• 31 aralık 2014 saat 22:00'den beri istanbul harbiye hilton convention hall 2'de yaşanmakta olan rezalettir.

    öncelikle organizasyondan kimler sorumlu tam olarak bilmediğim için burada suçu kısmen ya da tamamen hilton'a atmam haksızlık olur.
    ama organizasyonun nasıl büyük bir aldatmaca ve soygun olduğunu burada herkesin bilmesi de gerekir.

    <<< düzeltme 7: bazı arkadaşlar uyardı sağolsun; etkinlik joy grup'a aitmiş.
    ben etkinliği biletix'ten değil birliktealalim.com'dan satın aldım. eposta ile bilgilendirme mesajı geldi.
    okuduğum kadarı aşağıda mevcut. hiçbir yerde joy grup adı geçmiyor.
    şimdi tekrar sonuna kadar okuyunca joy adını gördüm.

    ekran resmi
    ekran resmi
    ekran resmi

    düzeltme 8: ayrıca yine bazı arkadaşların mesajlarından sonra iyice düşündüm ve bunun joy grup kadar hilton'un da sorumluluğu altında olduğuna karar verdim.
    sözlükte insanlar falankargo rezaletini, filanca bir mağaza zincirinin herhangi bir şubesinin fiyaskosunu o markanın adıyla duyurdu burada. kimse onların bayilik mi yoksa markanın kendine ait şubesi olduğunu bu kadar sorgulamadı.
    eğer hilton kendisine ait bir mekanda, kendi adını kullanıp etkinlik satılmasına izin veriyorsa, azami onlar kadar sorumludur.

    düzeltme 9: bu arada kurulan iki bar ve orada çalışan elemanlar hilton'a aitti. içkilerin hesabı da hilton'a ait diye düşünüyorum. içecekten kısıp kar marjını arttırmak da yine hilton'un marifeti oluyor bu durumda. bu rezalet başlı başına hilton'un eseri olabilir. araştırıp emin olduktan sonra mutlaka paylaşacağım burada. >>>

    binlerce kişiye "yerli-yabancı sınırsız içecek" sloganıyla bilet satıp, koca mekana iki tane döt kadar bar koymuşlar.
    içerideki yüzlerce kişi yarım bardak içecek için 30-40 dakika sırada bekliyor. yani organizasyon bitene kadar sıra beklese yine içeceği 5 bardak 6 bardak. o da dediğim gibi hem yarım bardak hem de yarısı buz.
    insanlar sırada mı bekleyecek, yoksa eğlenecek mi çözemedim ben.
    şimdi benim gibi verdiği parayı içecek ile amorti etme hesabı yapanlara "bi uyanık sen misin hee, işte böyle öperler adamı" diyebilirsiniz, haklısınız; aklımı seveyim. ama yurtdışından misafirlerim geldi, yılbaşında dj eşliğinde eğlenmek istediklerini söylediler, biz de organizasyonun şaşasına aldanıp en ucuzundan 5 tane bilet satın aldık.
    5x120 tl ödeyip tek bir şey içmeden mekandan ayrıldık. yeniyıla trafikte girdik filan. hani bunlar başkasının başına gelse ben de "bana ne yeaaaaa onlar düşünsün" derdim herhalde, yalan yok.
    bu yüzden bizim mağduriyetimiz de hiçbirinizin umrunda olmayacak, biliyorum.
    ben yine de bunu okuyan benim mağdurlar olursa mutlaka bana ulaşsınlar diye, burayı bu amaçla kullanmak zorunda hissediyorum kendimi.

    ilk iş günü bu rezaletin sorumlularına ulaşıp, yasal yollar dahil hakkımı her türlü arayacağımı bildireceğim. bu süre zarfında organizasyona katılıp bizim gibi mağdur olanlar burayı okuyorsa twitter adresimden bana ulaşabilir.

    şimdi vurabilirsiniz sevgili sözlük ahalisi.

    düzeltme 1: "120 liraya sınırsız içki içeceğini düşünen enayi" yakıştırmaları kabulümdür. zaten başlığı açtıktan sonra herkesin ne denli tepki vereceğini biliyordum. *
    problem değil o yüzden, devam edin.
    "yalan dolanla milleti gibsinler, bize malzeme olur oh ne güzel" deyip iyice itin götüne de sokun.
    yeter ki yazın da millet görsün; bizim gibi sazan olup böylelerinin oltasına gelmesin.

    düzeltme 2: hilton convention hall dediği bildiğin ek bina. öyle "ooo hilton" denilecek bir mekan değil.
    kimsenin de oradan hilton standartlarında bir hizmet beklediğini sanmıyorum. neresi olursa olsun, milleti bir bardak içecek için yarım saat sırada bekletmeye, yarım bardak içecek verip başından savmaya hakkı yok. bizim gibi onlarca insan doğru düzgün bir şey alamayınca, haklı olarak çıkmak istediler.
    neyse, umarım birileri bu yazdığımı okur, benzer bir etkinliğe katılıp bizim gibi mağdur olmaz.

    düzeltme 3: benim sosyal zekası düşük bir insan olmam, organizatörün aldatmacasını meşru kılmaz arkadaşlar. sadece benim zihniyetime göre bakmayın. oraya gelen herhangi birisi meyve suyu bile içmek istese o sırayı bekleyecek nihayetinde.

    düzeltme 4: yanımdaki 5 kişiden 3 tanesi alkol kullanmıyor. yani herkes benle aynı "amorti" kafasında değil. oraya gelenlerin hepsi içki içiyor veya verdiği parayı kurtaracak kadar içebiliyor diye bir şey de yok.
    bu yüzden sadece benim açımdan bakmayın olaya.

    düzeltme 5: zengin/fakir edebiyatı üzerinden prim yapmaya çalışan arkadaşlar şunu bilmeli ki, öyle zengin insan filan olsam 120 liraya geceyi kurtarma hesabı yapmazdım. daha doğrusu verdiğim 120 lirayı kurtarma hesabı...
    üç kişiyle bir olup anca migros'dan yılbaşı sepeti alabilen insanım ben. misafir arkadaşların talepleri doğrultusunda böyle bir seçim yapmak zorunda kaldım. yılbaşında yerli dj eşliğinde türkçe müzik dinlemek istiyorlar diye...
    hem çalacak dj'ler hem de vaadettiği asgari hizmet bakımından en makul etkinlik bu gözüktü gözüme, bunu seçtim.
    herkesin parasını kendi kredi kartımla ödedim. ve yanımdaki insanlar benim seçimim yüzünden boktan bir yılbaşı geçirdiği için para da almadım kimseden.

    düzeltme 6: bu tarz bir etkinlik ile kıt çevreme hava atmaya çalıştığımı sanmanız tam bir yanılgı. hatta şu an bence misliyle rezil bile oluyorum.
    başlıkta hilton yazmasının amacı "hilton nasıl böyle bir şey yapar?" olayı değil. sadece mekanın neresi olduğu belli olsun. ayrıca organizasyon sahibi bu etkinliği pazarlarken hilton'un adını ve sanını kullanıyorsa bence hilton'un da bir takım şeylere dikkat etmesi, sorumluluk payı sahibi olması gerekir.
    bir de bu her şey dahil hizmetlerin cılız olduğunu çoğu insan gibi ben de biliyorum. ilk defa böyle bir etkinliğe katıldım ve gerçeği net bir şekilde gördüm.
    yine de bizim saflığımız, bunların yaptığı çakallığı meşru kılmamalı sevgili arkadaşlar.
    bu bir ticari zeka değil, düpedüz aldatmacadır. insanların beklentisini arttırıp, onlara hizmet satmak ve vaadettiği hizmeti sun(a)mamak size ne kadar etik geliyor bilmiyorum.
  • 120 tl ye hem hiltonda yılbaşı geçirip hem de sınırsız içki içmeyi bekleyen saf bünyelerin yaşadığı rezalettir.

    mahalle bakkalına desem abi 120 tl veriyim aha şu kenarda sınırsız bira içeyim diye siktir git der.
  • derdini sikeyim dediğim rezalettir.120 lirayla hilton'un herhangi bir odasında 2 saat kalamayacağını tahmin edebilen adamımız kendini 120 liraya sınırsız içki içebileceğine inandırmış hem de hilton'da.

    doğan görünümlü şahin eğlencesi bu fakirlerinki.

    biz en azından evde çekirdek çitleyeceğimizi kabullenmişiz.
  • (bkz: oysa hiltonun icimi rah...)

    biri bunu yapacakti :-)
  • vay be bazı şeyler hiç değişmiyor dedirten rezalet.
    1994 ya da 1995 yılbaşında da aynı rezaleti yine hilton'da yaşamıştım. o günün parası kaç para bugünün parası ne kadar bilmiyorum öğrenci halimizle sınırsız içki makul fiyat deyip gittiğimizde organizatör kazığı yediğimizi anlamıştık. huzursuzluk ve hırgür artınca otel personeli polis çağırmıştı. polis gelmiş, ilgilenmiş ve temsilci seçilmesi halinde yardımcı olacağını söylemişti. 5-6 kişi bütün katılanları temsilen karakola gitmiştik. yeni yıla karakolda girmek iyi olmuştu. polisler bize çok anlayışlı ve yardımcı davranıyordu ki biz onların yılbaşı gecesi o soğukta mesai yapmalarının yanında sınırsız içki yok diye karakola şikayete geldiğimize utanmıştık. derken organizatörlerden biri geldi, otelin kazığı falan dedikten sonra oradakilere paralarını geri verip uzlaşmayı önerdiler. biz arkadaşlarımızı temsilen geldiğimizi söyleyince arkadaşlarımızın da parasını vermeyi teklif ettiler. bir ya da iki kişi kabul edecek oldu biz iyice delirdik. tutanak falan tutulduğunu imza attığımızı hatırlıyorum. polisler hiçbir ima içermeyecek şekilde bize bira da ikram etmişlerdi, sonra otele geri bıraktılar. hayatımda polisle iyi diyaloga girdiğim ender anlardandı. genç bir komiser vardı ve çok artistti biraz da kompleks yapmıştı.
    diğer memurlarla bayağı sohbet etmiştik ve geri döndüğümüzde pişmanlık kızgınlık kalmamıştı. karakola gelenlerin, getirilenlerin komik, üzücü şaşırtıcı anıları ile polislerle olan diyalogumuz yadigar kalmıştı.
  • mağdurun gördüğü:

    120 liraya bilet alıcam hiltonda yılbaşına girecem,
    süper lan içtiğim içki bile ondan fazla tutar, tam kelepir,
    aklımı seveyim aklımı

    hilton'un gördüğü:

    2000 kişiye bilet satıp otele doldursam, 120tlx2000=240 000 tl
    biletlere sınırsız içki yazsam 20 milyarlık içki alır koyarım barmenlere de yettiği kadar verin derim,
    30'da ota boka gitse
    240 000 tl-50 000 tl=190 000 tl

    benim gördüğüm:

    iq ile sosyal zekanın farkı işte bu sayın seyirciler, çağırın iq'su çok yüksek hesap makinesi gibi adamı kardeş 120 tl'ye hilton'da sınırsız içkili dj'li parti var gitsem zaten içtiğimle bileti amorti ederim diyorum bu iş sence mantıklı mı var mı ters bir şey desen yok gayet mantıklı der, ama sosyal zekası yüksek bir insana bunu anlatıp mantıklı mı derseniz, yarrak içirirler o içkiyi sana der.. yılbaşına kadar bekleyip rezil olmaya gerek yoktu.

    zorunlu edit: iq eq deyince malın birinin zoruna gitmiş, ne alakası varmış, bunlar hep ekşisözlük'e yazılacakmış ki düzelecekmiş yoksa iq neymiş eq neymiş, mesela bu başlıktan sonra artık bir daha kimseyi kazıklayamazmış hilton, 95 senesinden beri yazılsaymış bu kadar insan da kazıklanmazmış hilton tarafından, ben senin olmayan beynini sikeyim, ne içiyorsunuz amk bu kafaya ulaşmak için, daha basit haliyle söyleyeyim o zaman

    "sen mal olursan kazıklayan çok olur bugün adı hilton olur yarın zilton olur"

    adam diyor ekşisözlük'ten okuruz kazıklanmayız, vay amk kafaya bak, hadi hiltonu okudun öğrendin bütün yiyeceğin kazıklardan ekşi mi kurtaracak lan seni beynine sıçtığım, bir de çok akıllı geçinmeyin herkes kazık yer demiş bak sen, ben daha yemedim kardeş ama seni bu ilginç kafayla siken daha çok olur sen ekşi okumaya devam et kazıklanmamak için.
  • biletix'ten alınmış ve joy grup organize etmiştir. o yüzden 31 aralık 2014 joy grup rezaleti diyebilirsiniz. hiltonla alakası falan yok. bu arada 3000 kişilik olan bir yerde fazlasını beklemek yanlış. ha evet, arkadaşlar sınırsız içki demiş ama sana sıra beklemeyeceksin dememiş

    işine yarayacaksa şurdan iletiş: https://twitter.com/joygrup
  • 120tl'ye sınırsız içki (yerli) gayet makuldür. ancak makul olan yer hilton mudur bilemem.

    sonuç olarak;
    (bkz: amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar)
hesabın var mı? giriş yap