*

  • korkunç bir kaza... minibüs şoförü aşırı hız yaptığı için önce başka araca çarpıyor ardından bir vatandaşı altına alarak ölümüne sebep oluyor. bunun adı resmen cinayet. artık minibüsler trafikten men edilmeli...

    http://webtv.hurriyet.com.tr/…-guvenlik-kamerasinda

    video resmen +18 bu arada belirteyim.
  • istanbul'da hasbelkader yaşadığımızı gösteren video. sarıyer beşiktaş minibüs hattında da var 1-2 piç, sağ elinde telefon, sol elinde direksiyon ve hız yapıyor. doğuracağı sonuç ortada işte.
  • bahsedilen minibüs güzergahı hep rampalı. çalışan araçlara dakika kontrolü yapılıyor ve yolda müşteri alıcaz diye korna çalarak geçirdikleri süreyi süratle aşağı inerken amorti ediyorlar. tek kelime allah belanızı versin.
  • minibüs şoförleri için trafiğe çıkmadan önce "ruh sağlığı yerindedir"raporu alınmasını şart koymak gerekiyor.

    güvenlik kameralarının da çok net çektiği bu trajik kaza gibi kıl payı atlatılan ne kazalar var bu adamların manyak gibi araç kullanmasından kaynaklanan.
  • neden elzem olarak kalkması gerektiğini tekrar göstermiş kazadır.

    oldum olası nefret etmişimdir şu minibüslerden. genellikle yürümeyi tercih ederim. tıka basa yolcu almaya çalışırlar ve sürücüleri. genellikle 18-20 yaş aralığındadır.
    hatta bir keresinde güneşli taraflarında iş görüşmesine giderken yaz ortasında tıka basa bindiğim bir minibüste, hala yolcu almaya çalışan şöföre "doldu daha nereye almaya çalışıyorsun" diye sorduğumda "askere gidicem para lazım" diye bir yanıt almıştım.

    e-5 ten kaldırıldı. sanırım ibb nin yaptığı en iyi işlerden biriydi. tamam şu an için ara sokaklara vs alternatif bir ulaşım bulunamıyor hala metrobüs, metro güzergahlarından sonra içerideki mahallelere ulaşım bu katillerle sağlanıyor ancak hızlı bir şekilde otobüs hatları koyulabilir ya da sıklaştırılabilir.
    örnek olarak bahçelievler'de metrobüs güzergahına giden otobüs hatları var ancak 20dk da bir kalkıyor ve insanlar, minibüs alternatifi olduğu için beklemiyor. burada direkt olarak yasaklanmalı.

    minibüslerin kaldırılması mutlaka plan dahilindedir bu ancak otobüs seferlerinin sıklaştırılmasıyla mümkün fakat bu süreçte derhal çok sıkı bir denetim gelmeli. ayakta yolcu alamaları dahi ağır cezalarla önlenmeli. yoksa bu kazalar sıklıkla yaşanmaya devam edecek.
  • ölü sevici ak itlerin bundan bile faydalanmaya çalıştığı, araya chp lafını sıkıştırmasalar olmayacak korkunç cinayet.
  • çok etkisinde kaldığım üzücü bir kaza/video. sohbet ettikleri zaman dilimiyle kaza arasında geçen zamanı tekrar tekrar izledim. işte hayat bu kadar yalan bi şey. kimbilir neler konuşuyorlardı o esnada. çok değil, birkaç saniye sonra ölecek olan adam neler anlatıyordu kim bilir. belki dün yaşadığı bir macerasını, belki kredi kartı borcunu, belki eşini vs. ve biraz sonra her şey bitti...

    hülasa;

    bu minibüs şöförlerinin ben amına koyayım! bunları direkt ışid'e teslim edeceksin. istisnalar dışında hiçbiri yaşamayı dahi haketmiyor.

    edit: bu da bonus (bkz: #38944004)
  • kusursuz bir trafik canavarı olan minibüsçülerin topluma olan zararını gözler önüne sermiş. maltepedeki bu kaza sadece 1 tanesi, her gün bünlerce minibüs, yine binlerce kişinin hayatını tehlikeye atarak trafiğe çıkıyor. bunca yıllık hayatımda, bindiğim/gördüğüm minibüslerin %10 u düzgün araç kullanmıyordu. ve işin en kötü yanı da denetleyen, şikayet edebilceğiniz, şikayetinizi değerlendirebilecek bir kurum yok. minibüsçüler odasının bir web sitesi var, sanırsın sırf ulaşamayalım diye karman çorman yapmışlar.

    uzunçayır metrobüs durağında her akşam minibüsler duraktaki insanların üzerine sürüyor. kimsenin umrunda değil yoldaki insanın canı. tek amaç para olmuş. şöföre neden hızlı sürüyorsun, yavaş git dediğin zaman; beğenmiyorsan taksiye bin diyebiliyor. yazık, sırf orospuçocuğunun tekinin direksiyon başına geçip keyfi hız yapması sebebiyle bir can hayatından oldu. ve bu ilk değil, son da olmayacak. yaşadığımız sürece bu orospuçocuklarının daha çok kazasını, daha çok kıydığı insan hayatını göreceğiz.
  • şoför umarım kalan ömrünü hapiste geçirir. bu minibüsçülerin normal gideni yok mu yahu? biri yolun ortasında durup yolcu alır, diğeri deli gibi gider, başkası yatar yola tın tın tın gider... şu minibüsleri kaldırma kararı alsalar bir tek insan sokağa çıkıp da "yapmasın etmeyin" diye eylem yapmaz. resmen ülkece birlik oluruz.
  • sadece minibüsçü mü maganda bu ülkede? sokaktaki 5 insandan 3ü magandadır. kapkaçlar, hırsızlıklar, tehditler, darplar, bıçaklamalar, kurşunlamalar...ülke o kadar başıboş ki, komple maganda doldu ortalık.
    boğazımın ağrımayacağını bilsem bin tane dondurma yerim, adamlar biliyor arkadaş boğazları ağrımayacak.
    türkiyede yaşıyorsan akşam eve dönmen muammadır.
hesabın var mı? giriş yap