• isminin nereden geldiği, neden konulduğu sanırım anlaşılamamış.
    kendisi savaş pilotu olduğu için havalimanına isim vermemiştir, ilk kadın türk pilotudur sabiha gökçen..

    zaten üniversitelerin isminin değişmesi için üniversite senatosundaki tüm! üyelerin oy birliğine vardığı bir dönemde adının değiştirilmeye çalışılmasını çok da yadırgamamak lazım.
  • "istanbul sabiha gökçen havalimanı yer hizmetleri a.ş. (isg), toplu iş sözleşmesini feshederek 550 çalışanını işten attı. hava-iş sendikasından yapılan açıklamada, işten çıkarılan isg işçilerinin, isg ve pegasus havayolları'nın bu işçi düşmanı planlarını bozacağına işaret edildi."

    http://www.marksist.org/…kisi-yeni-yila-issiz-girdi
  • iç hatlar terminaline teras açılan ve diğer bir anlatımla da sigara içilmesi mümkün olan hava alanı.
  • open gate uygulamasina gecmis guzide havalimanidir, pasaport kontrolunden gectikten sonra gecilen guvenlik noktasindan sonra direkto ucaga gecilebilir, rahat rahat yiyiniz,iciniz alisveris yapiniz.
  • sınırları içerisinde ingilizce bilen kişilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez sanırım.. bunlardan biri de canlı anonsları yapan hatundur.. bugun erkek arkadaşımı yolcu etmeye gittiğimde havaalanı içerisindeki sun express check in kısmında resmen milletim adına bir utancı yaşadım.. düsseldorf uçuşu için check in yapmaya gelen yabancılar önce el kol hareketleriyle dertlerini anlatmaya başladılar.. arka sıralarda olan ben bunu görünce dedim buyrun klasik bir görüntü.. sıra erkek arkadaşıma gelince kendisi türkçe gayet normal güleryüzlü bir şekilde selam verip bekliyordu.. kadın merhaba bile demedi.. kadın kimsenin yüzüne bakmıyor, insanlık edip bir merhaba demiyor falan.. neyse kendisi merhaba nasılsınız? sorusuna lagıççç piliz dedi ve sonra ingilizce konuşmaya başladı erkek arkadaşım baktı kadın uyuz... bagajı 23 kilo gelince. ekstra lagıçç money pay dedi suratsız hatun.. erkek arkadaşım da daha önce hep 26 kiloya kadar olan bagajlarında kendisnden ücret alınmadıgı için ama 3 kilo sadece neden falan dedi? kadından cevap yok.. ne kadar peki 3 ekstra kilo dedi arkadaşım.. kadın hmmm money pay 3 kilo falan diyo ama konuşamıyo.. sonra ben geldim yanına pardon noldu falan artık dayanamadım yaa türksünüz siz beni ingilizce konuşturmayın dedi.. ben de nasıl yani siz ingilizce bilmiyor musunuz şaka mı bu dedim.. alındı bu sanırım .. çok da umrumda ya.. ne bir güleryüz ne bir selam ne bir çalışma şevki olmadıgı gibi ne kendileri ne de pasaport kontroldeki adamlar tarzanca ingilizceden başka bir şey bilmiyorlar.. ya bu bir uluslarası havaalanı değil mi? sen nasıl alıyorsun bu kadar ingilizce bilmeyen insanı hem de en kritik noktalara..check in, pasaport kontrol.. orda bir sorun olursa yolcu ne yapacak sırf sen ingilizce bilmiyorsun diye zor bir duruma düşse, bi şey olsa sorumluluk da almayacaksın.. resmen utandım..
  • gecenin korunde (mesela sabah saat 4 gibi) uluslararasi kisimda pek yemek bulamayacaginiz ama open gate'e gecmis havaalani.

    burger king ve sbarro calisanlari dukkanlarinin onunde lagada lugada gurultu yapiyorlar, gelen musteriye "close kardesim close" diyorlar (closed demek istiyor) arbys'in elemanlari ortada gozukmuyor, gurultucu tab gida elemanlarina gore bu daha iyi aslinda, (gerci arbys'i de tab gida almamis miydi) ama belli ki onlar da kapali. yandaki kazik gorunumlu sports bar'in dahi mutfagi kapali.

    ortadaki kahvecide simit bulup sevinebilirsiniz. ya da duty free'den kraker vs. almak da bir cozum olabilir.
  • toplu taşıma ile ulaşımın en basit yolunun kadıköy'den e-10 hattına binmek olan havalimanı. ancak buranın, istenilen kapasiteye ulaşması isteniyor ve istanbul'un hava ulaşımında ağırlığı artırılmak isteniyorsa bir metro bağıntısının kurulmasının şart olduğunu düşünüyorum. çünkü şehrin bayağı dışında kalıyor.
  • 205b nolu kapının hemen yanında sigara içme alanı bulunmaktadır.
  • buradan nerelere direkt uçuş var görmek ve dahası; bu hatların uçuş ile alan kodlarını öğrenebilmek içün:

    http://info.flightmapper.net/airport/saw
  • kısaltması bir acaip olan havalimanı.

    (bkz: saw)

    ne zaman görsem sabiha gökçen (saw) diye sanki peygamber adı vermişler gibi geliyor havaalanına.
hesabın var mı? giriş yap