• piyasada bol sıcak para döndürecek hadisedir.
  • araplar özellikle de katarlılar gelip oynayacağı için, eğer kazanırlarsa sıcak para içeride kalmaz ama kaybederlerse döviz girdisi olur, dolar 4 lere düşer allah cc.'nin izniylen.
  • kapatılmasına başından beridir karşıydım. devlet kontrolünde olması ve ciddi vergi yaptırımları olduğu sürece devletin çok ciddi bir geliri olur.

    bir çok insan sırf bu kumar tutkusu yüzünden başka ülkelere gidip parasını bırakıp dönüyor. halbuki o para ülkede kalsa ve kumarhaneden ciddi bir vergi toplansa emin olun daha iyi olacaktır.
  • isteyen oynasın nolacak sanki yaaa
  • istanbul'da değil tüm türkiye'de tekrar açılmalı.

    yaşı 30'dan aşağı olanlar hatırlamaz ama kumarhaneler gayet düzgün eğlence mekanlarıydı türkiye'de. (kötüsü de vardır tabii her yerin var) bir dönem "millet burada evin rızkını yiyor yazıktır" haberciliği furyası başladı ve kapatıldı.

    1) kumar kağıt üstünde yasak ama devlet piyangodur, bahistir gene oynatıyor. sadece kağıt/makine oyunları yasak.

    2) dediğim gibi yasak kağıt üstünde, hemen herkes mahallesinde hangi iş yeri, hangi ev kumarhane biliyor. polis de biliyordur. herkes payını alıp susuyor. oynayan gene oynuyor. sadece devlet kontrolü yok. vergi yok.

    3) kişisel kayıplara gelince o kişinin kendi sorunu. kaldı ki şu anda internet var zaten 18 yaşında bir çocuk bile binlerce liralık kumar oynayabilir sorun yok. gene devlet denetimi ve vergi yok.

    bomboş bir işti kapatmak. aşırı boş.
  • sürekli aklımda olan fikirdir.
    türkiye vatandaşları için belli başlı standartlar getirilip yabancıları sınırlamalardan muaf tutarak kumarhaneler niye açılmaz? türkiye vatandaşları için mesela;

    - en az 10 senelik pasaport sahibi olunması .
    - senede en az 3-4 defa yurtdışında ortalama 1 hafta 10 gün zaman geçirmiş olması.
    - kkb puanının yüksek olması, düşüklerin alınmaması. *.
    - gelirinin ay'da en az 25.000tl üstü olması.
    - ay içerisinde en çok gelirinin 2 katı kadar oyun oynayabilmesi.

    oyun alanları türkiye vatandaşları için zor ama yabancılar için son derece kolay ulaşılır olmalı. amaç burada zengin turistlerin çekilmesi.
    tabi ki her adım başında iddia bayisi gibi kumarhane açılsın demiyorum, belli başlı noktalarda havalimanı standartlarında bölgeler oluşturulabilir. genel toplamda oyun oynanan yerler belli sayıda tutulabilir. misal veriyorum yozgat'ta kumarhane yapmaya gerek var mı? antalya, fethiye, bodrum gibi tatil bölgelerine belli standartlarda klas oyun alanları açılabilir.
    ayrıca bu bölgelerin dışında kumar oynatılması daha sıkılaştırılan yasalarla ağır ceza kapsamına alınırsa -ki bunu hukukçular daha iyi bilir- muhtemelen illegal girişimlerin önüne geçilecektir diye tahmin ediyorum.
  • kapalı olması inanılmaz saçma zaten.

    devlet burdan on milyarlarca dolarlık vergi alabilecekken tüm pastayı mafyalara bırakmış durumda.

    antalya'daki oteller zaten bu duruma hazır.
    istanbul'dakilerin hazır olması da hiç uzun sürmez.

    kayak turizmiyle kumarhaneyi birbirine bağlamak için palandöken ve bursa'da da hemen oteller açılabilir. bu sayede tüm kodamanlar "kayağımı yaptım geldim kumarımı oynuyorum" lüksüne kavuşur.

    böyle bir pastayı mafyalara bırakmak kesinlikle devlete ihanet.
  • lokal adı altında zaten açıklar. cadde üstü, sokak arası, her yerde varlar.
  • hazır kenevir muhabbeti de gündemdeyken turizm için ilgi çekici olabilir.bugün babamla kastamonudaki tarlalara kenevir ekme işini konuştuk..durun heyecanlanmayın yasal bir ekim reisin dediği yöntemle uyanığız ama aptal da değiliz hehe
  • hem para aklamak ve dağıtmak çok daha kolay olur. ne uğraşıyorsunuz eğitim vakıflarıyla.
hesabın var mı? giriş yap