*

  • son zamanlarda gözlemlediğim durumdur. yaklaşık bir ay önce evimize hırsız girdi. iki hafta sonra da kapımızın önünden arabamız çalındı (araç eski bir araç değildi, 2010 corolla). o mahalleden çok şükür taşındık ve bugün de taşındığımız apartmanda bir daireye hırsız girmiş. ve yine bugün öğrendiğime göre taşındığımız mahallede bir günde üç ev soyulmuş.

    belki de benimki algıda seçiciliktir ama bilemiyorum. her yerde aynı muhabbetler, mahallelere dadanan hırsızlardan bahsediliyor. haberlere de konu olmuş, eşkalleri de belli fakat nedense netice alınamıyor. hırsızlar da öyle arsız ve utanmaz ki kameralardan da insanlardan da çekinmiyorlar artık.

    paramızın minimum yarısını vergi ve harç olarak bizden alan devlet güvenliğimizi sağlayamıyor. hadi güvenliği sağlayamasın da hırsızı, suçluyu yakalamak için çaba bile sarf etmiyor. iddialara göre bu kadar hırsızın salınması da fetö dolayısıyla dolan cezaevlerini boşaltmak içinmiş.

    aklıma gelen son çare mahalleli olarak whatsapp gruplarıyla vs örgütlenip organize olarak bu şerefsizleri yakalayıp güzelce kafasını gözünü dağıtıp polise teslim etmek.

    edit: bazı çok zeki ve mükemmel arkadaşlar da inanılmaz lafına ve kaynak belirtilmediğine dair yazılar yazmış. sanki research.org yahut sciencedirect'de yazıyoruz. bilgi içeren girdilerin bile kaçında kaynak var? kaldı ki bu bir tespit başlığı, yazar burada tespitini yazmış. kendileri anket başlıklarını doldururken sıkıntı yok tabi.
  • katıldığım tespit.

    bahçelievler.
  • geçen yıl evime giren hırsızdan sonra gelen olay yeri inceleme ekibi parmak izi dahi almadı. sebebini sordum, "hırsızlar öğrendi artık eline çorap geçirmiştir" gibi abuk sabuk varsayımsal bir cevap verdi.

    o an anladım zaten hırsızın aranmadığını bulunsa dahi dişe dokunur bir sonuç olmayacağını. noldu? ifadeler tutanaklar falan sonuç? birkaç ay sonra karakola gidip ehliyetim bulundu mu dedim. gitmişken hırsız olayında bir gelişme var mı dedim. polisten fırça yiyip yok kardeşim bişey olsa ararız seni zaten dediler.

    memleketin emniyet teşkilatı bu hale olunca siz daha çok anlarsınız hırsızlık arttı diye. yahu polislerin o hırsızları yakalama ya da hırsızlığı durdurma gibi bir aksiyon planı var mı allasen? varsa bilelim cidden
  • (bkz: bekir bozdağ_22 şimdi oturumu açtı)

    sayın sözlük yazarları son 1 yılda yakaladığımız hırsızların %80'i türk.
    sakın suriyeli din kardeşlerimize dil uzatmayınız.
    zaten onlar dilenmiyorlar da!
    dilencilerin bile %80'i türk.
    böyle şeylerle kafanızı kurcalamayınız.

    ayrıca yeni bir otoyol projemiz var. avrupa bizi kıskanıyor bunu unutmayınız.
    15 temmuz ruhu üzerinize olsun.
    amin.
  • istanbul da artmayan tek şey huzur

    geri kalan her şey artıyor
  • şehirde alkol alınmadığı ve açık giyilmediği sürece problem ne anlamadım. hırsızlık ahlaksızlık mı,hayır. ahlaksızlık olsa-çok büyük bir hırsız tanıyorum-o yapmaz. iki kelamından birisi allah çünkü.

    abartmayın. ayrana hoşafa, peçeye tesettüre devam. hırsızlık, torpil, çoluğa çocuğa tecavüz vs. çok da önemli mevzular değil.
  • bunlar da hırsızlık mı?
  • ankaradaki kravatlı şebeke kadar değildir.

    ıstanbuldakilerde vizyon yok bir kere... çalsa da iki üç kuruş çalıyor.. bak ankara'ya...

    birak hırsızlığı vurgun yapılıyor!
hesabın var mı? giriş yap