• nişantaşı'nda sinema üzerine çeşitli eğitimler veren ve atölye çaışmaları düzenleyen bir akademi.
    nişantaşı'nda olmasına rağmen fiyatları makul görünüyor.
    özellikle sinefil bir psikologun yürüttüğü filmlerle psikoloji atölye çalışması oldukça ilgi çekici.
    bu da web sitesi: http://www.istanbulfilmakademi.com/
  • kısa iyidir ile birlikte kısa film senaryo yarışması düzenleyen film akademisi.

    detaylar
    (bkz: #42227412)
  • iran'da sinema televizyon bölümünü bitirmek için dört uzun metraj çekmek gerekiyor. türkiye de bir tane bile çekmeden mezun oluyorsun. istanbul film akademi'de 20 kısa film çekip mezun oluyorsun. üstelik hem özel üniversitelerin hem de yurt dışındaki film okulların 10 da biri fiyatına.

    tanım: sinema, televizyonculuk okulu
  • bünyesindeki eğitmenlerinden yeterince istifade edilirse sinema ve film çekme konusunda oldukça donanımlı bir bireye sahip olunabilecek akademidir.
  • bünyesinde emek verenlerin samimiyeti, inancı ve çalışkanlığı ile daha da iyi yerlere geleceğini beklediğim sinema okulu
  • olmaz öyle saçma şey dizisini hafif mazoist bir keyifle izlediğim okul. adı acayip yalnız.
    neden film "akademi" de "akademisi" değil? espri mi var?
  • -gerçekten muhteşem bir ekip. üstelik bilgi veren*kişi de sadece filmcilik(doğru tabir mi bilmiyorum) değil, daha pek çok konuya hakim. durum böyle olunca insan sürekli dinlemek istiyor.

    -neredeyse hiç anlamadığım konuları konuşmalarına rağmen oturup 24 dk. boyunca izliyorum, hatta gelecek hafta neyi tartışacaklar diye de merakla bekliyorum.

    -film çekmek, senaryo yazmak, ışıklar, kurgu vs. hakkında neredeyse yıkılmamış tabu bırakmadılar. size işin doğrusunu göstermiyorlar; size, işin doğrusunun sizin yaptığınız olduğunu gösteriyorlar.

    yutup kanalı
  • türkiye de şu an için sanırım tek özel sinema atölyesi
  • ilker abi komik. cidden komik. teknik bilgisine ve sanatsal görüşüne de saygım var. amma ve lakin o veysi ve nazım'a taktım. rol yapıyolar herhalde. o kadar cahil olamazlar. sanırım ilker'e karşı sektörün klişe sorularını soran kıl tip rolü oynuyorlar.

    gerçi geçen game of thrones tartıştıkları bir bölümde ilker abey ne kadar belli detaylara girmek istese de nazım o kadar boş yaptı ki üzülmemek elde değil. hedef kitle canon t5i alıp youtube'da 'f stop nedir' videosu izleyen giriş kitlesiyse tamam ama insan biraz da içerik ve teknik karşıtlık duymak istiyor.

    ilker abi inarritu'ya balon dediği için karşı çıkma nedenimi de anlatayım, théâtre+filmé diye eleştirilmiş ama cut sadece kurguda mı yapılır ? kamera hareketi de bir nevi cut değil midir ? hangi tiyatroda continuous mekan değişimi görebiliriz ?
    bonus soru : seyirciyi sıkmıyorsa tek plan filmin ne zararı var ? zaten nihai amaç bir hikayeyi sıkıcı olmayan yoldan anlatmak değil midir?

    siz en iyisi nazım'ın yerine beni alın, daha seviyeli bir contrast ortaya çıkar.
  • öyle saçma şey adı ile çok takip edilesi bir youtube kanalları var. ilker canikligil döktürüyor. mühendis kafalı biri olduğu çok belli. her bölümde film yapımından girip binbir konu hakkında ufkumu açtığı için buradan teşekkürler. kendisini dinlemek büyük keyif.

    bu sebeplerden mütevellit kafasında bir proje olan biri olarak geçen ay buranın kapısını çaldım. böyle 1 kısa film + 1 ders çekimi + 40 saat bir eğitim programları varmış. ilker hoca, burada sadece kısa film çekimi kısmında dahil oluyormuş. o da kendi vereceği senaryolar ile 2 3 saatlik bir sürede yapılıyormuş. programda ders veren hoca isetan tolga demirci imiş. kendisinde de şurada izlediğim üzere derslerine katılmak isteyeceğim bir ışığı göremedim.

    videolarda gördüğüm kadarıyla buraları takip ediyorsunuz. şöyle bir önerim var. bence içerisinde teorik eğitim kısmı olmayan, onun yerine bu 2-3 saatlik süreyi daha uzun tutan, katılımcının kendi senaryosunu kullanmasına izin veren sadece pratik yapılan(ilker hoca ile) bir programınız daha olsun diye diliyorum.

    saygılar, sevgiler.
hesabın var mı? giriş yap