• 4 kişi bir vatandaşı silahla gasp edip olduresiye dövüyor yetmeyip 7 metre yüksekliği olan bir yerden asagiya atip, parasini ve telefonunu caliyorlar. bunu yapanlar bulunup mahkemeye cikariliyor ve serbest bırakıliyorlar. söyleyecek tek kelime bulamıyorum artik.

    kaynak

    edit: yahu kaynagini belirtip bir haber paylastim, yemedigim hakaret kalmadi, burasi da dahil olmak üzere memleket ruh hastasindan geçilmiyor, gidip tedavi olun, manyak misiniz nesiniz.

    edit 2: bassavcilik olaya ayni gün itiraz etmis, ayrıca prof.dr. ersan şen'in olayla ilgili ayrintili bir yorumu var.
    kaynak 2
  • hangi gerekçe serbest kalmalalarına sebep olmuş, illa ölmesi mi gerekiyor tutuklamak için?
  • aşağılık adaletin, aşağılık yapısının, aşağılık sonuçları.
    yıkılın, onursuzlar.
  • böyle bir olay başıma gelirse kararı veren hakime aynı şeyleri yapmayı düşünüyorum. benim dava da emsal olur artık.
  • adalet ve serbest bırakma iktidarı hakimleri. koca hakimden daha iyi bilecek değiliz.
  • ne zaman böyle bir olay olsa önce bu insanları serbest bırakıp sonra tutukluyorlar. bunun neden olduğunu bilen bir hakim, savcı, avukat arkadaş açıklayabilir mi acaba?

    edit 1: sadece bir arkadaş usul'ü anlattı.

    "usul şöyleymiş; savcı tutuklanmasını istiyor, hakim adli kontrol veriyor, bunun üzerine savcı itiraz ediyor, tekrar incelenip tutuklanıyormuş. sosyal medya etkisi de önemliymiş." demiş bir yazar arkadaşım.

    benim bu yorumdan anladığım sosyal medya yazarları olarak "bir insanı 4-5 kişi dövüp 7 metre yüksekten aşağıya atmak yanlıştır" diye hakimlere öğretmemiz gerekiyor.

    edit 2: "çünkü kamera görüntüleri sonradan ortaya çıkıyor. kamera görüntüsü iddianamede yokken hakim de buna göre karar veriyor ve hakim tutuklama kararı veriyor. twitter etkisi değil aslında bu olanlar." demiş başka bir arkadaş.

    edit 3: 'tutuklama için ceza muhakemesi kanunu 100'üncü madde ver devamına bakabilirsiniz. hakimler maalesef pek umursamıyor, adli kontrol verip geçiyorlar. bu adamların içeri girmesi, iddianame hazırlanması, savcının mahkemeye sunması, kovuşturma aşaması derken, nereden baksanız 1,5 2 yıl. 2 yıl bu adamlar dışarıda.

    halbuki burada yağma (halk ağzıyla gasp) var, burada kaçma, delil karartma ihtimali var mı diye bakmadan hakim tutukluluk kararı verebilir.

    tabi meselenin şöyle bir boyutu da var. sanıklar savunmalarında ne dediler? şahsi husumet, parasını çalmadık vesaire derlerse yağma olmuyor. bu noktada işini düzgün yapması gereken savcı, hakimin önüne öyle bir dosya koyacak ki rahatça tutukluluk kararı verilebilsin, suçun işlendiğine dair bir kanaat oluşturulabilsin.

    tabi ne polis ne savcı ne hakim işini gerektiği gibi yapar çoğu zaman. üzgünüm." demiş başka bir yazar arkadaş.
  • sayın adalet bakanına ve daha dün kameralar önünde konuşan adalet bakan yrd'na izletilmesi gereken video.
    adalet korkaklara bırakılamaz.
    adaleti ancak cesur hakim ve savcılar sağlar.
  • bu tür çeteler kuvvetli kişiler tarafından korunup kollanıyor olabilir. hakimler de bu çetelerden korkuyor olabilir.

    ek: bir provokatör tarafından tuzağa düşürülen halil sezai tutuklanırken, örgütlü suç işleyen kişilerin serbest bırakılmasına dikkat çekmek isterim. örgütlü suçlar ve planlanmış suçlar ceza kanununda daha büyük suç olarak tanımlanmıştır.
  • görüntü olmasına rağmen hangi "hukuki" gerekçeyle serbest birakiliyorlar, çok merak ediyorum.
  • yapanın yanına yine kâr kaldığı görüntülerdir. inanılır gibi değil.
255 entry daha
hesabın var mı? giriş yap