• karaköy style gangsta istanbul repçileri.

    trip tape klipleri yeni düşmüş, efsane (bkz: https://youtu.be/7f0rijhceno)

    bunu seven bunu da sevdi (bkz: tahribad-ı isyan)
  • ilgiden uzak ne kadar çakma kendrick lamar, çakma wiz khalifa tipli rapçi varsa toplanıp kurdukları enteresan oluşum. bana hitap etmiyor ama baya seveni var gibi.
  • ashoo, maestro ve şam'ın kendilerini heba ettikleri grup.
  • ergenlerin yaptığı, yine ergenlerin dinlediği bi müzik grubu. ben katlanamıyorum. hakkaten 15 yaşında gibi baya tripliler de bunun istanbulla ne alakası var onu anlayamadım.

    şehirle tek bağlantıları özgürce serserilik edebildikleri (serserilik dedikleri de muhtemelen sokakta takılmak, ot içmek vs) kadıköy karaköy gibi nispeten hoşgörülü mahallelerde tüketim kültürünün bi parçası olmaları. biz kadıköyüz biz karaköyüx diyen rapçilerin en büyük yanılgısı o semtlerin onlara ait olduğu. orta gelirli vatandaşların eğitimsiz çocukları olmak dışında tek bi organik bağları yok. kadıköy dedikleri de barlar sokağı, moda sahil filandır. semtin gerçek dokusu, tarihiyle ne bağları olabilir? çok büyük zannettikleri kişisel dertleri dışında da bahsedecek kayda değer bi şeyleri yok.

    diğer yandan bi insan nasıl karaköyde rap yapmakla övünebilir?

    heja daha efendi bi insana benziyor. verselerinde de bunu yansıtıyor.
  • rap eksperi sayılırım. bu çocuklardan bir bok olmaz. muşta adındaki eleman fena değil. şehinşah zaten kendi çapında popülerliği olan biri bu tayfayla takılması dışında kendi ismiyle iş yapıyor eskiden beri. no:1 de hiç ışık yokla patladı bir şeyler dener ama ne kadar kalıcı olur muamma.

    eskinin alaturka mavzerinin selo ve hemstası ile kendi çaplarında takılıp dururlar. ayrıca ceza da seloyla eski arkadaş diye günümüzde iyi rap yapan isimlere örnek olarak bu arkadaşların isimlerini veriyor röportajlarda, objektif bakmıyor. gelecekleri pek yok.
  • gavurun zencisini dübürden yemiş bi halleri var. belki de yemişlerdir bilemedim. ama konumuz bu değil. fazlasıyla özenti. dübürden zenci yarrağı yemiş gibi duruyorlar. fevkalade.
  • (bkz: servet azimli)
  • efsane türk rap grubu. buradan kendisi demet akalın dinleyip, rap’e saygı göstermeyen ibne yazarlara sesleniyorum. ulan dinlemiyorsunuz tamam, tamam da bari dinleyenlere karışmayın. söyleyenlere karışmayın. adamlar uğraşıp bir şeyler yapıyorlar ve alanlarında son derece başarılılar. gidip de ergen falan demek yanlış olur. rap kültürü bu çünkü ergenlikle bir alakası yok. kendi zevklerinize bakmadan otu boku eleştirmekten vazgeçin artık.
  • kural ne bilmiyorum isimli teklisi bugün spotify da yayınlanmıştır akşama doğru klip bekleniyor.
  • tanım: hiphop kültüründen anladığı ot, bok, alkol olan 3-5 mc'nin kurduğu hırt gruptur.

    nette bulunan 3 kaydını da defalarca dinledim, trap dinleyicisi için altyapılar ve vokaller iş yaparken, yürürken, spor yaparken falan bir şekilde dinletiyor. ancak ne zaman ki oturup bu çocuklar ne diyor, dertleri nedir acaba diyorsunuz, işte o zaman film kopuyor.

    sırf kafiye uysun diye eklenmiş kelimeler, nakarat ile fikren uyuşmayan her kafadan farklı ses çalan verseler, her parçada kadıköy karaköy, ot bok püsur, kafalar iyi muhabbetleri. baya içi boş parçalar.

    silahsız kuvvet, nefret dönemlerinde çıkan işlere bakınca bile bugünden fersah fersah ilerde işler yaptıklarını görüyorum.

    neyse, ashoo ve şam'ı tanımama vesile oldular, ikisininde tarzını başarılı buluyorum. umarım lirikal anlamda da işlerini üst seviyeye çıkartabilirler.
hesabın var mı? giriş yap