• trt çocuk'ta bir çizgi dizi. gargamel ve azman'dan esinlenmiş olan gurgen ve azmi isimli iki kötü kişinin, istanbul'un tarihi yapılarına zarar vermeye çalışması ve dört çocuğun onları durdurma maceraları anlatılıyor.
  • trt cocuk ekranlarinda yayinlanan cizgi dizi.

    ben fazlasiyla ideolojik oldugunu dusunuyorum.

    yillar yillar once istanbul'a tohum halinde ekilen bir çınar var. bu cinar once filizlenip sonra koklerini istanbul'un her tarafina yaymis. bunu soylerken topkapi sarayi, kizkulesi gibi tarihi yapilar gosteriliyor. yuzyillardir istanbul'u korudugunu ve bu gorevde kendisine cok cesitli insanlarin yardim ettigini soyluyor bunu soylerken de sarikli bir ihtiyar, sovalye benzeri zirhli bir adam ve mahiyetini tam cozemedigim iki kadin gosteriliyor. cinar simdi de zeynep, mehmet, ali ve elif olmak uzere toplamda dort cocugu secmis. bunlar ayni mahalleden, hatta ayni siniftan da olabilir emin degilim. cocuklarin lideri oldugunu tahmin ettigim oglan da digerlerinden daha uzun.

    kotu kahramanimizin adi gürgen. hasan adinda bir yancisi var. bir de azmi varmis sanirim, yukaridaki entry'den ogrendim. gurgen ve azmi ile gargamel ve azman benzesmesi bana da cok mantikli geldi ama ben gurgen denince fethullah gülen'i dusunmeden edemiyorum.

    gurgen ve ekibi surekli istanbul'u ve tarihini yok etme pesindeler. cunku gurgen'in ilkokulu bitirip astronot olmasinin onundeki engel tarih dersinden surekli kalmasi. o yuzden istanbul'dan ve onun gecmisinden rahatsiz. tipki bir teror orgutu gibi surekli komplolar kurarak onu yok etmenin pesinde, kendi ilerlemesinin onundeki tek engel bu cunku.

    simdi, cinarin osmanli ve osmanli gelenegi oldugu apacik ortada. ayni yerden gelen cocuklarin baslarindaki uzun oglanla birlikte bunu korumak icin secilmis muhafizlar olduklari da zaten cizgi filmin gorunurdeki esas konusu. gurgen ve tayfasi da istanbul'u ve tarihini, dolayisiyla da yeniden diriltilmeye calisilan osmanli'yi yok etmenin pesinde olan ve zararli faaliyetler yurutup sonunda hep basarisiz olan bir grup. ister fetö deyin, ister laikler, isterseniz de atatürkçüler. mevcut iktidar karsiti kim varsa o olabilir bu kotu karakterler.

    ben durumu boyle goruyorum.
  • kultur bakanligi destegiyle yapilmis bir cizgifilm. didaktik ogelerle bezenmis, dort kahraman cocugu anlatiyor. cocuklar icin guzel olabilir cunku istanbul'un en belirgin mekanlarini tanitiyor.

    diger yandan beni rahatsiz eden unsurlar da var: sarisin kizin elindeki tablet. cocuklari tabletten uzak tutmaya calisiyoruz guya, surekli sinirlar koyuyoruz. o kiz butun gun tabletle takiliyor.

    ıkincisi, bu cocuklar cinar haber verince bir oraya bir buraya gidiyorlar. analari babalari yok mu? ne haber veriyorlar ne arayan soran var. bu kismi bosluk.

    ucuncusu, gurgen yeni icatlar yapabilecek kadar zeki biriyse yemisim tarihi. tarihten gecemiyormus da sekizinci siniftaymis. astronot olacakmis. tarih nedir ya?

    dorduncusu, azmi de bir birey ve gurgen surekli onu itip kakiyor. bu sekilde cocuklara guclu olan zayifi ezer mantigi yerlesebilir. bu normallesmis durumda bu cizgifilmde. azmi'nin istekleri yok, onun kiymeti yok. olmasin oyle.

    bir de gargamel ve azman benzetmesi yapilmis, dogru olabilir ama benim kizim gurgen'i despicable me'deki doktor gru'ya benzetiyor. siyah kazak, kot pantolon, kel filan. ust beden kocaman alt beden kucuk. buradan esinlenildigini dusunuyoruz biz ana kiz.
  • türk yapımı çizgi filmler arasında en sevmediğim. format şirinler ve adventure timedan çakma, içerikte de ne idüğü belirsiz göndermeler var. olayların gelişimi ve dört kafadar çocuğun gürgeni alt etmeleri tamamen preoperasyonel bir zihnin ürünü. diğer bütün türk yapımı çizgi filmleri begeniyor, en azından destekliyorum. ama bu çizgi film hakikaten çok zayıf. tuhaftır ki kültür bakanlığı desteği alan da bu.
  • gerizekalı çocuk yetiştirme projesinin eseri olduğunu düşündüğüm bir çizgi film. ne mantık var, ne neden sonuç ilişkisi.

    nesnelerin boyutlarını değiştirebilen lazer tabancası yapmış 40 yaşındaki herif tarih dersinden geçemiyor. tarihi eserleri yok edince bunların tarih dersinden silineceğini sanıyor. bombalı korkunç eylemler yapıyor ama ortalıkta polis yok. 4 tane sıçırtma, mantıksız planlarla bunu alt ediyor.

    istanbul büyükşehir belediyesi'nin hazırlattığı çizgi film bu kadar oluyor işte.
  • şu çizgi filmin başlangıcında çınar ağacı konuşurken fonda çalan piyanolu müzik çok güzel. küçük kuzenim çok seviyor bunu izlemeyi. her duyduğumda arıyorum ama bulamıyorum o fonu. yardımcı olabilecek yazarlara ricamdır.
    tanım: trt çocuk kanalında yayınlanan türk yapımı çizgi film.
  • 2 yaşındaki oğlumdan sebep izlediğim skintirik ama 3 boyutlu çizgiler arasında oldukça başarılı .kötü karakterler azmi ve gürgeni ben çok sevdim,özelliklede alet edevatlara rakamla taktıkları adlar mükemmel.aynı zamanda 3 d olarak planlanan ayasofya, galata kulesi,kız kulesı,feshane ve topkapı sarayı mükemmel derecede detaylı.
  • kötü karakterin ismi ermeni ismi; gürgen. özellikle mi seçildi acaba?
  • nasıl bir saçmalık ben anlamadım. kötü karakter icat yapıp uzaya gitme hazırlığı için sürekli ar-ge yapıyor. tarih dersinden geçemediği için diploma alamıyor. icatları havada kalıyor. iyi karakterler çok ama çok ukala. bilmiş bilmiş konuşan tuhaf çocuklar. filmin önermesi yanlış. ayrıca bölüm somlarında gürgen karakteri yeniliyor ve büyük ihtimalle ölümle burun buruna geliyor, hatta ölüyor. şunun yerine ufak deneyler yapan bir kişi çıksa daha faydalı olur.
  • reklam yok diye trt cocukta sürekli kanal, arada bazı çizgi filmleri de mecbur izliyoruz, trt deki en mal çizgi film tartışmasız budur diğeri psikolojik sorunlu biri tarafından yapıldığı belli olan maysa...
    ıstanbul kahramanlarına gelirsek sürekli icat yapan bir kötü adam ve asistanı, küstahça bu yaratıcı düşünceyi alt eden mal çocuklar... kasten bir piçlik dönüyor gibi.
hesabın var mı? giriş yap