• avrupa da bir çok şehirde yoğun olarak kullanılır ve çok pratik tir fakat ülkemizde maalesef ki bisiklet yolları coğu semtlerde yetersiz olmasından ve bunun yanında insanların bilinçsiz olduğu ve bu yolların da çok müsait ve güvenli olmadığından dolayı tüm bunların yanında da güzide şehrimizin yedi tepe olmasından mütevelli yaygınlaşacağını düşünmediğim uygulamadır, umarım yanılırım.
  • konuyla ilgili south park bolumunu izlemenizi tavsiye ederim. yasadigim yerde hemen her sokak basinda, calilarin arasinda oraya buraya atilmis onlarca scooter var. tam bir goruntu kirliligi fakat muthis bir ticari zeka urunu. demek sonunda istanbula da gelmis.
  • millet zevkine biniyor ama asıl amacı kısa mesafeli ulaşım gerektiğinde taksiye binmeyerek daha ucuza seyahat etmek ve tabi ki trafiğe girme derdinin kalmaması olsa gerek.

    hoş ben yürürken bile insanların yürümeyi bilmemesinden oldukça müzdarip biri olarak o kalabalıkta o aleti hiç süremem. sinir hastası olurum.

    sağdan yürümesi gerektiğini bilmiyor insanlar en basitinden.
  • son yurt dışı gezimde çokça tanık olmuştum istanbula gelmesi harika. girişimciler için iyi fırsat. ülkemizde biraz zor ama yinede çok güzel.
  • youtube'da bu arkadaş çok güzel anlatmış. bence çok iyi bir uygulama, tebrik ediyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=fliujipnf-8
  • araç kiralamak daha uyguna gelebilir.
  • pek yakında istanbul'un birçok yerinde göreceğimiz scooter'lardır.

    şu anda aktif olan iki marka var:

    (bkz: martı) - https://www.marti.tech/
    (bkz: etku) - https://www.etku.com.tr/

    flash ve lime adlı iki yabancı yatırım da yolda.
  • etku isminde yeni bir elektrikli scooter ve bisiklet kiralama sistemi kadıköy osmanağa ve caferağa mahallelerinde hizmete girmiş. elektrikli scooter fiyatlandırmasında martı'dan yaklaşık üçte bir oranda daha ucuz. martı'da açılış 3 tl ve her dakika 0.75 tl iken etku'da açılış 1 tl ve her dakika 0.25 tl. martı'nın aç gözlü fiyat politikası sebebiyle kısa sürede pastadan büyük payı kapacağını düşünüyorum bu yeni oluşumun. maalesef şu an için sadece kadıköy'de hizmet veriyorlar fakat yakın zamanda yayılacaktır.

    edit: etku'nun fiyatları değişmiş sanırım, uyaran yazarlara teşekkür ederim. açılış ücreti 3 tl ve sonraki her dakika için 0.45 tl olarak görünüyor web sitelerinde. ayrıca bir de 59 tl yıllık hizmet bedeli varmış ki ne anlama geldiğini bilmiyorum.
  • dakika başı 0,75 tl. taksi bile o kadar yazmıyor.
  • south park'ın 22. sezon 5. bölümü aklıma getirmiş ve güldürmüştür :)
    (bkz: the scoots)
hesabın var mı? giriş yap