabileceğini tekrar kanıtlayan büyükşehir belediyesinin halka armağanı yerdir.
    http://www.istanbulakvaryum.com/…in/bilet-fiyatlari
    yetişkin : 29 tl

    öğrenci, öğretmen, engelli, 65 yaş üstü, gazi : 22 tl (kimlik gösterilmesi zorunludur.)

    yıllık geçiş (yetişkin) : 75 tl

    yıllık geçiş (çocuk) : 55 tl

    4 kişilik aile : 85 tl

    3 kişilik aile : 68tl
hesabın var mı? giriş yap