• yoğun müşteri trafiği ve yetersiz temizlik elamanı çalıştırmalarından mütevellit istanbul'daki neredeyse tüm starbucks şubelerinde gözlemlenebilen iğrenç durum.

    şu an koşuyolu parkındaki starbucks'tan yazıyorum, her yerde ekmek kırıntıları, içerideki koltuklarda hareket edince toz bulutu havalanıyor, dışarıdaki masalara ise dokunmak bile istemezseniz.
  • (bkz: #69647937)
  • ne yazık ki bu tür sorunlar kronik hale gelmiştir.
  • katıldığım durumdur. masalar hep pis, küllükler dolmuş taşıyor ve bu durum bir şube için değil tüm şubeler için geçerli. 1 kişi fazla çalıştırarak bu durumun önüne geçilemez mi ?

    sevgili shaya, hallet bunları. temizlik önemli.
  • kalabalıklığına verdiğim durumdur
  • katıldığım önermedir.
    buraya takılan entel tipler nasıl olur o tuvaletleri pis bırakır anlayamıyorum.

    dikkat: buradan sonra +18 öğeler içerir.

    tuvalete girip, hayvan gibi işeyip çıkıyor amına koduğumun malları!
    ulan amına koduğumun pezevengi, sıçıyorsun madem temizle öyle çık göt oğlanı. sikik suratına makyaj yapıp harcadığın vakti tuvaletin sifonuna basmaya harcasan, dünya daha temiz bir yer olur.
    şıllıklar...
  • eski bir starbucks çalışanı olarak ; tuvaletleri şifreliyken "neden şifreli ki" diyen tiplerin şimdi "tuvaletleriniz neden pis" demesi güldürüyor.

    3.5 yıl bağdat caddesinde bulunan tüm mağazalarında çalıştım. kapanan caddebostan sahil mağazasında da vardım. yoğunluk hiç bitmez. bar içinde görev dışında ekstra iş yapmaya zaman zaten kalmaz. dış cafenin temizliğine verilen 1-2 kişi orayı zor idare eder. tuvaletler arada bir kontrol edilir ama gün içinde çokta yapılabilecek bir şey yoktur (tuvalet kağıdı - el havlusu koymaktan başka) çünkü hiç boş kalmaz tuvalet.

    bar içi pisliğinden bahsediyorsanız da bir sabah 7 de ki haline bakın, birde gece 12 deki haline derim.

    sabah 7 de cidden bal dökülse yalarsınız pırıl pırıldır. öğleden sonra yoğunluk başlayınca içecek yetiştirmeye çalışmaktan başka hiç bir şey yapamazsınız.

    çünkü 2 dakika da hazırlanan bir adet lattesi 3 dakikayı geçen bir müşteri olursa (ki baristalar kendilerine misafir der) hemen carlar. o yoğunlukta birde insanlardan azar yiyerek gerilmemek adına içeceği hızlıca verip gönderme isteği temizliğin önüne geçmektedir.

    yoğun olmayan, mesela plazaların altında yer alan mağazalara bakarsanız genelde temiz olur. neden ? çünkü yoğun değildir.

    örnek olarak kanyon mağazası her saat yoğun ve sürekli kirliyken 2 adım ötede yer alan nida kule levent plaza mağazası sürekli tertemizdir.
  • istanbuldaki starbucks'lar pis olsa ne olacak ki.. nasıl olsa dudaklarını büzerek selfi çektirecek ergenler kapısında kuyruk oluşturmaya devam ettikçe temizlik ikinci hatta üçüncü planda kalacak hep.
hesabın var mı? giriş yap