• yaklaşık 1 aydan bu yana yaptığım gözlemler sonucu bulduğum yöntem.

    istanbul trafiğinde dikkat ederseniz, araçların büyük çoğunluğu yabancı plakalardan oluşmaktadır, yani 34 harici plakalar. bu plakaların bir kısmı bildiğimiz gibi daha az sigorta ücreti ödemek amacıyla alınan ve değiştirilmeyen plakalardır.

    bu plakaların büyük kısmı ise, anadolunun çeşitli yerlerinde yaşayıp, istanbulu gezmeye gelen insanların kullandıkları araçları temsil eder.

    bu adamların bir yere yetişmek gibi bir derdi olmadığından dolayı saatlerce trafikte takılmak onlar için sorun değil, zaten gezmeye gelmişim, geze geze gidiyorum derler.

    yılın belirli zamanlarında, kimisi 1 ay kimisi 15 gün boyunca gelip burada akrabalarını ya da çocuğunu falan ziyaret eder, bu arada da arabasını alıp trafiğin afedersiniz anasını beller. bu adamlar yolları bilmediği için de yanlış sapaklara dalıp, yavaş seyredip, trafiği çileye dönüştürürler.

    gezmeye mi geldin? gelirsin adam gibi binersin metrobüse, metroya, minibüse, istediğin yerini gezersin, istersen hiç gitme, her deliğini gez ama arabanı da getirme.

    hemen bir yasa çıkmalı ve istanbul dışından iş amacı dışında araç girişi yasaklanmalıdır bu şehre.

    yaptığım gözlemlere göre trafikteki araç sayısının yaklaşık %20 sini bu araçlar oluşturmakta, trafiğin de %40 ı bu araçlardan kaynaklanmaktadır.

    buradan yetkililere sesleniyorum, hemen yasayı çıkartın, böylece emekliliğe girince her yıl 1 ay boyunca aracıyla gezme keyfi yaşayan bu mahluklar, insanlara çile çektiremeyecek, toplu taşımaları kullanarak gelire katkıda bulunacak, yabancı şehir plakası takan araçlar da üçkağıtçılık yapamayarak sigortalarını düzgün ödemiş olacaklar.
  • (bkz: ekşi sözlük ne içtiği merak edilen yazarlar veritabanı)
  • dalga geçeni sikerim, peşin söyleyeyim.

    evet arkadaşlar bi zamandır aklimda ama bugünkü trafik başlıklarını görünce artik saklamayayım dedim.

    olm bak lütfen ciddiyetle okuyun lan, hakkaten ciddiyim ben.

    1. ve 2. köprüleri trafige kapatıyoruz.
    allah aşkına okumaya devam et, geriye basma.

    evet iki köprüyü de trafige kesin olarak kapatıyoruz ve 1. köprüyü altunizade bağlantısından levent bağlantısına kadar, ikinci köprüyü de uygun yerlerden işte, kapatıp yeşil alan yapıyoruz. bildiğin piknik alanı ama. cimlendirip agaclandırıyoruz. hatta köprü ayaklarının arasına şöyle 10 metrede bir falan her şeride bir sıra gelecek şekilde kamelyalar koyuyoruz. temizliğinden bakımından belediye sorumlu. kesinlikle ücretsiz. karada kalan kısımlara park ve oyun alanları da yapilabilir. ısteyen gidip dünyanın en kral manzarasına karşı rakısını içiyor, isteyen ayranını, isteyen çayını. şu anda polis araçlarının geçişine açık olan kenarları da yürüyüş parkuru yapiyoruz. amk turizmi bile uçuracak sahane bi iş yaratıyoruz. köprü ayaklarındaki asansörler iniş çıkışlar için kullanılıyor. nasıl, hoşunagitti di mi? devam et, daha bitmedi

    trafiğe açık bi tek 3. köprü kalıyor. onu da sadece uluslararası geçiş yapan araçlar, o da en az bir ay zaman alan formaliteleri vizeleri bürokrasiyi aştıktan sonra kullanabiliyor. yani kara yoluyla karşıya geçişleri mümkün olduğu kadar zor demiyorum bak, imkansız hale getiriyoruz.
    arabalı vapurları da kaldırıyoruz. yeni yapılan ikinci tüp geçiti de sadece metroya çeviriyoruz. vapur seferlerini de arttırıyoruz. ve kesin sonuç, trafiği kesin olarak çözüyoruz. iki dakka dalga geçme amk.
    en fazla bir yıl sürecek bir kaos olur. bir yılda herkes yer değiştirir. insanlar karşıya geçişin imkansız olduğunu anlayınca bütün hayatını ona göre dizayn eder. sadece çalışanlar yada okulu için yaka değiştirenler değil, iş yerleri de yer değiştirir. adamın iş gücü nerdeyse, nerden daha iyi lojistik sağlayabilecekse oraya taşır işini. ekonomiye sağlayacağı katkıyı tahmin bile edemezsiniz.

    bi düşün amk, doğru mu değil mi?
  • la istanbul trafiğini köprü geçişinden ibaret mi sanıyorsunuz siz? bir avcılar küçükçekmece, yenibosna incirli, bahçeşehir altınşehir rotalarını falan bir görün bakalım köprüyle ne alakası var.
hesabın var mı? giriş yap