• taksim beyoğlunda türkiyenin belki en büyük satranç ustalarına devamlı rastalayabileceğiniz yaklaşık 120 metrekarelik nostaljik yer. saat 12 gibi açılır, turnuva olmadıkça saat 8-9 civarında kapanır. burası kira olarak 5 milyon gibi temsili bir rakam öder. işletmesini şekerden baldan tatlı bir kişi olan vatan abi yapar. hazırladığı yemeklerin tadına doyum olmaz. meydandan tünele doğru inerken aga camiinin yanında sakizagaci caddesine dönülür, haci abdullah lokantasının yanındaki handadır.özen film de aynı apartmandadır.

    yillar sonra gelen edit:

    tasinmistir, yeni adresi : abide-i hürriyet caddesi, arkan 2 apartmanı, no:118/2 şişli-istanbul
  • kapisinda uye olmayan giremez yazdigi halde uye olmadan iceri girilip oyun oynanilabilen veyahutta izlenilebilen yerdir. yasli amcalarla oyun oynamasi ayri bir zevk olup gayet sicak insanlarin bulundugu bir mekandir. suan itibari ile tadilat dolasiyla kotu sekilde boya eter ve bilumum ucucu madde koktugu icin sarhos gibi* hissedilmesine sebep veren fakat yinede bos zamanlarda gidilesi yerdir
  • üye olmayanlarında girdiği, yaşlı amcalarla çay ısmarlamasına yıldırm partileri çevirerek çok fazla vakit geçirilebilecek, tatlı, sakin satranç kahvehanesi.
  • biraz satranca merakınız varsa ve türkiye'nin en önemli satrançcılarını görmek istiyorsanız buraya uğramanız yeterli olur,örneğin bir maç sonunda (bkz: suat atalık) ı analiz yaparken görebilirsiniz.
  • istanbul'da satranç denince büyük ihtimalle akla gelecek ilk yerdir. bünyesinde başkan nafiz bey, avukat ali bey, vatan abi gibi gerçekten derneğe ve satranca çok şey katmış insanların yanısıra , çarli ve adnan şendur gibi renkli karakterleri de barındırmaktadır.
  • artık şişli'ye taşınmıştır ayrıca internet sitesi de yayın hayatına başlamıştır. http://www.isd1943.org.tr/
  • facebook sayfasından düzenli olarak turnuvaları takip edebilirsiniz. cok iyiler olduğu gibi , orta düzey zevk için gelenler de mevcut. santranca merakınız varsa ve muhabbet etmek istiyorsanız bu pazar turnuva var gelin tanısalım, oynaşalım.
    https://www.facebook.com/…bulsatrancdernegi?fref=ts
  • son 2 dönem isd başkanı arno garabetyan çok aktiftir. 3 yıldır üst üste şişli belediyesi desteği ile ismet inönü anı satranç turnuvası düzenlemiştir.
    son turnuva 3 kategoride yapıldı.
    gm suat atalık ,ım turhan yılmaz,ım adnan şendur,fm can yurtseven,fm hakan erdoğan, fm zeki arı ,merhum ım nevzat süer(türk satrancının babası) bu dernekte yetişmiştir.
  • isd 1943 korona döneminde kapalı kaldi. ancak korona sürecinden sonra aktive olamadı.internet satrancı halen bütün satranç derneklerini olumsuz yönde etkiledi. mart 2023 itibariyle lokalini kaybetti. 30 nisan 2023 pazar gunu saat 12.00 de beyoglun' da suriye pasajında
    adres asmalımescit mah gönül sokak 2/b beyoğlu ( mado yan sokaği)
    olağan genel kongresi yapılacak.aidat borcu olanlar dahil tüm üyeler oy kullanabilecek.yeni yönetim ve lokalin beyoglu olarak seçilmesine karar verilecek.
    edit: seçim yapıldı. isd taksim ve mecidiyeköy cıvarında yeni lokal arayışına girdi.
    istanbul satranç derneği
    web sayfasında isd yenji lokal için bağış kampanyası başlattı
  • az çok demeden destek olunmasının çok önemli olduğu, dernekler arasında türk satrancının belki de tek kalesi olan yer. istanbul'da yaşamıyorum ama bir gün mutlaka ziyarette bulunacağım. kapanmamasını temenni ediyorum, her güzel şeyin sonu gelmesin, bir şekilde yaşatılsın.
hesabın var mı? giriş yap