• hürriyet'in haberine göre iett otobüslerinde artık istanbulkart sahiplerinin adını kart okutma aletleri doğum gününüz kutlu olsun mesajıyla görüntüleyecek ve bütün otobüse "doğum gününüzü kutlar iyi yolculuklar dileriz." diye de seslenecek.

    30 temmuz 2015'teki cnn türk haberine göre ise uygulama iett otobüsleriyle sınırlı değil; şehir hatları, ido, istanbul ulaşım a.ş.*, metrobüs gibi kart okuyucusu olan her vasıtada doğum gününüz kutlanacak.

    edit: demedi demeyin laf atmalar ve sırnaşmalar acayip derecede artacak.
  • halbuki, doğum gününde yapılan kuru kuruya kutlama yerine ücretsiz ulaşım olsa daha şık olurdu.
  • benim doğum günüm geçtikten sonra yapın zaten. teşekkürler iett, teşekkürler başganım.

    ama katılıyorum kutlama yerine ücretsiz ya da indirimli ulaşım daha hoş olur.

    "doğum gününüz kutlu olsun. bugün bütün ulaşım araçları sizin için %50 indirimli olacak." ne kadar da güzel geliyor kulağa değil mi?
  • otobüsteki teyze ve amcaların önünde, bir çocuğun birinci sınıf karnesini aldığı gün duyduğu güzel sözler karşısında hissettiği mahcubiyeti yaşattırdı bana. "ehi" demekle yetindim otobüste bangır bangır "doğum gününüz kutlu olsun" diyen mekanik ses karşısında. milletçe böyle sevecenliklere ihtiyacımız var evet. hoşuma da gitti.
  • sabahın köründe uyku sersemi bindiğim otobüste farklı bir ses duyunca, ulan acaba yetersiz bakiye mi diyor diye afalladım bi önce. ama bir kaç otobüse daha binince alıştım, hatta havalı havalı basıp arkama bakmadan devam ediyorum. ama tabiki; kardeşim bugün doğum günün, bugünlük bizden olsun dese daha bir hoş olurmuş.
  • doğruysa, kişisel bilgilerin gizliliğini ihlâl eden uygulamadır.

    bir veritabanında doğum gününün kaydı olup da bunun bir alet ile sesli olarak ilan edilmesi mekanik bir iştir. dolayısı ile gerçekte bir kutlama falan yok. etrafta bulunanlara kişinin bilgilerinin bildirilmesidir. hâlâ olmayan kişisel verilerin korunması kanunu'nu ihlâlidir. daha pek çok şeydir de, yazmayayım; ama, kısaca, gereksizliktir.
  • şansıma doğum günümde bir türlü toplu taşıma kullanmıyorum. denk gelmiyor. meraktan ölebilirim belkim
  • doğum günümde istanbulkart kullanmamama neden olacak düzenleme.
    madem bi güzellik yapmak istiyosun o zaman bedava geçir, kuru kuruya millete doğum günümü duyurmak nedir? ben istemiyorum birader böyle kişisel bir bilginin otobüsçe duyulmasını.
    tam türk işi bir özellik. hem kişisel bilgilerimin gizliliğini ihlal ediyor hem de bunu bana hiçbir faydası olmayacak boş bir iş için yapıyor.
  • (bkz: ekşi sözlük hiçbir siki beğenmeme timi) gene iş başında anlaşılan.

    bugün bindiğim otobüste kartımı okutmamla beraber anons eşliğinde bir alkış tufanı koptu sevindirik oldum, ehe mehe diye sırıttım ne yalan söyleyeyim. hiç tanımadığım bir insan elimi sıktı, doğum günümü kutladı kibar bir şekilde. bişeyi de beğenin be abicim amma negatif insanlarsınız. he mossad seni takip ediyor, cia'nın gözü de sende zaten.
hesabın var mı? giriş yap