• tek kelimeyle terörün en büyüklerindendir trafikte.

    bunun içinde benim servisim de dahil, bugüne kadar bindiğim tüm servislerde istisnasız tüm kural ihlalleri yapıldı, yapılıyor.

    diğer arkadaşlarımdan da dinliyorum, hemen hemen benzer şeyler hepsinde var.

    ters yöne girmek, ışık ihlali, emniyet şeridi ihlali, magandaca slalomlar, trafikte başka araçları sıkıştırmalar, kendi servisindeki yolcuya dahi atarlanma, kavga, terbiyesizlikler, yayaların üstüne üstüne sürmeler ve daha neler neler.

    hiç bir şikayetimiz ne kurum bazında, ne genel anlamda sonuç veriyor.

    şimdi kalkıp da "tüm gün trafikte emek harcayan çilekeş insanlar" fetişizmi yapmasın. bu dediğim çilekeş insan, sokakta simit satan, eve boya badanaya gelen, senin benim gibi mümkün olduğunca toplumun yaşam kurallarına uyan insanlardır.

    özellikle ibb bu konuda bir şeyler yapmalıdır. muhtemelen okul servisleri ve özel şirket servislerinin toplamı 100 bin civarıdır diye tahmin ediyorum. denetim ise %0.

    her yeri dökülen ülkemizde bu konunun da gündemde olması gerekmektedir.
  • ters yöne girmek bizde de var.. polis olan yerde hem de..
  • trafikte her daim yaşanan, istanbul il sınırları içerisinde bulunan neredeyse her bir servis aracının (arada istisnalar var tabi ki ama sayıları ciddi anlamda az) katkıda bulunduğu terördür.
    abartmıyorum hepsi birer trafik, vakit zaman zaman da canlı katilidirler. kural tanımazlar, etraflarında akan bir trafik yokmuşçasına araba kullanırlar. mesleklerini de sorarsanız "şoförüm" yanıtını alırsınız. ancak şoförlüğün anlamı hakkında tek bir kelime bile bilmezler.
    arabayla karşılaştıklarım da böyle kendi kullandığım servis de böyle. sağa dönülmez tabelasının olduğu yerden sağa döner, insanların üzerine kırar ne sinyal ne bir şey, türkiye'deki çoğu insan gibi döner kavşak nedir, nasıl kullanılır haberi yok zaten, tali yoldan ana yola çıkarken ana yoldan gelen adamın üzerine kırar, adam kornaya abanınca da kavga etmeye kalkar haksız olmasına rağmen. motorcuya saygısı yoktur. en kötüsü de kırmızı ışık kendisi için "kontrollü geçiş yap" anlamına gelmektedir. bir de gitmiş araç kamerası almış ne yapacaksa onu. haklı bir şekilde kaza yapacağına inanmıyorum. kaza yaptığında kamerayı neresine sokar onu da bilemiyorum.
  • taksicilik ve polislikten sonra en kötü meslektir.
  • kaza yapmanıza neden olabilen orçolardır.

    önceki gün bu orçolar yüzünden tem bağlantı yolunda kaza yapıyordum. ara bağlantı yolundan bu yola çıktım. doğal olarak en sağ şeritteyim, zaten kısa süre sonra emniyet şeridi başlıyor, o şeride girmemek için kendimi sola atmaya çalışıyorum, tabii şerefsiz istanbul trafiğinde bu öylesine zor ki, araba emanet araba (kurumsal) zaten, arkadan deli gibi bir servis aracının geldiğini gördüm, ben halen kendimi sola atmaya çalışıyorum, soldaki orçolar da fırsat vermiyor. servis orçosu geldi arkadan sürekli taciz ediyor.

    ulan hayvan emniyet şeridinde ne işin var, nasıl taciz edersin beni, ana avrat sövüyorum ama kendi kendime araba içinde, boşa, nafile..

    bu orçolar kentin en sefil yaratıkları, en alt seviye mahluklar, şehir kanseri... ve kimsenin yapabileceği bir şey de yok.
  • yasayla emniyet seridi uygulamasini duzenlesinler, onlar da rahat etsin biz de

    ambulans>itfaiye>polis araci>servis arabasi>taksi>ne sikim oldugu belli olmayan hususi araç

    rezil ülke.
  • bir dönem büyükdere caddesinde çalıştım. levent loft'taydı ofisimiz. akşam 18:00'de arabayla loft'un tam karşısındaki ispark kapalı garajından çıkıp ikinci köprü bağlantı yoluna girmem 35 dakikamı alıyordu. normalde 5 dakika. peki neden 35 dakika? bu servisçiler, eski büyükdere caddesi'nin zaten 2 şerit olan ve yetmeyen yolunun 1 şeridini daha kapatıyorlar ve trafiğin iyice ağzına sıçıyorlar. akşam iş çıkış saati de olunca cümbüşe gel.

    çok şükür kurtuldum oradan. bir daha orada çalışmak zorunda kalırsam hayatta hususi arabamla gitmem, servisi olan bir işim olması lazım. akşamları levent'ten maltepe'ye 2 ya da 2.5 saatte gelirdim. hey gidi günler hey.
  • an itibariyle ümraniye çakmak trafiğini bizzat birbirine kattı mesela bizim şoför. bir ambulans sesi de uzaktan geliyor. sıfır denetim. her akşam yapılan ihlallleri tüm istanbul biliyor ümraniye'deki ama bir polis yok. varsın olmasın.
hesabın var mı? giriş yap