• istanbul'dan gitmek ile çozüm bulabilirsin
    neymiş beylikdüzü'ymüş beylikdüzü olunca metrobüse atlayip 30 dakikada topkapı 1 saatte osmanbey de oluyorsun mesela, olmadı bide kaynarca'ya bak ordan da amrmaraya atladım mı ..

    mülteciler boş yer bırakmıyor suriyelisi senegallisi nepallisi afakanı her milletten var beylikdüzünde . (ev sahiplerine degilde ülkeyi yönetemeyenlere atarlan mesela .

    birde şu açıdan bak 150 bin tl olan ev oldu sana 350 bin tl 2 sene içinde eflasyon zart zurt demir fiyati falan filan e kiralar yerinde mi saysın

    evin emlak vergisine %30 zam gelmiş site yönetimi sigorta saat kalibrasyondu vs her sene ayrı bi öpüyor ev sahibi ne yapsin

    sen istiyorsun ki bir zümre sana iyilik yapsin kıyak geçsin

    mesela yemek yemeye gidince restorant işletmecine söv .

    markete manava gidince onları boş gecme

    unutmadan galericiler zaten ..

    benim arabam yok mesela bi bisikletim bide istanbul kartim var gidip galericilere sövmüyorum yada ikinci el arabasını satanlara

    elimde ne var ne yok satip bir ev aldım borçlarini ödüyorum azar azar azalttım . beylikdüzü degil ama beylikdüzü sayilabilecek bi yer esenyurt innovia

    son birşey 2+1 ev 2500 tl ise ya site içinde lüks sayilabilecek havuzu fitnesı spor salonu olan bie evdir yada merkezin merkezindedir biraz kenarlara dogru acıl olmadı bu imkanlardan vazgeç yok havuzsuz yapamam diyorsan da bi zahmet paşa paşa 2500 öde .
  • yetmiyorsa işini degiştireceksin bunu ciddi ciddi düşün . hiç bişeyin kendiliginden düzelmesini bekleme sen ne kadar kıssan da olmayacak o iş ben bekarim bana karı boşamak kolay .

    dünyanın bütün pahalı şehirlerinde durum bu malesef ev sahipleri bu soruna çözüm bulamadı bulamayacak da . sorun ev sahiplerinde degil . 4 gün önce aşı için özel rayap hastanesine gittim aşı olmak için formları doldurduk suriyeli giyimi kuşamı iyi ingilizce bilen yaşlı amca eşi ve kızları torunları vs hepsi gelmiş aşı olacaklar görevli formları aldı sıralya 3 li 5 li alcak suriyeli aileye siz sonra dedi kızı hemen atarlandı bizde geldik sıradaydık falan yani hakkı olup olmadıgını bilmiyorum suriylerinde aşı hakkı vardır muhakkak lakin işleyişi bilmiyorum kendisine yapılan haksizlıga razı gelmedi yada öncelikli olmadıgını bilmedi bilmiyorum sonuç görevli şimdi burda seninla tartişamam sana anlatmaya çalişmaya çalışmayacam dedi . ilk onları aldı .

    ev kiralama işinde de evi bir buralıya verse aşırı pazarlık ediyor yok depozito alma yok seneye zam yapma . yabancı öylemi adamdan 1 seneligi alirsin paşa paşa gıkınıda çıkaramaz fazla .

    bu sebeplerden ötürü ülkede kıracı olduk .
  • anadolunun şirin bir şehrinde çalışan arkadaşım istanbuldan bir şirketten 8 bin tl maaş teklifi alınca koşa koşa gelip işi kabul etti.
    işi kabul edip ev arama aşamasına gelince acı gerçekle yüzleşti.

    işe yakın evlerin kirası 3 bin lira, aidat ve faturalar ile evin masrafı 4 bini buluyor. işten biraz uzak bir ev tutsa yol parası ile aynıya geliyor.
    eski çalıştığı şirkette 5 bin maaş alıyor 1500 kira veriyordu, faturalar ve aidatla 2 bin oluyordu. orda cebine kalan para 3 bindi burda 4 bin.
    şimdi kafasına vuruyor sadece bin lira için mi istanbulun stresine katlanıcam diye.
  • kardeşim geçen ekim ayında dikilitaş’ta 4500 tl’ye bir ev tuttu, 1 sene bile olmadı ama ev sahibi evi satmaya karar verdi ev bakıyor tekrar ama yok. bu arada bir üst katı kiralık ve 6500 istiyorlarmış.

    beşiktaş’ta depremden sonra yapılmış en boktan iki oda ev 5000’den başlıyor ve zaten ev de yok. son 6 ayda ne olduysa kiralar çıldırdı.

    edit: oturma beşiktaş’ta, kadıköy’de diyenler var. lan ben 95’ten beri beşiktaş’ta oturuyorum, çok “hip” diye yeni gelmedik buraya. bütün iş, sosyal çevremiz bu civarlarda. oturmaya da devam edecez zaten merak etmeyin.

    ayrıca türk lirası 3 yıldır eriyor ve enflasyon yüksek ama kiralardaki bu artış 6 aydır dikkatimi çekiyor olay o. 6 ay öncesine kadar haftalarca tutulmayan evler şimdi iki günde gidiyor. es kaza 4-4.5’a ev çıksa bir gün duruyor, ertesi gün yok! biz de biliyoruz ülkede hiç bir şey güllük gülistanlık değil ama yıllardır değil zaten ve son 6 aydır aşırı talep artışı var. belki pandemide ertelenen ev değiştirme planları normalleşmeyle hayata geçmeye başladı.
  • kadikoyde yaşamak ayricaliktir dediler gaza geldik göte girdi tabi :)
  • reel enflasyon yüzde 40 neyine şaşırıyorsunuz .
    yüzde 18 mi sanıyorsunuz yoksa .
  • güzel semtler güzel paralar ister. dert yanma. herkes beşiktaş, kadıköy, ortaköy, emirgan, etiler'de yaşamak zorunda değil. illa yaşarım dersen bedeli olur. yallah gültepe'ye.
  • maltepe küçükyali da geniş kullanışlı 2+1 daireye 1900 tl kira veriyordum. gecen ay ciktim ev sahibi teyze 3.000 tl den ilana koydu 1 aydir ilanda kiraci begenmiyor ve suan 3.250 tl yapmış evi. devlet memuru yada öğretmen harici kimseye kiralamiyormus. 400 nakit uzerine 150 bin kredi cektim, 2.750 tl kredi ödüyorum, ayni binadan daire aldim.
    sacma sapan bir hal aldi kira meselesi.

    not: gecen sene ayni binada daha genis daireyi peşinatim yok diye 435 bine alamadım. bu sene 70m2 ufacik daireye neredeyse 100 bin fazla verdim.

    2 sene sonra gelen not,

    kira fiyatları 12.000 civarı oldu, 1. katta tam alt daire 3.750.000 tl ye satılık şuan. emeği geçen herkesin.....
  • az önce ilanda, oturduğum sitede 1000 lira ile 1200 lira istenilen daire için 2000 lira istenildiği gördüm.
    iki tane arkadaşımın ev sahipleri tarafından, evde biz oturacağız bahanesiyle evden çıkartılarak başkasına yüksek fiyata kiralama derdinde olduğunu öğrendim. yer,esenyurt orion park.
    yine bir arkadaşım sitede 1250 lira olan kiralar için emlak tarafından 3000 lira istenildiği söyledi. bahaneleri ise yabancılar tarafından çok talep olması. yer, esenyurt fi yapı.
  • kiralar yalnızca kadıköy, beşiktaş vb. yerlerde değil heryerde, allahın sultanbeylisinde bile çıldırmış durumda ne diyorsunuz siz?

    mekanlar yiyecek içeçek fiyatlarını artırır "abi bizim de aldığımız malın fiyatı arttı, ödediğimiz kira arttı" der. otomobil fiyatları artar "abi döviz arttı" derler de be mına koduğum ev sahipleri sizin ödediğiniz çöp vergisi 2 kat mı arttı da kira fiyatlarını bu kadar şişirdiniz?

    işte buna tipik ortadoğu fırsatçılığı deniyor başka da bir bok değil.
hesabın var mı? giriş yap