• istanbul'da 25-28 aralık 2014 tarihinde bu yıl ilki düzenlenecek olan ve istanbul'u buram buram kahve kokutacağını iddia eden festival.

    detaylar için bknz.
  • bu yıl ilk kez 25-28 aralik tarihleri arasinda galata rum okulu'nda duzenlenen basarili organizasyon. daha nice nice yillar duzenlenmesini dilerim. organizasyona deginmeden gecemeyecegim. ilk kez duzenlenen bir organizasyon olmasina ragmen kusursuz buldugumu belirtmeliyim. oncelikle mekan secimi harikaydi. ilk kez gittigim galata rum okulu'nun mimarisine hayran kaldim. son derece kusursuz yerlesmisti standlar. iceri girdiginiz andan itibaren sizi sarmalayan enfes kahve kokusu etkinlik boyunca pesinizi birakmiyor. etkinlik alaninda kahve sunum ve tadimlari yanisira lokum ve cikolata firmalarinin standlari da vardi. ust katlarda kahve tadim seminerleri, workshoplar ve performans sanatcilari vardi. en cok etkilendigim dans gosterisiydi. bir yanda resim yapan sanatcilar diger yanda dans. alt kattaki sahnede iyi kahvenin yaninda iyi muzik de vardi. kahve ve sanatin ic ice olmasi gorulmeye, tadilmaya degerdi.
    hijyen on uzerinden ondu. hijyen konusunda takintiliyimdir, ortada beklesen yigilmis kahve bardaklarindan, ambalaj atiklarindan eser yoktu. surekli elinde cop posetleriyle dolasan temizlik gorevlileri buna firsat vermiyorlardi. ve tertemiz lavabolar. insanimizin aliskanligi bellidir, kirletmeye, dagitmaya bayiliriz. bravo!

    biletler erken tukendigi icin iceri giremeyen bir suru kahvesever vardi kapida. turk insaninda yeni yeni olusmaya baslayan kahve kulturune bu gibi organizasyonlarin yaptigi katki yadsinamaz bence. elbette daha cok firin ekmek yemeliyiz. bunlar baslangic.

    bu capta bir etkinlikte unlu/unsuz/yeni bir cok markanin katilmis olmasi beni mutlu etti. yalnizca kahve tadimi degil ayni zamanda kiyaslama imkani da verdigi icin. ayrica orada bulunmanin marka degerine kattigi artilari dusunemiyorum bile. fakat buradan katilimci firmalara seslenmek istiyorum. lutfen gelecek sene espresso disinda kahve yapan, tanitan firmalar standinizda laktozsuz sute de yer verin. benim gibi kahveyi sutsuz icemeyen biri iseniz ve bir yandan da laktoz intoleransiniz varsa fazla kahve deneyemeyebiliyorsunuz. isim paylasmayacagim zincir kahvecilerden biri bunu dusunmustu. kendilerine mutesekkirim beni standlarinda agirladiklari, bir tabure bile verdikleri icin.

    gelelim katilimci profiline. espresso tiryakileri, kahve gurmeleri yaninda standlara ugrayip mocha var mi diye soran hanim kizlarimiz da vardi, her kahveciden brosur toplayip muhtemelen evde hatmedecek hanim teyzelerimiz de. diger yanda workshoplari can kulagiyla dinleyip not alan gencler de. kahve gercekten bir yolculukmus bugun bunu daha iyi anladim.

    bu organizasyonu dsm events gerceklestirmis. acikcasi iyi seyler onlarin basinin altindan cikiyor hep, sasirmadim. bu yil kaciranlar uzulmesin sanirim uzun yillar devam edecek bu etkinlik.
  • 26'sında gidip gördüğümüz festivaldi. açıkçası yer seçimi fikir temelde güzel olmasına rağmen en azından sıradan kahve tüketicisi(ben) için çok şey ifade ettiğini düşünmüyorum. kalabalık olduğu için her merak ettiğimiz yerden tadımlık birşeyler almamız mümkün olamadı. ama müzikler gerçekten güzeldi, yeni mekanlarla tanışmamız adına önemliydi. büyük ihtimal nişantaşındaki mağazasına gidip de almak istemeyeceğimiz fiyatta kahvelere sahip ministry of coffee den beleş kahve içtik, o da güzeldi.

    ama benim için günün asıl kazancı yeni açılacak zapatista coffee ile tanışmak oldu. gerçekten de chiapasta zapatistaların yerli üretimi olan kahveyi sunacaklarını ve geliri de yerlilere gönderecek bir organizasyonun üyesi olduklarını öğrenmek beni mutlu etti. bir de güzel ezln posteri verdiler ki festival benim için tatmin edici yeterlilik seviyesini çoktan aşmıştı o dakkada zaten.
    (bkz: zapatist kahve kooperatifleri)

    bir de üst kattaki "kahveyi çok seviyorum, elinde kahve fincanıyla yağmur seyreden entellikten ölecek bir kadınım adeta" gibisinden temalı resim sergisi güzeldi.

    ha beleş biletimiz olmasa kalkıp da te karaköylere bu festival için gider miydik, hayır.
    iyiyiz tabi.
  • 2.si haydarpaşa garında 22-25 ekim 2015 tarihleri arasında yapılacak olan türk işi festival
  • geçen seneki gibi olacaksa hiç olmasın dediğim etkinliktir.

    bir heves arkadaşlarla geçen seneki organizasyona gidelim dedik bin pişman olduk. bir kere satılan bilet sayısı alana göre kat be kat fazlaydı resmen izdiham vardı. gelen insanlar da kahve hakkında bilgi almaya veya yapılan etkinlikleri izlemeye değil bilete para verdik madem bedava yiyip içelim verdiğimiz parayı çıkartalım diye gelmişlerdi sanki. her yerde izdiham vardı.

    barista yarışmasını izleyelim dedik sandalyelere oturduk. görevli iki tane tipitip önümüze geçip ayakta dikildi uyarmamıza rağmen dönüp alaylı şekilde güldüler ve dikilmeye devam ettiler. biz de kalkmak zorunda kaldık sitem ede ede. sonra la cimbalinin standına gittik, zamanında baristalık da yaptığım için yanımdaki arkadaşa espresso makinesini anlatırken la cimbalinin görevlisi gelip saçma bir hareketle elimden espresso kaşığını almaya çalıştı. hayır bilmesem dahi almaya hakkın yok onu elimden. sonuçta sen onu sergilemeye getirmişsin batmazsın bir tane kaşıkla veya espresso makinesiyle ki kırılabilecek bir şey değil koduğumun şeyi.

    sonuç olarak bu sene yine gidecek miyim ? evet gideceğim. tekrardan aynı rezaletleri yaşayacağımı düşünüyorum. ama olmamasını diliyorum.
  • atölyelerinde çok şey öğrenmeyi umduğum etkinlik.
    bedava yeme içme sizin olsun efenim.
  • izmirden kalkıp sırf kahve aşkı için yollara düşmeyi planladığım festival.
    ancak henüz program açıklanmadı, biletler de satışa çıkmadı.
    işi gücü olan insanlarız azizim.
    açıklayın da herkes efendi gibi planını yapsın.
    lütfen ama.
  • geçen sene olan festivalin yorumlarını okuyunca hayaller kurarak oluşturduğum balonum biraz söner gibi oldu. bu sene geçen senekinden farklı olarak eğitici, öğretici, düzenli olmasını dilediğim festivaldir. 22-25 ekim 2015'te haydarpaşa garında gerçekleşecektir.
  • bilet satışı açılmış. indirimli fiyat üzerinden alabiliyorsunuz.
    haydarpaşa garı'nda olması da gitmek için iyi bir sebep.
hesabın var mı? giriş yap