• asıl kampüsten (ataköy kampüsü) farklı bir yerdedir binası, bu yüzden "üniversite/parti ortamı" denilen şey yoktur. kafa dinlenir. iyi hocalara sahiptir.
  • 2 haftadır düzenli olmasa da gittiğim fakülte. kimseyle arkadaşlık kuramıyorum lan, kampüste yalnızları oynuyorum resmen. insanlar da sanki yıllardır tanışıyormuş gibi. sanki herkes metallica, ben jason newsted. öyle bir durumdayım. o niye öyle oldu ya, ben hiç anlayamadım.
  • en azından ilk 2 sene vize yapmayan hocalara sahiptir. 3 ve 4. sınıfı bilemem de. dönem içinde vize yapmıyorlar, bazen ödev veriyorlar ama vize yapılmasa bile sike sike çalışmak zorunda olduğumuz için normaldir. gerçi notun %80-90 kadarını final belirliyor ya orası kötü.
  • vakıf üniversiteleri arasında en sağlam kadroya sahip olan hukuk fakültesidir.
  • vakıf üniversiteleri hukuk fakülteleri arasında en iyi akademik kadroya sahip olan fakültedir. devlet üniversiteleriyle kıyaslandığında dahi zirveyi zorlayacaktır. bütün hocalar istisnasız düzenli derse girer, soruları cevaplar, öğrenciyle ilgilenir. kısacası hakkıyla eğitim alabileceğiniz nadir hukuk fakültelerindendir.

    akademik kadro
  • sosyal olarak sizi tatmin etmez falan ama kadrosu hakikaten çok sağlam olan hukuk fakültesidir. hukuk okuyanlar bilir, diğer bölümlerde dönemlik ders sayısı 4-5 bilemedin 6 iken hukukta dönemlik ders sayısı 11-12'dir. ve bu fakültede dönemlik derslerimin %90'ına profesör hoca bizzat gelirdi. vakıf üniversiteleriyle ilgili klasik bir söylem haline gelmiştir zira hocayı kadroya alıyorlar ama adam derse asistanını yolluyor hedesi.
    iş hukukunun duayeni turhan esener'dir, adam o yaşına rağmen ve kürsüsünde yard.doç olmasına rağmen hiç şaşmaz kendi gelirdi derslere, icra iflas ve medeni usul hukukuna hakan pekcanıtez gelirdi, adam bu kanunların komisyonunda yer almış -eş zamanlı olarak galatasaray hukuk'ta ders veren bir hocadır- keza o da derslere gelmiştir. borçlar hukuku dendiğinde akla turgut öz gelir, girmediği tek dersi olmadı. ceza hukukunda ceza kanunu komisyonunda yer alan bahri öztürk gelmiştir. saymakla bitmez vesselam.

    amaan yaşlı başlı adamlar derse gelse ne olacak, anılarından bahsedip gidiyorlar diye düşünenleri de duydum ama o iş inanın öyle olmuyor. adam kanunu yapan komisyonda yer almış, o maddenin niye öyle olması ya da olmaması gerektiğine dair fikir beyan etmiş, onlarca üniversitede ders vermiş, elinden yüzlerce binlerce dava geçmiş.. e bırakın da azıcık tecrübelerini anlatsınlar, önemli olan gelip size kanun maddesini anlatıp ezberletip çıkıp gitmesi değil, böyle adamların tecrübelerinden faydalanmak mühim. zira hukuk nosyonu denen şey, hukuk bitirmiş olmakla "hukukçu" olmak arasındaki farksa eğer, bunu işte o tecrübeli, yaşı başı almış, ara sıra kendi anılarından bahsetmeyi ve kendini övmeyi sevse de, ağzından çıkan her cümleyle size bir şey katan profesörler sayesinde ediniyorsunuz.
    kıymetini bilin böyle hocaların.

    marmara hukuku kazanabiliyor olmama rağmen, tam burslu vakıfta okumayı tercih ettim. okulun sosyal ortamlarının kısıtlı olması nedeniyle pişmanlık duyduğum anlar olmadı değil ama, şimdi yine bir profesörün bürosunda çalışırken devlet üniversitesi mezunlarının beğenilmeyerek patır patır gönderildiğini ve hukuk bilgimin diğerlerine kıyasla gayet iyi olduğunu gördükçe "iyi ki" diyorum. tek keşkem de derslere daha fazla girmemiş oluşumdandır.
    iyidir, güzel eğitim veren bir vakıf üniversitesidir. seçiniz.
  • ilk başlarda bu ne la dersaneden bozma okul yapmışlar gerçekten burada mı okuyacağım dersin ama şanslıysan hiçbir yerde bulamayacağın bir samimiyeti bulursun burada. küvet kadar bahçesinde herkesle tanışabilir çok sıkı muhabbetler kurabilirsin. tinercilerden korkmamayı öğrenirsin bir kere. gecenin üçünde şirinevlere köfte ekmek yemeye gider, 24 saat açık suruç kebapcılarına gidersiniz. karaborsacılardan saklanmayı başarmış bir kaç plastik bardak bulma umuduyla katları dolaşırsın. okulun her yerinde bir tanıdığın olur. sanki evinde dolaşıyomuşsun gibi hissettirir bu sana. her zaman dertleşmeye hazır insan da bulunur boş yapmaya müsait insan da. sosyal olanaklar olmasa da bi şekilde mutlu olursun burada.

    eğitim olarak ticaret kürsüsü tam bir “çöp” olmasının yanında medeni usül ve icra iflas hukuku kürsüsünde doğa üstü güçlerinin olmasını beklerler. vizenin olmayıp yalnızca finallerin olması ve bu final döneminin bir haftalık bir zaman olması insana kriz yönetmeyi öğretir.

    sınavları zor, kırtasiyecisi dolandırıcı, samimi güzel okulumuz.
  • puanım yettiği halde tercih etmediğim okul.
    hukuk deyince nedense ankara ve istanbul hukuk dışında okumak zaman kaynı gibi geliyor.
    hele hele özelde okumak yapay ötesi geliyor.
hesabın var mı? giriş yap